گزارش حقوق بشری هفته سایت نگاه ۲۷ دی ماه ۱۳۹۴

گزارش حقوق بشری هفته سایت نگاه

۲۷ دی ماه ۱۳۹۴

مشکلات زندانیان ، زندان وکیل اباد مشهد

زندان مشهد

جمعه ٢۵ مهر ماه ١٣٩۴ با وجود سردتر شدن هوا  در فصل زمستان ونیاز زندانیان به وسایل گرمایشی و مراقبت مناسب ،اکثر زندانیان زندان وکیل اباد مشهد از امکانات رفاهی در فصل زمستان محرومند.

بنابه اخبار رسیده به سایت خبرى نگاه، زندانیان به اجبار وادار باید به حیاط بروند،و در اغاز روز در حیاط زندان با وجود بارندگی یا هوای سرد در هوای ازاد  باشند.بطوریکه اگر برف بیاید یک پتوی نازک دولتی به زیر خود میندازند و یک پتو(اگر بتوانند تهیه کنند)را به عنوان رو انداز استفاده می کنند.و گاها اتفاق افتاده است که در اغاز روز از شدت بیخوابی در حیاط زیر بارش برف به خواب رفته باشند و وقتی بیدار شده اند دیده اند که زیر برفی که روی انها قرار گرفته است از خواب بیدار میشوند.

این مسئله در بندهای ۴ ، ٢ ،۵ ،۶و١ اجباری وروزانه است وباقی بندها هم هر ٢هفته یا هفتگی وادار به اقامت در هوای سرد میشوند.

وجود شپش وساس در زندان غوغا میکند و انقدر این مسئله زندانیان را اذیت میکند که نمیتوانند به خواب بروند.چون همیشه در معرض نیش حشرات موذی قرار دارند واکثرا بدنهایشان زخم شده است.

حمام هر روز ٢ ساعت برای ١۵٠٠ نفر است که در زمستان وتابستان با اب سرد یا نیمه سرد باید استحمام کنند.حمام به صورت شبانه روزی وجود ندارد و دوش های اب گرم و پرفشار نیز در تابستان از کار انداخته میشوند.

گاز در ماه رمضان فقط ۴ساعت ان هم بعد از افطار وصل میشود.

وضعیت غذا افتضاح است بطوریکه اکثرا سویای دامی به زندانیان داده میشود.جیره غذایی کم است ومیوه به زندانیان داده نمیشود.

فروشگاه زندان همیشه باز نیست و اکثرا تعطیل است.مواد غذایی همیشه موجود نیست و وقتی اقلامی مثل تخم مرغ به زندان وارد میشود صف طولانی جلوی فروشگاه برقرار میگردد که معمولا به زندانیان همیشه تخم مرغ یا مرغ نمیرسد و باید تا هفته ها بعد صبر کنند شاید در نوبت بعدی موفق به خرید ان هم با قیمتی بالاتر بشوند.

یخچال در زندان مشهد وجود ندارد.

کولر و بخاری به برداشته شدن شیشه اطاق و گذاشتن ان در فصل سرما گفته میشود.

داشتن پنکه یا رادیو ممنوع است.

از ورود کتاب به دلیل داشتن شخصیت زن در کتابها جلوگیری به عمل میاید.

روحانیون زندان به صورت سادیستی با زندانیان رفتار میکنند و کلاسهای احکام کلاسهایی است برای تحقیر زندانیان.

روزنامه برای هر ١٠٠٠ نفر ١٠ عدد که البته با قیمتی ٢برابر به فروش میرسد و همیشگی هم نیست.

تماشای تلویزیون فقط در ساعاتی از روز که البته اکثرا زندانیان در تنبیه به سر میبرند و تلویزیون هم خاموش است.

درهنگام اعیاد یا عید نوروز روبوسی یا گفتن تبریک عید باعث رفتن به انفرادی میشود ویا باعث تنبیه میشود.

مسوولین زندان از زندانیان به عنوان برده استفاده میکنند و هرکدام خدمتکاری انتخاب کرده اند و به او دستور میدهند.

بند نسوان شعله گاز برای پخت وپز ندارد.

درهنگام بازرسیها گارد زندان به زندانیان حمله میکنند و انها را مورد ضرب وشتم شدید قرار میدهند.

تحقیر زندانیان کاملا مرسوم است.

روانشناسان بندهای مشاوره با زندانیان بدترین رفتارها را دارند واز حساب پس دادن معافند و طوری شده است که جان زندانیان برایشان هیچ اهمیتی ندارد.

بند ۴ و ۵ شرایط فوق العاده وخیمی دارد.

بند ۶و١ قتلگاه است.

تعداد زیادی اعدام در زندان وکیل اباد انجام میگیرد.ان هم به صورت هفتگی.

قطع عضو در زندان انجام میشود و شلاق زدن به صورت حد جلوی چشم دیگر زندانیان در ورزشگاه زندان “سالن کشتی”به صورت هر٣ روز یکبار انجام میشود.

