مرگ وحید صیادى نصیرى در اثراعتصاب خوراک یا شکنجه

وحید صیادى نصیرى متولد ۵ شهریور ١٣۵٩در شهر تهران بود .وى در سال ١٣٨٩ فقط چند ساعت در چهارشنبه دستگیر شده بود و فعالیت هاى سیاسى خاصى نداشت تا اینکه اولین بار در سال ١٣٩۴ در استان البرز به اتهام «توهین به مقدسات، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» دستگیر و به ۵ سال زندان محکوم شد.
وحید صیادى نصیرى با سپری کردن دو سال و نیم از مدت محکومیت خود، مشمول عفو رهبری شده و در اواخر سال ١٣٩۶ آزاد شد.
صیادى نصیری پس از آزادی، مجدداً شروع به فعالیتهاى مجازى کرد در تاریخ اول مرداد ١٣٩٧ در قم دستگیر و به زندان منتقل شد.
صیادی نصیری به علت خونریزى شدید معده و روده ، بدن وی آب را قبول نمى کرد .او اززندان قم به بیمارستان بهشتى قم منتقل شد و جمعه ٢۵ آبان ١٣٩٧ به زندان بازگردانده شد.
وحید بارها دست به اعتصاب خوراک زد و هر بیش از ٧٠ روز اعتصاب خوراکش طول مى کشید.
روز شنبه ١٩ فروردین ١٣٩۵وحید صیادی‌نصیری، که برخلاف اصل تفکیک جرائم در اندرزگاه چهار زندان اوین نگهداری می شدو چندین بار براى بازگردانده شدن به بند ٨دست به اعتصاب خوراک زده بودتهدید به مرگ شد.وحید صیادى نصیرى همچنین از سوی یک زندانی شیعه متعصب که با اتهام حمل و نگهداری اسلحه که در اندرزگاه ۴ زندانى است ، تهدید به مرگ شده بود. این زندانی که فردی متعصب در مذهب شیعه است، به وحید صیادی‌نصیری هشدار داده بود: “بر پایه گفته قران تو منافق هستی و باید نابود شوی و من این کار را در راه اسلام انجام می‌دهم.”
روز یکشنبه ١اسفندماه ١٣٩۵ وحید (آرش) صیادى نصیرى که براى بار دوم در زندان اوین اندرزگاه ۴ دست به اعتصاب خوراک زد . وحید نصیرى صیادى گفت:”براى چکاپ به بهدارى زندان منتقل شده و پزشک معالجه زندان قصد زدن سرم را به وى داشته که وى از زدن سرم سر باز زده است دکتر فشار وى ٨/۵ روىp گزارش کرده بود . وى از پزشک پرسیده منظور از p چیست وى گفته یعنى وضعیت توبحرانى است که به این منظور دکتر زندان قصد انداختن دلهره در دل وحید را داشته است تا شاید بتواند به وى سرم تزریق کند.”.
گفتنى است،P به معنى (حرف p ابتدای کلمه pulsee یعنی نبض است و مفهوم آن این است که فشارخون از طریق نبض اندازه گیرى شده است).
همچنین وحید نصیرى گفته بود هر بلایى سرش بیاید مسئول آن چهار محالى رئیس زندان اوین و میثم باقرى مسئول اندرزگاه ۴ زندان اوین هستند.وى علت اعتصاب خوراک خود رااینگونه عنوان کرده بود،چون وى را از زندانیان عادى تفکیک نکرده و به بند زندانیان سیاسى منتقل نکرده اند دست به اعتصاب خوراک مجدد زده است.
پس از گذشت دو ماه از تاریخ دادگاهش همچنان در بلاتکلیفى در بند ۴زندان اوین بسر مى بُرد.
بنابه گفته وحید نصیرى توسط رضا درویش و زرقام نصیرى دو متهم مالى مورد ضرب و شتم قرار گرفت که تمام آثار زخم بر روى گردن وى مشهود بود و مسئولین زندان هیچ اقدامى نسبت به وى انجام ندادند.

وحید صیادی نصیرى افزود:” تنها کارى که کردند بجاى تفکیک از بین زندانیان عادى به بند زندانیان سیاسى فقط اتاق وى را تغییر دادند.هر هفته به عناوین مختلف به اتاقش یورش برده و هر بار که شکایت مى کردم مورد بى توجهى باقرى قرار مى گرفتم.
به گفته نصیرى به عمد بعد از اعتصاب خوراک اولش به بند۴ زندان اوین منتقل شده و چون تکلیفش مشخص نشد دست به اعتصاب خوراک مجدد زد .
هنگامى که وى در اندرزگاه ۴ زندان اوین دراعتصاب خوراک به‌سر می‌برد چندین بار به دلیل وخامت حالش به بهداری منتقل ولی وی از تزریق سرم خودداری کرده بود. این زندانی سیاسی که از ابتدای اعتصاب ١۵ کیلوگرم (از ۹۳ کیلو به ۷۸) کاهش وزن داشت، حاجیلو دادیار زندان با وى دیدار کرد، اما علاوه بر خواسته قبلی، خواستار بازگشت به بند هشت و همراه دوستانش را نیز به شرایطش برای پایان اعتصاب اضافه کرده ازین‌رو به اعتصاب خوراکش تداوم داد.
وحید صیادی نصیری از تاریخ ۲۵ مهرماه، در اعتراض به ۱۳ ماه بلاتکلیفی پرونده خود در اعتصاب خوراک به سر برد. این زندانی سیاسی با اتهامات «توهین به مقدسات، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» در دادگاه بدوی به ۸ سال حبس محکوم شد. اما با گذشت ۱۳ ماه از تاریخ صدور حکم اولیه و اعتراض وی، هنوز هیچ حکمی از دادگاه تجدیدنظر دریافت نکرده بود. وی پس از شش روز به طور تنبیهی از بند هشت به بند چهار زندان اوین منتقل میشود .او پس از ٧۶ روز به زندان رجائی شهر منتقل شد و دست از اعتصاب کشید.
وحید به همراه تعدادى از زندانیان سیاسى از سالن ١٢به سالن فوق امنیتی ۱۰ در زندان رجایی شهر کرج منتقل شد و در آنجا به دلیل شرایط نامناسب همراه دیگر زندانیان سیاسی که درسالن فوق امنیتی ۱۰ در بند ۴ زندان رجایی شهر کرج محل نگهداری دست‌کم ۳۰ تن از زندانیان سیاسی است درمردادماه ١٣٩۶دست به اعتصاب خوراک زد.
وحید صیادی نصیری، محبوس در سالن فوق امنیتی ۱۰ در زندان رجایی شهر کرج بود که به اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام به ۲ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده بود و دوران محکومیت خود را در زندان اوین و رجایی شهر کرج سپری کرده بود، در تاریخ ۲۵ اسفند ۹۶ با پایان دوران محکومیت خود از زندان آزاد شد. این زندانی در دادگاه بدوی به تحمل ۸ سال حبس محکوم شده بود ،وى پیش تَر با اتهام توهین به مقدسات ، توهین به رهبرى و تبلیغ علیه نظام به تحمل ۵،٢و١ سال حبس محکوم شده بود و با اعمال ماده ١٣۴ ( تجمیع احکام ) مشغول گذراندن محکومیت خود بود که با اعمال عفو رهبر ایران با تقلیل حکم روبه روشد.

