بی توجهی مسئولین به سلامت زندانیان عقیدتی

بی توجهی مسئولین به سلامت زندانیان عقیدتی

گزارش نقض حقوق بشر در هفته ای که گذشت

۱۰تیر ماه تا ۱۷ تیر ماه ۱۳۹۰

نگارش: فرزان فرامرزی

 

شروع هفته ی گذشته با اخباری از هفته ی قبل همراه بود! ابتدا روز جمعه دهم تیرماه، خبر منتشر شد مبنی بر اینکه رزیتا واثقی زندانی بهایی محبوس در زندان وکیال آباد مشهد مجددا به اتهام تبلیغ آئین بهایی مورد محاکمه قرار گرفت.[۱]

بنابر اخبار منتشر شده، رزیتا واثقی شهروند بهایی ساکن مشهد که در حال سپری کردن دوره محکومیت ۵ ساله در زندان مشهد است، صبح روز چهارشنبه ۸ تیر ماه ۱۳۹۰ از زندان وکیل آباد به دادگاه انقلاب مشهد منتقل شد و بنا به پرونده جدیدی به اتهام “تبلیغ آئین بهایی” محاکمه گردید .قابل ذکر است که هشت متهم بهایی دیگر این پرونده پیش از این در پائیز و زمستان سال گذشته محاکمه شده اند ولی به دلیل عدم پذیرش اتهام توسط رزیتا واثقی محاکمه نامبرده طولانی گردیده است .

یکی دیگر از این خبرها که با اندکی تاخیر در رسانه ها منتشر شد، خبر مربوط به برگزاری دادگاه ایقان شهیدی، شهروند بهائی و دانشجوی محروم از تحصیل ساکن کرمانشاه می باشد. بنابر اخبار منتشر شده در هفته ی گذشته، روز شنبه، هفتم تیرماه، دادگاه ایقان شهیدی، شهروند بهائی و دانشجوی محروم از تحصیل، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.[۲]

اتهامات این شهروند بهائی «فعالیت‌های حقوق بشری» و «تبلیغ گسترده علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» است. بر اساس این گزارش دادگاه به همراه توهین‌های شدید اعتقادی و شخصی به متهم برگزار شده است. این شهروند بهایی، مدت ۷۱ روز در بازداشت بوده است.

اما هفته ی گذشته گفتگویی انجام دادم با مدیر تارنمای رسمی آقای کاظمینی بروجردی. البته آقای بروجردی را نمی توان در دسته ی اقلیت های مذهبی جای داد؛ زیرا که ایشان یک روحانی شیعه هستند. اما ایشان بعنوان یک دگراندیشی مذهبی، توسط دولت جمهوری اسلامی، بسیار مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفته اند.

آقای امیرسلطانی در پاسخ به پرسش بنده که از وضعیت جسمی آقای بروجردی سوال کرده بودم، چنین پاسخ دادند:

«کافی است مقایسه‌ای منصفانه درباره عکس‌های آقای بروجردی قبل و بعد از بازداشت به عمل آید تا به عمق شکنجه ها و فجایع وارده بر این زندانی عقیدتی سیاسی در طول ۵ سال بازداشت واقف شوید. آقای بروجردی هم اکنون در وضعیت بسیار نگران کننده ای قرار دارد و به رغم گزارشات پزشکان متعهد مبنی بر لزوم انتقال سریع ایشان به خارج از زندان جهت مداوا و پیگیری معالجات پزشکی، مسئولین جمهوری اسلامی کمترین توجهی به وضعیت سلامتی وی نشان نداده اند.»[۳]