تلفن فقط در ساعاتی از روز هر نفر ۵ دقیقه ان هم اگر کارت تلفن باشد چون فقط چند مسوول در زندان حق فروش کارت تلفن را دارند.مسوولین زندان اگر زندانی تنبیه باشد اورا از ملاقات یا تماس تلفنی با خانواده اش محروم میکنند.

با وجود تمام اینها واینکه نزدیک به ١٨٠٠٠ نفر زندانی در زندان وکیل اباد به سر میبرند هیچ اقدامی برای رسیدگی به حال انها انجام نمیشود.

علی رضا گلی پور

پرونده علی رضا گلی پور به دادگاه انقلاب بازگشت

امروز جمعه ٢۵ دى ماه ١٣٩ پرونده على رضا گلى پورپس از ماهها به دادگاه انقلاب بازگشت ، دادگاه وى ۳۰ فروردین اعلام شده است .

بنابه گزارش سایت خبرى نگاه، پرونده على رضا گلى پورپس از ماهها به دادگاه انقلاب بازگشت ، دادگاه وى ۳۰ فروردین اعلام شده است .

لازم به ذکر است، با توجه به اینکه ٢١ تیرماه جلسه دادگاه على رضا گلى پور است ابهامات زیاد در پرونده وى و ظاهرن، افشاگرى وى از اختلاسها و رفتارهاى غیر اخلاقى مقامات نظامى و دولتى باعث شده که ملاقات على رضا با وکیلش جلو گیرى گردد.

گفتنى است ، علیرضا گلی‌پور، دانشجوی مخابرات و کارمند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که از مهر ۱۳۹۱ توسط وزارت اطلاعات ایران در دانشگاه پیام نور واحد مرکز واقع در شهرک شهید محلاتی بازداشت شده، پس از ماهها تحمل حبس در انفرادی و قرنطینه بند هشت زندان اوین، می گوید: «در اسفند ۹۳، پس از ماهها بازجویی و بلاتکلیفی، پرونده ام برای شعبه ۱۵ به ریاست قاضی صلواتی ارسال شد اما  تاکنون از حق داشتن وکیل محروم بوده ام.»

گلی پور، متاهل و متولد ۱۳۶۵، با سابقه بازداشت در سال ۸۸، که با اتهام «ارتباط با دول متخاصم» از طریق «خروج اطلاعات شرکت ارتباطات سیار از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ از شرکت زیمنس، خروج اطلاعات زندانیان سیاسی از سال ۸۸ تا ۸۹، فاش کردن ماجرای غیراخلاقی و فساد مالی سرهنگ محرابی رئیس پلیس امنیت تهران بزرگ» مواجه است،  تاکید دارد که: «علیرغم معرفی وکیل، وزارت اطلاعات مانع از ورود وکیل به پرونده شده و همزمان بازجوی پرونده، خانواده را تهدید کرده که نباید وکیل بگیرند وگرنه حکم وی تشدید می‌شود.»

مهناز پراکند، وکیل دادگستری ساکن نروژ، پیشتر در گفتگویی با خبرنگار این کمپین، ضمن ابراز تاسف از نقض قوانین و تعهدات بین المللی به مثابه شیوه ای معمول در برخورد با متهمین سیاسی و عقیدتی در ایران، نسبت به نقش بازجویان که عمدتا از نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات یا حفاظت اطلاعات سپاه هستند در ترغیب از راه فریب و یا تهدید زندانیان برای صرف نظر از تعیین وکیل، هشدار داده بود. علیرضا گلی پور یکی از قربانیان این رفتار بازجویان امنیتی در زندان های جمهوری اسلامی ایران است.

او مهر ۱۳۹۱، توسط هفت مامور وزارت اطلاعات در محوطه دانشگاه بازداشت و برای دو ماه به انفرادی  بند ۲۴۰ منتقل شد؛ یک سال بعد را برای ادامه بازجویی در سلول انفرادی بند ۲۰۹ به سر برد و سرانجام از اواخر آذر ۹۲، پس از انتقال به قرنطینه بند هشت زندان اوین، به صورت بلاتکلیف تا به امروز در بازداشت است. گلی پور، در توصیف دوران بازجویی می گوید: «کتک زدن،  تهدید به تجاوز، تهدید به آبرو ریزی مادر و خواهر و همسر، بازداشت خانواده و …، تنها بخشی از شکنجه های دوران بازجویی در انفرادی بوده است.»

این کارمند سابق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در توصیف وضعیت خانواده اش در دوران انفرادی اش، می گوید: » حدود یکسال و نیم پس از بازداشت، خانواده‌ هیچ اطلاعی از وضعیت من نداشتند و هیچ تماسی با خارج از زندان و خانواده نداشتم.» و ادامه داد: » بعد ها پس از انتقال به بند هشت، متوجه آزار و فشار های ماموران وزارت اطلاعات به خانواده ام شدم . ارائه اطلاعات از طرف وزارت اطلاعات و شکنجه‌های روانی مادرم به حدی بود که، طی آن دوران، مادرم که ناراحتی قلبی دارد، سه بار در بیمارستان بستری شد.»

