نامهء رئیس دانشگاه استنفورد خطاب به نماینده ایران

۲۰ نوامبر ۲۰۰۵

به: دکتر محمد جواد ظریف نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد

    شماره ۶۲۲ – خیابان سوم – نیویورک

رونوشت:

    – آقای کوفی عنان، دبیرکل سازمان ملل متحد

        دفتر سخنگوی دبیرکل

        سازمان ملل متحد – نیویورک 

    – خانم لوئیس آربور، کمیساریای عالی حقوق بشر

       دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر

       دفتر سازمان ملل متحد در ژنو- سوئیس

    – آقای کوشیرو ماتسورا، دبیرکل یونسکو

        یونسکو – پاریس – فرانسه

    – خانم آن.ام.ونه من، دبیر اجرائی یونیسف

        یونیسف – نیویورک

 

جناب آقای سفیر

این نامه را بدین منظور می نگارم که مراتب نگرانی خود را از بابت محرومیت دانش آموزان بهائی از تحصیلات عالی در ایران بیان کنم. باعث تاسف اینجانب است که از سال ۱۹۸۰ میلادی بهائیان ایران به نحوی سیستماتیک از دسترسی به دانشگاههای دولتی محروم گشته اند. گزارشی که  دفتر دموکراسی، حقوق بشر و امور کارگران وزارت امور خارجه آمریکا در باره وضعیت آزادی ادیان در جهان در سال ۲۰۰۵  منتشر ساخته شرح می دهد که علیرغم قول حکومت ایران مبنی بر اینکه عاقبت در سال جاری، دانش آموزان بهایی مجازند به دانشگاه بروند، مقامات مسئول یکبار دیگر ایشان را از ورود به دانشگاه محروم کرده اند بدین ترتیب که در مدارک رسمی دین آنها را مسلمان قید نموده اند با اینکه این افراد تقاضا کرده بودند یا نام آنها را بدرستی به عنوان بهائی ثبت کنند و یا صرفا عنوان اسلام را از مدارک رسمی حذف نمایند.

این محرومیت از تحصیل برای چنین دانش آموزان مستعد و توانایی که جرمشان تنها اعتقاد به دیانتی غیرسیاسی، صلح طلب و اهل مداراست، روا نیست و در تناقض آشکار است با معیارهای یذیرفته شده جهانی در خصوص حقوق انسانها که در اعلامیه جهانی حقوق بشر ( مصوب دهم دسامبر ۱۹۴۸ در مجمع عمومی سازمان ملل بدون رای مخالف) بیان شده است. در این سند آمده است که: " هر کس حق دارد که از آموزش و پرورش بهره مند شود . . . .  هر کس میتواند بدون هیچگونه تمایز مخصوصا از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی یا هر عقیده دیگر و همچنین ملیت، وضع اجتماعی، ثروت، نسب یا هر موقعیت دیگر از تمام حقوق و کلیه آزادیهائی که در اعلامیه حاضر ذکر شده است بهره مند گردد."

اینجانب درخواست می کنم که دانش آموزان بهائی اجازه یابند تا به موسسات آموزش عالی وارد گردند. ما لازم الاجرا بودن اعلامیه جهانی حقوق بشر را یادآوری می کنیم که می گوید: " آموزش عالی باید با شرایط تساوی کامل، به روی همه باز باشد تا همه، بنا به استعداد خود بتوانند از آن بهره مند گردند." از دولت ایران تقاضا داریم که به مردم ایران از هر نژاد، جنس، طبقه و عقیده اجازه دهد که تحصیلات عالی را دنبال کنند و صادقانه معتقدیم که این امر به مصلحت کامل کشور ایران، ایرانیان و جامعه جهانی است.

                   

                                                                        ارادتمند

                                                                        جان.ال.هنسی

                                                                           رئیس دانشگاه استانفورد

   

Comments are closed.