‎وحید صیادی نصیری پس از آزادی بار دیگر ١ امرداد ماه ١٣٩٧توسط اطلاعات قم با اتهام تبلیغ علیه نظام دوباره بازداشت شد و به بند اشرار و معتادان زندان قم فرستاده شد
‎پیش تروحید صیادی نصیری درخواست وکیل از وکلاى حقوق بشرى براى دفاع از خودکرده بود
روز جمعه ٢۵ آبان وحید صیادى نصیرى از بیمارستان با فرشته ناجى روزنامه نگار و فعال حقوق بشر تماس گرفت وموفق نشد با وى صحبت کند وروز پنجشنبه ٣٠ آبان ١٣٩٧ مادر وحید صیادى نصیرى در چهلمین روز اعتصاب خوراک فرزندش پیامى با این مضمون که وحیددچار خونریزى روده شده ، معده اش آب قبول نمى کند و به بیمارستان اعزام شده و سرم را قبول نکرده،همچنین نماینده دادستان زندان هیچ اهمیتی به اعتصاب و وضعیت وى نمى دهد و مسئول مرگش را وزارت اطلاعات و قوه ى قضائیه دانسته ،دریافت کرد.وحید را همان روز به زندان بازگرداند .وحید صیادی نصیرى، زندانی سیاسی محبوس در زندان قم که به اتهام توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام دوباره مجموعا به چهار سال و نیم حبس محکوم شده است.
گفته شده است صیادی نصیری در زندان لنگرود قم، در شصت ومین روزاعتصاب خوراک به علت اعتصاب خوراک در گذشت است ولى خانواده ى وى پس از مشاهده ى جنازه ى وحید إعلام کردندصورتش خون آلود بوده و نیمى از صورتش را فقط به آنها نشان داده اند وآنها بعید مى دانند وحید در اثر اعتصاب خوراک جان بأخته باشد و وى را کشته اند ٠
روز جمعه ۲۳ آذرماه١٣٩٧ وحید صیادی نصیری، در قبرستان «بهشت معصومه» قم با «حضور ماموران امنیتی» به خاک سپرده شد.
به گفته خواهر وحید صیادی نصیری، مراسم تدفین و سوگواری با حضور ماموران امنیتی برگزار شده است. خواهر وحید صیادی اعلام کرد تعدادی از دوستان دوران زندان وحید و مادران آنها نیزدر این مراسم حضور داشتند.
مسئولان زندان قم روز چهارشنبه ۲۱ آذر خبر درگذشت وحید صیادی نصیری را در تماس با خانواده وى اعلام کردند. وحید صیادی نصیری در روزهای گذشته در اعتراض به وضعیت نگهداری خود در زندان و درخواست برای انتقال به زندان اوین اعتصاب غذا کرده بود و بر اثر عوارض ناشی از این اعتصاب، جان خود را از دست داد.

قابل ذکر است ، دادستان عمومی و انقلاب قم ادعا کرد وحید صیادی نصیری به دلیل «بیماری کبدی» به بیمارستان منتقل و پس از «هفت روز» فوت شده است. وزارت امور خارجه آمریکا نیز در بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف از مرگ وحید صیادی نصیری، در زندان قم، «شدیدترین» وجه نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد.
هچنین فرانسه خواستار شفاف‌سازی در مورد مرگ وحید صیادی نصیری شد ، وزارت خارجه فرانسه روز دوشنبه ۲۶ آذر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با بهت و حیرت از خبر مرگ وحید صیادی نصیری در زندان با خبر شدیم که به دلیل فعالیت سیاسی زندانی شده بود».
در بخش دیگری ازای بیانیه وزارت خارجه فرانسه آمده که وى از روز ۲۱ مهرماه و در اعتراض به «شرایط بازداشت و بی‌اعتنایی به حقوق‌اش» دست به اعتصاب خوراک زده بود.
در بیانیه وزارت خارجه فرانسه آمده که مرگ وحید صیادی نصیری همزمان با «تشدید آزار مدافعان حقوق بشر در ایران روی می‌دهد».

Comments are closed.