گلی پور همچنین می گوید: » طی دوران حبس در انفرادی و قطع تماس با دنیای خارج، همسر وی که از اقوام نزدیک آیت الله صانعی بود با فریب کاری وزارت اطلاعات و فشارهای وارده به خانواده وادار به طلاق و جدایی شد.» او در خصوص نقش وزارت اطلاعات در این طلاق می گوید: «در حالی که بیش از یکسال از تماس با دنیای خارج از سلول انفرادی محروم بودم، به همسرم اعلام کرده بودند که من با خانمی ارتباط داشته و همراه او از کشور فرار کرده ام! »

گلی پور، زندانی بلاتکلیف بند هشت زندان اوین که تا به امروز نیز از ملاقات با خانواده محروم بوده، می گوید: «روند بازجویی من تحت نظارت و توسط سه ارگان سپاه (۲ الف) وزارت اطلاعات (۲۰۹) و حفاظت ناجا انجام گرفته و بسیار طولانی مدت بوده و پرونده در شعبه ۶ بازپرسی اوین به ریاست امیر ناصری بازپرسی شده است.»

نحوه بازداشت، بازجویی و حبس بلاتکلیف، خودسرانه و بدون دادگاه علیرضا گلی پور، گواهی است بر نگرانی های مجامع بین المللی در خصوص وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران مبنی بر:

«ناتوانی مستمر در رعایت قانون آیین دادرسی، نقض حقوق افراد بازداشت شده، از جمله متهمانی که بدون اتهام یا بدون تماس با دنیای خارج در زندان نگه داشته می‌شوند، استفاده گسترده نظام مند بازداشت خودسرانه و ناپدید شدن اجباری، عدم دسترسی متهم به وکیل منتخب خود، عدم صدور احکام وثیقه برای بازداشت شدگان، شرایط بد زندان‌ها، ممانعت از دسترسی به درمان پزشکی کافی و خطر مرگ برای زندانیان ناشی از شکنجه، تجاوز و دیگر انواع خشونت جنسی بازداشت شدگان، تکنیک‌های خشن بازجویی و استفاده از فشار روی خویشان و نزدیکان، شامل دستگیری آن‌ها، به منظور اخذ اعترافات دروغین که در محاکمهٔ آن افراد و انتشار در تلویزیون ملی از آن استفاده می‌شود؛ تداوم دخالت‌های خودسرانه و یا غیرقانونی توسط مقامات دولتی درحریم خصوصی افراد، مخصوصا در ارتباط با منازل شخصی و مکاتبات آن‌ها، شامل ارتباطات تلفنی و پست الکترونیکی که ناقض حقوق بین الملل می‌باشد»؛

که در متن قطعنامه ای که در  روز سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳، با ۷۸ رای موافق، ۳۵ رای مخالف و ۶۹ رای ممتنع، به تصویب رسید، به آنها اشاره شده است.

 مفاسد مقامات، پرونده علیرضا گلی پور را محرمانه کرد؛ تعویق دادگاه به دلیل عدم اطلاع وکیل از پرونده در «زندانیان»

سید محمد ابراهیمی

ممانعت از ورود داروهای سید محمد ابراهیمی به زندان

جمعه ٢۵ دى ماه ١٣٩۴ مسؤولین زندان گفته اند ما نمى توانیم اسپرى آسم سید محمد را به او بدهیم و باید خانواده اش از بیرون زندان تهیه کنند .

بنابه گزارش سایت خبرى نگاه ،امروز جمعه ٢۵ دى ماه ١٣٩۴ یک منبع آگاه به خبرنگار سایت نگاه گفت، مسؤولین زندان گفته اند ما نمى توانیم اسپرى آسم سید محمد را به او بدهیم و باید خانواده اش از بیرون زندان تهیه کنند ولى تا چه حد مى توان روى حرف این مسؤولین حساب کرد نمى دانیم.

 سید محمد ابراهیمی از بیماری های متعدد از جمله خونریزی کلیوی، شکستگی دندان، بیماری ریوی (تنگی نفس) رنج می برد ونیاز به دارو دارد.

روز پنجشنبه ٢۴ دی ١٣٩۴ مسولین زندان رجایى شهر از ورود داروهای زندانی سیاسی سید محمد ابراهیمی ممانعت به عمل آوردند.

لازم به ذکر است،  مسئولین زندان بعد از اعزام وی از زندان اوین به بند۴ سالن ١٢ زندان رجایی شهر از ورود داروهای تنفسی او ممانعت به عمل آورده اند.

بنابه گفته یک منبع مطلع،  همبندیان وی اظهار داشتن،  بیم آن می رود که این زندانی با وضعیت وخیم جسمانی در محیط زندان که محیطی سربسته و بدون تهویه و هوای تازه است بدون استفاده از دارو دچار مشکلات تنفسى شده است.

این منبع آگاه گفت:”همبندیان ابراهیمی از تمامی مسئولین و فعالان حقوق بشری خواسته اند از مسوولین بخواهندکه رسیدگى به وضعیت این زندانی، و وضعیت سایر زندانیان بیمارکرده و اقدامات لازم در جهت حقوق قانونی زندانیان منجمله استفاده و در اختیار داشتن دارو اقدام کنند.