اما سایت ادیان نیوز تاب شنیدن حقیقت را از زبان خانم پراکند، یکی از وکلای مدافع هفت مدیر سابق جامعه بهائی ایران که به ۲۰ سال زندان محکوم شده اند را نیاورد و سخنان ایشان مبنی بر نبود آزادی در ایران و اینکه «مردم ایران در یک زندان بزرگ بنام جمهوری اسلامی در بند هستند» را توهین به ملت ایران خواند![۴] خب این موضوع که آیا مردم ایران در زندانی به وسعت خاک ایران اسیر هستند یا نه دیگر موضوعی است که اکثر مردم ایران جواب آن را می دانند، هنگامی که از هر طیفی و از هر آئین و دینی افراد شاخص، رهبر یا مدیر را در زندان هایی مانند اوین، رجایی شهر، وکیل آباد و … می توان پیدا کرد، بدیهی است برای هواداران و دوست داران آن اشخاص نیز زندگی چندان راحتی بیرون از زندان نمی توان متصور بود.

در قائمشهر، منزل نسیم صمیمی، شهروند بهائی ساکن این شهر، به اتهام داشتن مسئولیت در موسسه آموزشی آنلاین بهائیان مورد بازرسی قرار گرفت. همچنین مامورین اماکن به شوهر ایشان، فرهاد نوروزیان، گفتند که باید انبار تخم مرغ که محل توزیع آن توسط فرهاد نوروزیان بوده را تخلیه کند و دیگر حق کار توزیع تخم مرغ را نخواهد داشت. به گفته ی مامورین بهائیان نباید شغل پردرآمد داشته باشند![۵]

در ادامه فشارها بر دانشگاه آنلاین بهائیان، سایت درسی این دانشگاه فیلتر شد.[۶] این سایت که در آن دانشجویان با یکدیگر و اساتید خود در ارتباط بودند، بعد از ظهر روز ۱۱ تیرماه سال ۹۰ فیلتر شد. این سایت نیازهای دانشجویان این دانشگاه را که به صورت آنلاین تحصیل می کردند برآورده می کرد. به نظر می رسد فیلتر شدن این سایت در ادامه فشارها بر این دانشگاه است که از اول خرداد ماه امسال آغاز شده است.

هفته ی گذشته در مورد حکم ارتداد آقای ندرخانی، از نوکیشان مسیحی نوشتیم. وکیل یوسف ندرخانی، نوکیش مسیحی که پس از محکومیتش به اعدام در دادگاه بدوی، پرونده‌اش برای تجدیدنظر به دیوان عالی ارجاع شده بود، می‌گوید این دیوان با ابطال حکم اعدام، خواستار توبه این شهروند مسیحی شده است.[۷] محمد علی دادخواه، وکیل دادگستری به خبرگزاری فرانسه گفت که دیوان عالی ضمن ابطال حکم اعدام یوسف ندرخانی، کشیش نوکیش مسیحی، و ارجاع دوباره پرونده به دادگاه رشت، از آقای ندرخوانی درخواست کرده تا از مسیحیت توبه کند. یوسف ندرخانی که مدت‌ها پیش و در سن ۱۹ سالگی از دین اسلام خارج شده و به مسیحیت روی آورده، تا پیش از بازداشت، کشیش جماعتی از مسیحیان اهل رشت بود. ندرخانی پس از آنکه شهریورماه ۸۹ بازداشت شد، به خروج از اسلام، تبلیغ مسیحیت و در نهایت ارتداد متهم و به اعدام محکوم شد.

مونا رضایی که در روز ۴ تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی شهر مشهد در منزل شخصی بازداشت شده بود، در روز ۱۳ تیرماه آزاد گردید.[۸]

ولی زحمتکش و مصطفی بوشهری، از ایمانداران مسیحی در شهرستان یزد بازداشت شدند.[۹] ولی زحمتکش شهروند ۳۲ ساله است که در سال ۸۷ به آیین مسیحیت گرویده است و در اواخر همان سال به علت شرایط شغلی به یزد منتقل شده است. گفتنی است که  بعد از ایمان وی به مسیحیت خانواده ، او را طرد کرده وبا او قطع رابطه کامل نموده اند.

