برخی پرسشها برای بررسی و معرفی هویت جنسیتی
این پرسشها برای شروع بحث مربوط به هویت جنسیتی و برابری حقوق زن و مرد است.
۱. نقش قدرت جسمانی یا فکری در شکل گیری هویت زنان چیست؟
روال جوامع سنتی در شکل گیری نقش زنان و وابسته دانستن آن به قدرت جسمانی چیست؟ آیا در جوامع مدرن پیشرفت بر پایهء آگاهی، هوش و خلاقیت است؟ آیا زنان فضا و میدان کافی برای پیشرفت بر مبنای استعدادهای خود را دارند؟
۲. نقش تکنولوژی در شکل گیری هویت زنانه چیست؟
آیا تکنولوژی نیاز به قدرت جسمانی را کم رنگ می کند و آیا مرد و زن از تکنولوژی یکسان بهره برده اند؟ نقش اینترنت و فضای مجازی در ساخت هویت چیست؟
۳. نقش آداب پذیرفته شده در جوامع در شکل دهی هویت زنان چیست؟
آیا نقش های تعریف شده برای زنان در خانواده مانند همسر بودن و مادر بودن تحت قیود مردانه، آداب معاشرت تعریف شده، رسوم فرهنگی مانند خواستگاری و انتخاب شدن به جای انتخاب کردن،کار کردن، رانندگی، بنزین زدن و … به هویت زنان شکل خاصی می دهد؟
۴. نقش ساختار قدرت در شکل گیری هویت زنان چیست؟
آیا ساختارهای قدرت مانع شکل گیری هویت زن هستند؟ نمونه هایی از قدرت های سیاسی مانند طالبان، یا قدرت های اقتصادی مانند سازمان های اقتصادی در شکل گیری هویت زنان.
۵. نقش تبلیغات و رسانه ها در شکل گیری هویت زنان چیست؟
بررسی بحث جذابیت ظاهری در فرهنگ امروز و نماد آن در تبلیغات، و مطرح کردن اینکه آیا به تصویر کشیدن زن فرمانبر و مطیع که فقط نقش مادری دارد و خانه دار است و وظایف همسری خود را به خوبی انجام می دهد هویت زنان را چگونه متاثر می سازد.
۶. نقش تصویر بدن (body Image) در شکل گیری هویت زنان چیست؟
با توجه به بیشترین آمار عمل زیبایی (مخصوصا بینی) در ایران ، کشیدن پوست صورت و گذاشتن گونه. آیا تلاش و تکاپو برای جستن اندام دلخواه یا صورت زیبا تاثیری بر هویت زن دارد؟
۷. نقش جهت گیری شغلی در شکل گیری هویت زنان چیست؟
بررسی مسالۀ اشتغال زنان و اثر آن بر هویت زنان. آیا زن می تواند یا باید در تمام عرصه های شغلی حضور داشته باشد و اثر این بایدها و نبایدها بر هویت زن. آیا اینکه برخی شغلها برای زنان سهل الوصول تر هستند و یا در جامعه به عنوان شغل زنانه پذیرفته شده اند تاثیری بر شکل گیری هویت زنان دارد؟
۸. نقش تحصیل در تعریف هویت زنان چیست؟
با توجه به آمار بالای حضور زنان در دانشگاه ها. آیا زنان به دنبال علم هستند یا پیدا کردن نقش اجتماعی و هویت خود. در دسترس بودن رشته های خاص برای زنان و ممنوعیت بعضی از رشته ها . بررسی سقف جنسیتی در دانشگاه و در برخی از رشته ها.
۹. تاثیر فشار اجتماعی در محدود کردن پرورش قوا یا کسب تجربیات چیست؟
تجربیاتی که زنان به لحاظ اجتماعی یا خود سانسوری از آن محروم هستند.
۱۰. ایده ی “آسیب پذیر بودن زنان” در هویت زنان چه نقشی دارد؟
آسیب پذیری اجتماعی و مورد اهانت قرار گرفتن به دلیل نا همنوا بودن مثل بلند خندیدن، اجتماعی بودن و …آسیب پذیری جنسی.
۱۱. نقش تربیت و مردانه و زنانه دانستن صفات انسانی در تعریف هویت زنان چیست؟
نقش جمع بندیهای کلی مثل القا احساساتی بودن به زنان، یا نیاز به حمایت شدن زنان در مقابل شکلی که مردان را حمایتگر و آسیب ناپذیر تلقی می کند، تاثیری بر هویت زن و شکل گیری آن دارد؟
۱۲. نقش آموزش و پرورش چیست؟
مواد آموزش در کتب حرفه و فن مثلا برای دختران نگهداری از کودک یا خیاطی و گلدوزی گنجانده شده و…
مواد آموزشی و نسبت دادن ضعف به زنان و توانایی ها به مردان..و القاء نقشهای خاص به زنان. آیا کتابهای درسی نقشهای خاصی را برای زن و مرد معرفی و القا می کنند؟
۱۳. نقش ازدواج و تشکیل خانواده در باز تعریف هویت زنان چیست؟
انتظارات غالب در مورد وظایف زنان بعد از ازدواج که معمولا به سکون در پیشرفت برای آنها منجر می شود؛ عدم امکان ادامه تحصیل و کار کردن ( گاهی به عنوان شروط ازدواج مطرح می شوند).
۱۴. نقش حجاب در این هویت چیست؟
تعریف رایج صرفا زنان را مسئول می داند و علاوه بر اینکه باید نشانه ای از حیا باشد روشی برای دفاع در جامعه ای است که برای نقش مقابل محدودیتی ندارد.