امیر امیر قلی

دومین جلسه دادگاه امیر امیر قلی برگزار شد

امروز٢٣ دى ماه ١٣٩۴ دومین جلسه دادگاه امیر امیر قلى زندانى بند هشت اوین، برگزار شد.

بنابه گزارش سایت خبرى نگاه، این دادگاه به ریاست  قاضی صلواتی در شعبه پانزده دادگاه انقلاب برگزار شد .

گفتنى است، امیر امیرقلى دهم آذرماه سال ٩٣ به اتهام اقدام علیه امنیت ملى، تبلیغ علیه نظام، توهین به مقدسات و توهین به رهبرى بازداشت و راهى سلول هاى انفرادى زندان اوین شد، وى پس از تفهیم اتهام به بند هشت زندان اوین و سپس به زندان رجایى شهر منتقل شد.

وى به “اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملى به دلیل شرکت در تجمعات حمایت از کوبانى و اتهام توهین به مقدسات و توهین به رهبرى به دلیل مطالبى بوده که در صفحه فیسبوک شخصى اش به اشتراک گذاشته بود”

گفتنى است امیر امیرقلى از فعالان چپ دانشجویى بود که پیشتر در سال ٨٧ نیز بازداشت و متعاقبا از دانشگاه اخراج شده بود.

شاهین ذوقی تبار

  یادداشت شاهین ذوقی تبار زندانی سیاسی زندان گوهردشت کرج

دیگر برای همه روشن شده است که قبل از هر انتخاباتی در ایران کاندیداهایی که قرار است در آن شرکت کنند مهره هایی هستند که توسط باند خامنه ای و یا حداکثر بر اثر فشار دار و دسته رفسنجانی از بین تعدادی بسیجی و پاسدار و وابستگان رژیم دستچین می شوند و شخصی انتخاب می شود که نماینده و مورد تایید ولی فقیه است و به هیچ عنوان انتخاب مردم ایران نیست… انتخابات ریاست جمهوری نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما متاسفانه شاهد هستیم که هر دفعه ای که رئیس جمهور رژیم انتصاب می شود به عنوان نماینده مردم ایران به کشرهای خارجی و یا به سازمان ملل سفر می کند و این بار نوبت به روحانی و سفرش به فرانسه است. اما آیا روحانی واقعا نماینده مردم ایران است؟؟!

اشخاصی که تا کنون به عنوان نماینده مردم و یا به هر عنوان دیگری به کشورهای دیگر سفر می کنند هیچ گاه انتخاب واقعی مردم ایران نبوده و نیستند بلکه آنان بلای جان ملت و عاملان فقر و بدبختی مردم اند و به جز منافع خود و آقازاده هایشان به چیز دیری فکر نمی کنند. و برای بقای خودشان نه تنها دست به هر جنایتی در حق مردم ایران می زنند بلکه امنیت مردم دیگر کشورها را نیز به خطر می اندازند و برای رسیدن به اهداف شومشان حتی در سوریه و عراق و دیگر کشورها جنگ افروزی می کنند و به صورت سیستماتیک مردم ایران و به خصوص جوانان را در زندان ها به قتل می رسانند. به این خاطر از نظر اعدام رتبه یک را در جهان به خود اختصاص داده اند و به هیچ نهاد بین المللی نیز پاسخگو نیستند آخوند روحانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این اوصاف وی چطور می تواند رئیس جمهور و نماینده ملت ایران باشد؟؟!

من به عنوان فردی که در زندان هستم و از نزدیک جنایت و فشارهای رژیم را می بینم و حس می کنم نمایندگان واقعی مردم را کسانی می دانم که با رژیم ایران مبارزه می کنند و هزینه آن را تمام و کمال پرداخت می کنند. و از غرب و دولت های غربی می خواهم در کنار مردم ایران باشند و در شرایطی که رژیم جام زهر اتمی را خورده و در دوران پسا تحریم است و از هر زمان دیگری ضعیف تر، همچون کشورهای منطقه عمل کرده و جلوی رژیمی که هم برای مردم ایران و هم برای مردم دیگر نقاط جهان خطرناک است به صورت قاطع و محکم بایستد و در عوض از نیروهای پیشتاز آزادی حمایت کند.

ضمنا رفتن آخوند روحانی به فرانسه را محکوم کرده و از هموطنان و ایرانی هایی که در کشورهای اروپایی و به خصوص فرانسه زندگی می کنند می خواهم صدای من و دیگر زندانیان را به گوش جهانیان و دولت فرانسه برسانند و اعلام کنند روحانی نماینده و رئیس جمهور ملت ایران نیست و تنها راه حل برای آرامش منطقه و جهان سرنگونی رژیم آخوندی و تشکیل یک ایران دموکراتیک و آزاد است.