فرهود اشتیاق و آیه انوری دو شهروند بهایی از زندان دستگرد اصفهان به زندان مشهد منتقل شده‌اند. علت انتقال این دو از سوی مقامات قضایی سکونت شاکیان جدید پرونده در شهر مشهد عنوان شده است.[۱۰] فرهود اشتیاق پیشتر در تاریخ ۹ اسفندماه سال ۱۳۸۹ دستگیر و در روز ۵ اردیبهشت ماه امسال با تودیع وثیقه ۵۰ میلیونی آزاد شده بود. منزل آیه انوری که صبح ششم تیرماه پس از مراجعه به دادسرای اصفهان واقع در بهارستان بازداشت شد، روز ۵ تیر ماه مورد هجوم نیروهای امنیتی قرار گرفت. مامورین وزارت اطلاعات در شهر اصفهان حالی است که این دو در منزل حضور نداشتند با شکستن در وارد شده و تمام اسناد و مدارک موجود و کتبی که مربوط به آثار دیانت بهائی است را با خود برده و با برجای گذاشتن احضاریه از آیه انوری خواستند که خود را در اسرع وقت به دادسرای اصفهان معرفی نمایند.

انیسا دهقانی شهروند بهایی که روز ۱۱ خرداد ماه در مشهد توسط مأمورین امنیتی بازداشت و به زندان منتقل شده بود، به قید وثیقه آزاد شد.[۱۱] این شهروند بهایی که برای دیدار دوستانش از اصفهان به مشهد سفر کرده بود، با حکم بازداشت نیروهای امنیتی مشهد، دستگیر  و به زندان اطلاعات  این شهرستان منتقل شده بود. این شهروند بهایی که برای دیدار دوستانش از اصفهان به مشهد سفر کرده بود، با حکم بازداشت نیروهای امنیتی مشهد، در خردادماه دستگیر  و به زندان اطلاعات  این شهرستان منتقل شده بود.

در ادامه فشار بر شهروندان بهائی چند شهروند بهائی در شهرهای مختلف کشور بازداشت و به زندان منتقل شدند.[۱۲] ملیحه روزبه (روزخوش) روز شنبه ۱۰ تیر ماه ساعت ۳ بعد از ظهر در شهرستان اوز لار در استان فارس،  توسط مامورین اطلاعات دستگیر شد. از وی که دارای دختری هفت ساله هستند هنوز خبری در دست نیست. همچنین روز ۱۴ تیر  ماه  ژینوس غلامپور از احبای ساکن رامسر در منزل‌اش توسط مسولین اطلاعات دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شده است.

در موردی دیگر پروانه بهامین در یکی از روستاهای تابع یاسوج بازداشت و به بازداشتگاهی در این شهر منتقل شده است. برادر وی بهروز بهامین نیز در همین روز در اکبرآباد شیراز دستگیر و به بازداشتگاه اطلاعات شهر شیراز (پلاک ۱۰۰) منتقل شده است.

در آخرین اخباری که سرویس خبری جامعه بهائی هفته ی گذشته بر روی خروجی خود قرار داد چنین آمده است:

اخیراً خانم ناهید مستقیم ساکن اصفهان توسط مأموران وزارت اطلاعات دستگیر شد.[۱۳] به آقای علی بخش بذرافکن ساکن یاسوج که در ۹ آبان ۱۳۸۹ (۳۱ اکتبر ۲۰۰۹) دستگیر، در ۱۶ آذر ۱۳۸۸ (۷ دسامبر ۲۰۰۹) محاکمه و به دو و نیم سال زندان و پنج سال تبعید محکوم شده بود، گفته شده که هر صبح برای رسیدگی به امور کاری اش آزاد خواهد شد، اما باید هر شب به زندان بازگردد. افزون بر آن، او باید جریمه ای نقدی به ارزش ۷۵۰۰۰۰ ریال بپردازد. این اولین باری است که چنین تصمیم قضائی برای بهائیان گرفته شده است.[۱۴]

