گزارش نقض حقوق اقلیت های مذهبی در هفته ای که گذشت

گزارش نقض حقوق اقلیت های مذهبی در هفته ای که گذشت

فرزان فرامرزی

خبر کشته شدن یک شهروند بهائی به ضرب گلوله در هفته ی گذشته، بیشتر یک شوک بود تا یک خبر. خبری که احتمال وقوعش را کسی نمی داد. اگرچه از آغاز به کار رژیم اسلامی، ۲۰۰ بهائی یا بطور رسمی اعدام شدند یا توسط عوامل ناشناس به قتل رسیدند اما سال ها بود که از آن وقایع می گذشت و اگرچه آزار و اذیت ها ادامه داشت اما از ترور خبری نبود.

اما یک روز قبل از کشته شدن عطاالله رضوانی، شهروند بهائی ساکن بندر عباس، غلامعلی نعیم‌آبادی “در نماز باشکوه جمعه با ابراز نگرانی نسبت به فعالیت‌های فرقه بهائیت در جامعه خواستار هوشیاری آحاد مردم نسبت به این حرکت انحرافی شد[۱].” وی از دیانت بهائی با عنوان تشکیلات ضد اسلامی نام برد و افزود: “بهائیت احکام اسلامی خود را در مقابل قرآن داده و دستوراتی را که در قرآن به آن اشاره شده را تحریف کرده است.”

تحریک مردم توسط روحانیون و برانگیختن احساسات مذهبی آنان، آن هم با اشاعه ی اخبار کذب و دروغ علیه بهائیان همواره در ایران وجود داشته و روحانیون با توسل به نا آگاهی مردم، آنان را به انجام اعمالی برای از بین بردن “بهائیان” تشویق و ترغیب می کنند.

یک روز پس از این سخنان تحریک آمیز، عطالله رضوانی (برادر خانم صهبا رضوانی که سه سال و نیم در سمنان و تهران زندانی بودند) ربوده شده و با شلیک گلوله از پشت سر در بندر عباس به قتل رسیدند. ایشان سال ها عضو هیات سه نفری خادمین جامعه بهائی بندرعباس بودند و به نیکنامی در شهر شهرت فراوان داشتند[۲].

لازم به ذکر است که از خانواده ی ایشان اکنون خواهرزاده وی (انیسا فنائیان) در سمنان زندانی است و شوهر ایشان (سیامک ایقانی) اخیرا پس از سه سال از زندان آزاد شده است. عطاالله رضوانی دانشجوی اخراجی مهندسی مکانیک در دوران انقلاب فرهنگی بود.

بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه بهایی در سازمان ملل متحد، ۷ شهریورماه طی بیانیه ای به این قتل واکنش نشان داد: “تقریبا شکی نیست که قتل آقای عطاءالله رضوانی با انگیزه تعصب دینی انجام شده است. بنابراین لازم است که حکومت در بالا‌ترین رده‌های خود به موجب وظیفه بین‌المللی‌اش، بدون تأخیر به این مسئله رسیدگی کند.[۳]

جامعه جهانی بهایی می‌گوید که قتل این شهروند بهایی در حالی صورت گرفته است که وی پیش از آن از سوی “عاملان وزارت اطلاعات” تحت فشار بوده، “به تحریک آن‌ها” از کار در سازمان تصفیه آب برکنار شده بود و “افراد نا‌شناسی هم تماس‌های تلفنی تهدیدآمیز” با او گرفته بودند، اقداماتی که به گفته این نهاد ظاهرا با هدف مجبور کردن او و خانواده‌اش به ترک شهر صورت گرفته بود.

در مورد این قتل آن هم در آغاز به کار دولت “تدبیر و امید” جوی از نا امیدی اقلیت های مذهبی را در احاطه کرده است. آیا قرار است تجربه ی تلخ اعدام ها و تقل های اوایل انقلاب دوباره تکرار شود؟ البته باید به فتوای آقای خامنه ای، رهبر ایران، در خصوص بهائیان که چند ماه پیش صادر شد نیز توجه کرد.

این فتوا که در مورد آن هفته ی گذشته صحبت کردیم، فتوایی جدید نبود و شاید به روز رسانی یک فتوای قدیمی بود و یا شاید هم در واکنش به عمل آقای نوری زاد انجام گرفته بود. بهرحال آن فتوا و سخنرانی تحریک آمیز امام جمعه بندرعباس، نشان از “تدبیر” حکومت برای مبارزه جدی با اقلیت های مذهبی و علی الخصوص بهائیان دارد.

از بندرعباس به کرج می رویم، ماموران امنیتی طی اقدامی خودسر سه تن از مسیحیان که دو نفر آنان از نوکیشان مسیحی فارسی زبان بودند را بدون هیچ دلیل و اتهامی بازداشت کردند. به گزارش محبت نیوز، روز چهارشنبه مورخ سی‌ام مردادماه ۱۳۹۲ ماموران امنیتی طی اقدامی سه تن از مسیحیان که دو نفر این افراد از نوکیشان مسیحی فارسی زبان می‌باشند را در شهرستان کرج بازداشت نمودند[۴].

همچنین ماموران امنیتی لباس شخصی پس از بازداشت این سه تن به منزل یکی از بازداشت شدگان به نام مسعود میرزایی، رفته و ضمن تفتیش و بازرسی خانه ایشان برخی از وسایل شخصی نامبرده از جمله کامپیو‌تر وی را ضبط و با خود بردند. تاکنون از علت و یا دلیل بازداشت خودسرانه این افراد توسط ماموران امنیتی نیز گزارشی منتشر نشده است.



[۱] http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8705180541

[۲] http://www.farzanfaramarzi.com/2013/08/blog-post_25.html

[۳] http://hra-news.org/51/1389-01-27-05-24-07/16442-1.html

[۴] http://hra-news.org/1389-01-27-05-24-07/16435-1.html

Comments are closed.