شاهین ذوقی تبار زندانی سیاسی زندان گوهردشت کرج٢۴ دى ماه ١٣٩۴

حسین رونقی

اعدام خاموش توام با شکنجه در زندان 

برادر حسین رونقى،حسن رونقى در فیس بوک خود چنین مى نویسد:” حسین در وضعیتی است که هر لحظه که در زندان میماند وضعیت بیماریش بدتر میشود” .

با وجود بیماری کلیه و گوارشی و قلبی و…همچنان بدون دارو و درمان و با درد در زندان است و حتی از لحاظ تغذیه نیز در مشکل است .

حسین در زندان درد می کشد و با درد خود میسازد وکسی هم نیست که جوابگو باشد  و حتی دیگر نمی تواند قرص مسکن هم بخورد چون برایش ضرر دارد .

جان حسین در خطر است .

برادرم در زندان درد میکشی و جانت در خطر است بدان که ما هم در بیرون از زندان با درد تو درد میکشیم و امیدوارم مسولین وجدانشان بیدار شود و انصافی داشته باشند و انسانیت را از یاد نبرده باشند .

ومردم خوبمان هم فراموشت نکرده اند این را بدان برادرم

همچنین  روز دوشنبه ٢١ دى ماه ١٣٩۴ حسین رونقى اعلام کرد:”از وقتی بحث ضبط وثیقه ها و بازگشت به زندان پیش آمده، پدرم، خانواده ام و نزدیکانم روز و شب ندارند”.

این که انسان یک شبه پیر می شود موهایش سفید می شود را من به چشم خود دیده ام…

موهای پدر سفید و خودش پیر شد.

شمیس پور شاه رضایی

اخراج شمیس پور شاه رضایى از دانشگاه

شمیس پور شاهرضایی” شهروند بهایی ساکن کرج از دانشگاه هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی تهران  به دلیل اعتقادی اخراج شد.

بنابه گزارش سایت خبرى نگاه به نقل از کمپین نه به آزادى زندان هموطنان بهایى، پیشتر این شهروند بهایی با وجود کسب رتبه ۱۳۸ سراسری و پس از آزمون عملی و رتبه ۱۰ سراسری به دلیل اعتقادی با نقض پرونده مواجه و از رفتن به دانشگاه باز مانده بود.

این شهروند بهایی طی گفتگویی با کمپین نه به آزار و زندان هموطنان بهایی  می گوید:  در رابطه با اخراج اخیر خود می افزاید پس از نقض پرونده و باز ماندن از رفتن به دانشگاه متوجه شدم که دانشگاه آزاد هنر و معماری بدون کنکور پذیرای دانشجویان هست و به مسئولین دانشگاه ذکر کردم که من بهایی هستم آن ها نیز گفتند به دلیل نداشتن بهایی در ستون انتخاب دین سایر می زنیم.

بعد از ۲ ماه از حراست دانشگاه از من برای اینکه ستون دین را سایر زده ام سوال کرد من نیز گفتم بهایی هستم.  آنها نیز گفتند در فرم بنویس بعد از آن پس از ۲ روز صفحه دانشجویی من بسته شد پس از پیگیری من از حراست کل و ریاست دانشگاه با جواب در جریان این موضوع نیستند مواجه شدم وبعد از یک هفته و هنگام امتحانات پایان ترم در روز سه شنبه ۱۶دی ماه ۱۳۹۴از دانشگاه آزاد اسلامی اخراج شدم.

در سال‌های گذشته، اعلام “نقص در پرونده” داوطلبان بهایی ورود به دانشگاه‌ها در ایران معادل محرومیت از تحصیل آن‌ها بوده به نظر می‌رسد که این روند، در سال جاری نیز ادامه پیدا کند.

محرومیت از تحصیل بهاییان در دانشگاه‌های ایران با استناد به مصوبه‌ی ششم اسفند ١٣۶٩ “شورای عالی انقلاب فرهنگی” صورت می‌گیرد که بهاییان را علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم می‌کند.

بر اساس بند سوم این مصوبه، نه تنها باید از ثبت نام بهاییان در دانشگاه‌ها جلوگیری به عمل آید بلکه چنان‌چه هویت بهایی فردی بعد از ثبت نام و “هنگام تحصیل” نیز احراز گردد، باید از تحصیل محروم شود.

سید محمد ابراهیمی

نگهدارى سید محمد ابراهیمى  بین سه زندانى شرور 

امروز چهارشنبه ٢۴ دى ماه ١٣٩۴ سید محمد ابراهیمى فعال حقوق زنان و فعال مدنى  که روز شنبه ١٩ دى ماه دستگیر ومورد ضرب و شتم قرار گرفت و سپس به زندان رجایى شهر منتقل شد، به قرنطینه زندان رجایى شهر منتقل شده است.

، بنابه گزارش سایت خبرى نگاه، یک منبع آگاه گفت، سید محمد ابراهیمى  بین سه زندانى شرور نگهدارى مى شود، وى گفته است اگر تا بعد از ظهر از قرنطینه بیرون نیاید دست به اعتصاب غذا خواهد زد.

 وى روزشنبه ١٩ دى ماه دستگیر ومورد ضرب و شتم قرار گرفت و ابتدا به زندان اوین و سپس به زندان رجایى شهرمنتقل شده و اکنون در قرنطینه زندان رجایى شهر بین سه سه زندانى شرور نگهدارى مى شود.