اخیراً به مشتریان شرکت پارس آزما (تولید کنندۀ تجهیزات آزمایشگاهی) که متعلق به یک بهائی است، نامۀ محرمانه ای فرستاده شد که هر گونه خرید یا معامله با این شرکت را ممنوع اعلام کرده است. پارس آزما در ۱۳۶۸ (۱۹۹۰-۱۹۸۹) در زمان اوج تقاضا برای تجهیزات آزمایشگاهی در ایران تأسیس شد. از آن زمان استفاده کنندگان این محصولات گواهی داده اند که شرکت محصولاتی با بالاترین کیفیت ارائه می دهد. پارس آزما توانست با کشورهای پیشرو در این زمینه رقابت داشته باشد، در نمایشگاه های بین المللی شرکت کند و نیز به چندین کشور صادرات داشته باشد. مهم تر از همه، شرکت اشتغال زایی کرده و تعداد قابل توجهی از کارکنانش مسلمان هستند که اکنون باید اخراج شوند.[۱۵]

عفیف نعیمی، یکی از مدیران دربند جامعه بهایی، که از مدتها پیش به بیماری سختی مبتلا هستند از روز چهارشنبه گذشته و در پی وخامت حال جسمی به بیمارستان منتقل شده است. عفیف نعیمی، دارای مشکل غدد لنفاوی و تورم حاد در ناحیه گلو می باشد. [۱۶]

بنابر اعلام بستگان ایشان، غده ای در حنجره ی عفیف نعیمی ایجاد شده است. بنابر تشخیص پزشک زندان اگر این غده برداشته نشود شاید منجر به آن شود که ایشان تنها با مایعات تغذیه شوند؛ در عین حال رشد این غده نیز خطرناک اعلام شده است. متاسفانه مشکل ایشان با عدم رسیدگی پزشکی مناسب از سوی مسئولان زندان مواجه و در پی وخامت وضع جسمانی، از روز چهارشنبه به بیمارستان منتقل شده است. وی همچنین دچار بیماری گواتر نیز بوده است.

همچنین سعید رضایی یکی دیگر از مدیران سابق جامعه بهائی ایران با دارای مشکل کیسه صفرا می باشند و نیاز به عمل جراحی دارند اما متاسفانه هیچ نوع مساعدتی از سوی مسئولین زندان با ایشان نشده است.

عفیف نعیمی، ۴۹ ساله، یکی از هفت مدیر سابق جامعه بهائیان ایران موسوم به “یاران ایران” است که تنها به دلیل اعتقاد به دیانت بهایی، و مدیریت جامعه بهاییان ایران به ۲۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است. جمع یاران ایران، شامل ۷ عضو به نامهای مهوش ثابت، فریبا کمال‌آبادی، عفیف نعیمی، سعید رضائی، وحید تیزفهم، جمال الدین خانجانی و بهروز توکلی، هفت مدیر بهائیان ایران هستند که در فاصله زمانی ۱۵ اسفند ماه سال ۱۳۸۶ و اردیبهشت سال ۱۳۸۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. قوه قضاییه ایران بعد از ماهها بازداشت موقت این هفت نفر، آنها را به بیست سال حبس تعزیری محکوم کرده و این حکم در اسفندماه سال گذشته به آنان ابلاغ شد.

 


[۱] http://www.hra-news.org/1389-01-27-05-24-07/8729-1.html

[۲] http://www.rahana.org/archives/42218

[۳] http://www.rahana.org/archives/42187

[۴] http://www.adyannews.com/114/6692-news.html

[۵] http://www.rahana.org/archives/42259

[۶] http://tiny.cc/dabwp

[۷] http://www.rahana.org/archives/42278

[۸] http://tinyurl.com/6l7wfr5

[۹] http://www.rahana.org/archives/42415

[۱۰] http://chrr.biz/spip.php?article15210

[۱۱] http://www.rahana.org/archives/42444

[۱۲] http://www.rahana.org/archives/42469

[۱۳] http://news.persian-bahai.org/2011070304

[۱۴] http://news.persian-bahai.org/2011070315

[۱۵] http://news.persian-bahai.org/2011070318

[۱۶] http://www.rahana.org/archives/42477

Comments are closed.