پیشنهاد آزادى به زندانیان سیاسى با دستبند الکترونیکى

روز دوشنبه ١٩ مهرماه ١٣٩۵ قوه قضائیه جمهورى اسلامى حاکم بر ایران به زندانیان سیاسى عقیدتى که بیش از چند ماه از حکمشان باقى نمانده است پیشنهاد آزادی با دست بند الکترونیک داد.
بنابه گزارش سایت خبرى نگاه، قوه قضایئه از زندانیان سیاسى عقیدتى که چند ماه بیشتر از حکمشان باقى نمانده است خواست است با باز پرداخت دستبند به مبلغ سی ملیون ریال و هزینه شارژ باطری ماهانه به مبلغ دو میلیون و پانصد هزار ریال پرداخت کنند.
لازم به ذکر است، که پیشنهاد این دستبند به مهدی فراحی شاندیز وعبدالاحد جلیل زاده شده است که چنین پولی را ندارند.
یک منبع آگاه در این رابطه بیان کرد، پاسخ دو تن از زندانیان به مقامات قوه قضائیه این بود مهدى فراحى شاندیز اظهار کرده است، من زیر بار هیچ بندی به اختیار خود نمی روم.واما
شهاب دهقانی از زندانیان بهائی نیز این پیشنهاد راپدیرفته است.
این منبع یاد آور شد، مهدى فراحی شاندیز به دلیل پاره کردن عکس خامنه‌ای در سالن ٣٢ بند ده به مدت٢١ روز انفرادی بوده است و عصرروز یکشنبه به سالن ١٢ بازگردانده شد.
گفتنى است،
عضو کمیسیون حقوقی مجلس در رابطه با اجرای این طرح درگفتگو با خبر نگار قوه قضائیه بیان کرد:”اجرای طرح دستبند الکترونیکی توسط سازمان زندان‌ها، مانع اجرایی و قانونی ندارد”.
“سیدحمیدرضا طباطبایی” در گفتگو با خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با اجرای طرح “دستنبد الکترونیک” اظهار داشت: اجرای طرح دستبند الکترونیکی توسط سازمان زندان‌ها، مانع اجرایی و قانونی ندارد.
وی در توضیح طرح دستبند الکترونیکی تصریح کرد: این طرح توسط سازمان زندان‌ها به منظور کاهش جمعیت کیفری ارائه شده و محکوم‌علیه تحت یک جغرافیای مشخص کنترل می‌شود.
این عضو کمیسیون حقوقی ادامه داد: یک قطعه الکترونیکی تحت عنوان دستبند به محکوم‌علیه وصل شده و با سیستم موقعیت‌یابی(gps) کنترل می‌شود و بدین ترتیب بدون حضور در زندان حق خارج شدن از یک منطقه مشخص را نخواهد داشت.
طباطبایی اظهار داشت: زندان باز و اجرای دستنبند الکترونیک در اکثر جرایم ممکن بوده البته بستگی به رفتار محکوم‌علیه دارد چرا که شورای طبقه ‌بندی تصمیم گیری کرده و این طرح را اجرا می‌کند.
وی محاسن اجرای این طرح را اینگونه بیان کرد: با اجرای این طرح جمعیت کیفری در زندان بسته کاهش، امکان اشتغال زندانی فراهم و بیماری‌های موجود در زندان‌های بسته حذف می‌شود.
طباطبایی معایب طرح دستبند الکترونیک را حضور مجرمین خطرناک در جامعه دانست و گفت: اجرای این طرح برای مجرمین خطرناک و مجرمین به عادت کارساز نبوده و حضور آن‌ها در زندان برای اصلاح و مراقبت الزامی است.
این عضو کمیسیون حقوقی با بیان اینکه اکنون نیز از سیستم “زندان باز” استفاده می‌شود خاطرنشان کرد: رویکر دستگاه قضا باید به سمت استفاده از طرح دستبند الکترونیک رفته تا روز به روز شاهد جمعیت کیفری در زندان‌ها باشیم.

Comments are closed.