 سید محمد مشکل تنفسى دارد و زندان رجایى شهر برایش خطرناک است.

گفتنى است، سید محمد ابراهیمى  ٣٠ تیرماه ١٣٩۴  به اتهام ارتباط با احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، ودادن اسامی زندانیان سیاسی بیمار در بند ٣۵٠ برای آگاهی نهادهای حقوق بشری به آنچه در زندانهای ایران میگذرد،  در شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه محاکمه  شد.وى زندانی سیاسی گمنام بند ٣۵٠ زندان اوین  که در ٢٢آذر ماه ١٣٨٨ بازداشت و به اتهام » توهین به رهبری؛ اقدام علیه امنیت ملی ؛جنگ نرم »  به پنج سال زندان محکوم شدو   در مرخصى درمانى بیرون زندان تحت معالجه بود ،وی ازفعالین جنبش مردمی در اعتراضات سال ٨٨ است  همچنین از حامیان مادران پارک لاله نیز می باشد

دوره حبس سید محمد ابراهیمی در پی عفو روز عید فطر و بخشش یکسال حبس بدلیل توهین به رهبری به پایان رسیده است.

از وی خواسته شده تا با واریز ٢٠٠ میلیون تومان به حساب وزارت اطلاعات شرایط آزادی خود را فراهم سازد.

معلوم نیست واریز ٢٠٠ میلیون تومان به حساب وزارت اطلاعات با چه توجیهی صورت گرفته است.

در حالیکه وی هیچ پرونده مالی و شاکی خصوصی ندارد.

ابراهیمی تابستان ٩٠ در حالیکه ماهها تحت شدیدترین شکنجه های جسمی و روحی و روانی در بند ٢٠٩ و ٢۴٠ اوین و آسایشگاه روانی امین آباد قرار داشت به بند ٣۵٠ اوین منتقل شد.

این زندانی سیاسی بسیار بیمار است و نیاز به مراقبت های ویژه ای از جمله اکسیژن دارد که دستگاه شخصی اکسیژن وی هنوز به وی داده نشده بود.وی از ناراحتی دیسک کمر و تنفسی شدید رنج میبرد.

او در ٢٣ آبان ماه به علت خونریزی کلیوی حاصله از شکنجه های مسئولین به بیمارستان مدرس منتقل شد که بعد از آزمایشات سونوگرافی از کلیه ساعت شش بعد از ظهر همان روز به زندان و بند ٣۵٠ برگردانده شد.وى روز ١٩ دى ماه ١٣٩۴ با ضرب و شتم دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.

ریحانه طباطبایى روزنامه نگار به اوین فراخوانده شد

امروز سه شنبه ٢٣ دى ماه ١٣٩۴ریحانه طباطبایی روزنامه نگاری ، برای گذرادندن حکم یکسال خود به زندان اوین فراخوانده شد .

بنا به گزارش سایت خبرى نگاه، این چهارمین بار پس از در گیرى ها سال ١٣٨٨است که وی به زندان فراخوانده شده است.

گفتنى است، جلسه محاکمه خانم طباطبایی ۹ آذر سال گذشته، به اتهام تبلیغ علیه نظام به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شده بود، اما حکم او امروز ۲۶ آبان نزدیک به یک سال پس از برگزاری دادگاه اعلام می شود.

خانم طباطبایی ۳۱ خرداد سال گذشته برای تفهیم اتهام پرونده‌ای تازه به دادسرای اوین فراخوانده شده بود، اما پس از تفهیم اتهام، برای اجرای محکومیت ۶ ماهه خود از پرونده‌ قبلی، زندانی شد.

او اولین بار در آذر ماه سال ۸۹ بازداشت شد. خانم طباطبایی بار دیگر در بهمن سال ۹۱ به همراه تعدادی از روزنامه نگاران توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد.

موج تازه فشار به روزنامه نگاران در ایران به تازگی با دور جدیدی از دستگیری های آغاز شده است. یک روز پیش از این هادی حیدری کاریکاتوریست روزنامه شهروند در محل کارش بازداشت شد. خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه امروز گفته است که آقای حیدری برای اجرای محکومیت قبلی خود به زندان منتقل شده است.

در هفته های اخیر عیسی سحرخیز، فعال سیاسی و روزنامه‌نگار، احسان مازندرانی، مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان، آفرین چیت‌ساز، یادداشت نویس روزنامه ایران، سامان صفرزایی، دبیر بخش بین‌الملل نشریه اندیشه پویا و حسن شیخ آقایی، مدیر سایت روانگه، بازداشت شده اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید که ایران یکی از بزرگترین “زندان‌های روزنامه‌نگاران در جهان” است.

بازگشت جواد قنبر و على رضا بهشتى به زندان

امروز دوشنبه ٢٢دى ماه ١٣٩۴ ،جواد قنبربه همراه علیرضا بهشتی پس از سپری کردن ایام مرخصی به زندان بازگشتند.

بنابه گزارش سایت خبرى نگاه،جواد قنبربه همراه علیرضا بهشتی پس از سپری کردن ایام مرخصی به زندان بازگشتند.

گفتنى است، جواد قنبر” برنامه نویس کامپیوتر است که چند کتاب هم در همین زمینه منتشر کرده است، وی که به دو سال حبس محکوم شده است مدتی به قید وثیقه بیرون از زندان بوده , جواد قنبر که به دو سال حبس محکوم شده بود، اواسط مردادماه سال جاری جهت تحمل محکومیت راهی زندان اوین شد.

و همچنین سید علی‌رضا بهشتی شیرازی (زادهٔ ۲۰ آذر ۱۳۲۹) سیاست‌مدار، مدرس دانشگاه و روزنامه‌نگار ایرانی است و از نزدیک‌ترین مشاوران میرحسین موسوی است و ازجمله نزدیک‌ترین شاگردان محمداسماعیل دولابی بود و تالیفاتی عرفانی و مذهبی دارد. علی‌رضا بهشتی شیرازی پس از انقلاب در حزب جمهوری اسلامی فعالیت داشت و مدتی نیز در روزنامه جمهوری اسلامی مشغول به فعالیت بود. وی همچنین، سابقه حضور در جنگ ایران و عراق را دارد.

بهشتی شیرازی، دبیر هیأت دولت در دوران نخست‌وزیری میرحسین موسوی بود و پس از کناره‌گیری موسوی از حکومت، در سکوت سیاسی به سر برد و انتشارات روزنه را تاسیس کرد. با اعلام کاندیداتوری موسوی، او یک بار دیگر به عرصهٔ سیاست بازگشت و در مقام مشاور در کنار موسوی قرار گرفت. در آستانهٔ انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ نیز وی سردبیر روزنامهٔ «کلمهٔ سبز» شد.

پرونده مجید آذر پى به دادگاه تجدید نظر رفت

امروز دوشنبه ٢٢ دى ماه ١٣٩۴ پرونده مجید آذرپی برای تجدید نظر به شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب ارجاع شد.

بنابه گزارش سایت خبرى نگاه، پرونده مجید آذرپی برای تجدید نظر به شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب ارجاع شد.

گفتنى است، مجید آذرپی، عضو ستاد انتخاباتی مهندس میرحسین موسوی و عضو ستاد انتخاباتی حسن روحانی بوده و عضو حزب اعتماد ملی استان تهران است.مجید آذر پی نیز فعال سیاسی و روزنامه نگاری است که علی رغم برگزاری دادگاه در ۱۸ مهر سال جاری و رد شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، هنوز حکمی برای وی صادر نشده است.

لازم به ذکر است،  که آذرپی ۲۶ خرداد ۹۴ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و از آن تاریخ در زندان اوین بسرمی برد.

رضا ملک پس از یک ماه بازداشت آزاد شد

امروز ٢٢ دى ماه ١٣٩۴رضا ملک که حدود یک ماه پیش همراه چند تن از دستگیر شدگان از جمله پدر سعید زینالى دستگیر شده بود آزاد شد.

بنابه گزارش سایت خبرى نگاه، رضا ملک از دستگیر شدگان متحصن درب لاستیک دَنا امروز آزاد شد.

گفتنى است، وى به اتهام افشای اطلاعات، اهانت به رهبر و نشر اکاذیب در سال ۱۳۸۰ توسط دادسرای نظامی به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد. تاریخ بازداشت او طبق سندهای رسمی موجود در زندان اوین نیز ۱۷ تیرماه سال ۸۰ ذکر شده است و پایان محکومیت وی نیز تاریخ ۲۶ خردادماه سال ۸۴ اعلام شده بود اما پس از آن مامورین اطلاعات با تشکیل پرونده‌های جدید حکم‌های جدید علیه وی صادر کرده و مانع آزادی وی شدند.

برخی منابع از طلاق اجباری همسر ملک توسط بازجو و ازدواج با بازجو برای شکنجهٔ او سخن گفته‌اند.

سرانجام، رضا ملک پس از ۱۳ سال و ۲ روز زندان، درحالیکه دوسال پیشتر محکومیت خود را به پایان رسانده بود از زندان آزاد شد.

وى در دستگیرى هاى یکماه پیش همراه با تنى از چند فعالین مدنى دستگیر شده بود امروز با وثیقه چک حقوقى آزاد شد.

علیرضا فراهانی مورد باز خواست غیر قانونى قرار گرفت 

روز یکشنبه ٢٠ دی ماه ١٣٩۴ علیرضا فراهانی به  از سوی مسئولین زندان به دفتر مدیریت فراخوانده و مورد باز خواست غیر قانونى آنان  قرار گرفت .

بنابه گزارش سایت خبرى نگاه، علیرضا فراهانی زندانی سیاسی بند٢ سالن ۶ زندان رجایی شهر روز یکشنبه مورد بازخواست و سوال و جواب های بی مورد مسئولین زندان قرار گرفته است.

لازم به ذکر است،  فراهانی چندی پیش به منظور دادگاهیِ دوباره به مرخصی دو روزه اعزام و هنگام بازگشت مجدد به زندان مورد آزار و اذیت زندانبانان قرار گرفت و در ادامه  روز گذشته نیز وی را بدون دلیل موجه و قانونی مورد بازخواست دوباره قرار داده اند.

به گفته زندانیان رفتار توهین آمیز زندانبانان در هنگام ورود دوباره زندانی پس از مرخصی روشی معمول است اما این عمل به ندرت و به منظور تخت فشار قرار دادن زندانیان سیاسی انجام مى شود، وهیچ گونه دلیل قانونی و موجهی وجود ندارد چندین بار آنها را مورد سوال و جواب های بی مورد قرار داده ومى دهند.

گفتنى است،  است که علیرضا فراهانی به مدت٨ روز به منظور همراهی همبندیان خود و انتقال به بند زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذا زده بود و وی نیز همانند افشین بایمانی،ارژنگ داوودی و تعدادی دیگر از زندانیان با زیر پا گذاشتن اصل تفکیک جرائم در بند زندانیان عادی نگهداری می شود.

بازگشت جواد قنبر و على رضا بهشتى به زندان

امروز دوشنبه ٢٢دى ماه ١٣٩۴ ،جواد قنبربه همراه علیرضا بهشتی پس از سپری کردن ایام مرخصی به زندان بازگشتند.

بنابه گزارش سایت خبرى نگاه،جواد قنبربه همراه علیرضا بهشتی پس از سپری کردن ایام مرخصی به زندان بازگشتند.

گفتنى است، جواد قنبر” برنامه نویس کامپیوتر است که چند کتاب هم در همین زمینه منتشر کرده است، وی که به دو سال حبس محکوم شده است مدتی به قید وثیقه بیرون از زندان بوده , جواد قنبر که به دو سال حبس محکوم شده بود، اواسط مردادماه سال جاری جهت تحمل محکومیت راهی زندان اوین شد.

و همچنین سید علی‌رضا بهشتی شیرازی (زادهٔ ۲۰ آذر ۱۳۲۹) سیاست‌مدار، مدرس دانشگاه و روزنامه‌نگار ایرانی است و از نزدیک‌ترین مشاوران میرحسین موسوی است و ازجمله نزدیک‌ترین شاگردان محمداسماعیل دولابی بود و تالیفاتی عرفانی و مذهبی دارد. علی‌رضا بهشتی شیرازی پس از انقلاب در حزب جمهوری اسلامی فعالیت داشت و مدتی نیز در روزنامه جمهوری اسلامی مشغول به فعالیت بود. وی همچنین، سابقه حضور در جنگ ایران و عراق را دارد.

بهشتی شیرازی، دبیر هیأت دولت در دوران نخست‌وزیری میرحسین موسوی بود و پس از کناره‌گیری موسوی از حکومت، در سکوت سیاسی به سر برد و انتشارات روزنه را تاسیس کرد. با اعلام کاندیداتوری موسوی، او یک بار دیگر به عرصهٔ سیاست بازگشت و در مقام مشاور در کنار موسوی قرار گرفت. در آستانهٔ انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ نیز وی سردبیر روزنامهٔ «کلمهٔ سبز» شد.

ممانعت از اعزام غلامرضا حسینی به بیمارستان
روز جمعه ۲۵ دی ماه ۱۳۹۴  غلامرضا حسینى که دچار ضایع استخوانى از ناحیه پاست از اعزام وى به مراگز درمانى ممانعت به عمل آمد.
بنابه گزارش سایت خبرى نگاه، غلام رضا حسینی که دچار ضایعه استخوانی در ناحیه پا میباشد ، از اعزام وی به مراکز درمانی ممانعت میگردد .
لازم به ذکر است، وى  بیش از ۵ سال است در زندان به سر می‌برد مدت سه ماه در سلول‌های انفرادی زندان اوین به سر برده است.
 گفتنى است ،غلامرضا حسینی به اتهام همکاری با دول متخاصم  در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به تحمل ۹ سال حبس تعزیری محکوم شده است. وی مدیر شرکت خدمات فنی-مهندسی در زمینه انتقال نیرو و دیتا بود  که ۳ آبان ماه ۱۳۸۹در فرودگاه بین المللی امام خمینی در حالیکه برای خرید اجناس کامپیوتری عازم کشور تایلند  بود دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
حسینی به مدت ۳ ماه  در سلول  انفرادی مورد شکنجه قرار گرفت.این شکنجه‌ها و بازداشت همسر و تهدید به بازداشت سایر اعضای خانواده موجب شد تا وی تن به خواسته‌های غیرقانونی بازجویان بدهد و اعترافات اجباری بکند. پس از بازجویی‌ها  برای وی قرار ۳۰۰ میلیونی صادر شد ولی مقامات دادستانی اجازه تودیع قرار وثیقه را ندادند و این در حالی بود که این زندانی سیاسی سرپرست پدر، مادر، همسر و فرزندش محسوب می‌شد.

Comments are closed.