فیلتر کردن های صد باره

فیلتر کردن های صد باره

گزارش نقض حقوق اقلیت های مذهبی در هفته ای که گذشت

۳۰ دی ماه تا ۷ بهمن ماه ۱۳۹۰

نگارش: فرزان فرامرزی

چنانچه اخبار، هفته های قبل را دنبال کرده باشید، در ابتدای سال نوی میلادی، خبری داشتیم از یورش ماموران اطلاعات به یک کلیسا در اهواز و دستگیری تعدای از شهروندان مسیحی در آغاز سال جدید میلادی.

در حالی که بیشتر از یک ماه از این یورش و دستگیری ها می گذرد، هیچ اطلاعی از وضعیت بازداشت شدگان کلیسای جماعت ربانی اهواز در دست نیست. “فرهاد سبک روح کشیش کلیسای جماعت ربانی، داوود علیجانی و ناصر ضامن دزفولی سه شهروند مسیحی بازداشتی علی رغم گذشت بیش از یک ماه همچنان در بازداشت وزارت اطلاعات بسر می برند.[۱]

افراد دستگیر شده تاکنون از حق دسترسی به وکیل و ملاقات آزادانه با خانواده هایشان محروم بوده اند و تنها از حق تماس محدود و آن هم با کنترل بازجویان برخوردار بوده اند.

در روزهای آغازین بهمن ماه، ماموران اطلاعات ساری برای چندمین بار به منزل عنایت الله سنایی، شهروند بهائی، حمله کرده و پس از شکستن درب ورودی، وارد منزل ایشان شدند. به گزارش سامانه خانه حقوق بشر ایران، با توجه به اینکه عنایت الله سنایی در منزل نبودند نتوانستند ایشان را دستگیر کنند. پس از رویت حکم معلوم شد که تاریخ حکم صادره که مربوط به تفتیش محل مخفی گاه متهم و دستگیری وی بوده، منقضی شده و اصلاحیه آن مجددا متنی دست نویس شده، که هیچ وجاهت قانونی ندارد.[۲]

ماموران ضمن توهین به حاضرین در محل به تفتیش منزل و جمع آوری کتب های دعا و نیایش و نوارهای مذهبی ایشان مبادرت نمودند. این اولین بار نیست که منزل این شهروند بهائی، مورد حمله ی ماموران اطلاعات قرار می گیرد. پیشتر نیز در شهریور ماه سال جاری منزل ایشان مورد تفتیش قرار گرفته بود که در آن زمان، یکی از ماموران با زدن ضربه ای زیر گوش عنایت الله سنایی، موجب پاره شدن پرده گوش وی می شود. همسر ایشان نیز دی ماه ۹۰، پس از گذراندن ۱۱ ماه از دوران محکومیت خود از زندان ساری آزاد شده؛ اما ظاهرا ماموران اطلاعاتی ساری، کماکان به اذیت و آزار این خانواده ادامه می دهند.

تارنمای کمیته گزارشگران حقوق بشر گزارش داده است که سپهر سبحانی در دادگاه انقلاب استان سمنان به ریاست قاضی عین الکمال محاکمه و به اتهام عضویت در جامعه بهائی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. مغازه ایشان ۱۴ شهریور ماه به علت وجود عکس یک خواننده در کامپیوتر شخصی سپهر سبحانی پلمپ شده بود![۳]

بهفر خانجانی، زندانی بهائی ساکن سمنان نیز که از بیماری شدید پوستی رنج می برد با تاخیر، برای طی دوره درمان از زندان مرخص و به بیمارستان منتقل شد. اتهام وی عضویت در گروه غیرقانونی بهائیت مانند جلسات دعا و ضیافت نوزده روزه، می باشد.[۴]

اما در سمنان، طی یک ماه اخیر، پنج شهروند بهائی، برای بازجویی به اداره اطلاعات احضار شده اند. “ماموران وزارت اطلاعات در یک ماه گذشته طی چند روز متوالی  برخی شهروندان بهائی ساکن شهر سمنان را به اداره اطلاعات سمنان احضار و در بعد از ظهر همان روز پس از چند ساعت بازجویی؛ آزاد کردند. از جمله این شهروندان بهائی می توان به انیسا فنائیان، عرفان احسانی و سپهر سبحانی اشاره کرد.”[۵]

بر اساس آنچه سازمان ملل متحد، پیشتر اعلام کرده بود، دسترسی به اینترنت جزیی از حقوق بشر محسوب می شود و بر همین اساس دولت ها باید به دسترسی آسان و کم هزینه کاربران و شهروندان به اینترنت کمک کنند و این امر باید به یک هنجار مبدل شود.[۶] چیزی که متاسفانه در ایران، کاملا بطور معکوس در حال اجرا است و دولت تمام سعی خود را می کند تا دسترسی کاربران به اینترنت را محدود کند.

یکی از این حرکت ها فیلتر کردن سایت ها و وبلاگ هایی است که به گفته ی مقامات جمهوری اسلامی، مخالف اهداف نظام اسلامی هستند. این حرکت که در واقع بنوعی نقض حقوق بشر محسوب می شود؛ از فیلتر کردن سایت های مراجع تقلید شیعه[۷] گرفته تا فیلتر کردن سایت ها و وبلاگ های بهائی را همه و همه، نوعی دیگر از نقض حقوق بشر در ایران است.

در آماری که امروز از سوی خانه حقوق بشر ایران منتشر شد، نشان داده شده است که وب سایت های بهائی، در طی چهار سال، بیش از ۱۰۰ بار فیلتر شده اند.[۸] این تلاش جمهوری اسلامی برای فیلتر کردن سایت ها و وبلاگ های بهائی، که البته آماری از آن در دست نیست، نشان از عزم راسخ حکومت برای ایزوله کردن بهائیان و جلوگیری از ارتباط آزاد آنان با دیگر ایرانیان دارد.

15021_786

در حالی که در جمهوری اسلامی، همه روزه، شاهد ایراد اتهامات گوناگون علیه بهائیان هستیم، وب سایت های اینترنت، که تنها گزینه موجود بهائیان برای پاسخگویی به این اتهامات است، توسط جمهوری اسلامی، بطور مداوم و سیستماتیک فیلتر می شود.

“بنابراین آمار، وب سایت آئین بهائی با ۲۳ بار فیلتر شدن در رده اوّل فیلترینگ قرار دارد. بعد از آن وب سایت دنیای بهائی با ۱۵ بار فیتلر شدن رده دوم و سایت ورقا با ۱۳ فیلتر شدن رده سوم و سایت پروژه های بهائی با ۱۲ بار فیلتر شدن رده چهارم را دارد. این سایت ها بعد از تاریخ ۵ آذر ۱۳۸۶ شمسی تاسیس شده اند.

خب البته این حرکت از کشوری که در سال ۲۰۱۱ در پائین ترین رتبه ی آزادی بیان قرار گرفته، چندان هم بعید نیست![۹] بنابراین لازم است همانقدر که کشورهای اروپایی و آمریکا، نگران بمب هسته ای هستند، این موضوع، سانسور و کنترل شدید اینترنت در ایران را نیز مدنظر قرار داده و تدابیری بیندیشند که مردم ایران بتوانند از این سد عبور کنند.



[۱] http://www.hra-news.org/1389-01-27-05-24-07/11124-1.html

[۲] http://www.rahana.org/archives/47478

[۳] http://www.rahana.org/archives/47524

[۴] همان

[۵] http://hra-news.org/1389-01-27-05-24-07/11167-1.html

[۶] http://www.asriran.com/fa/news/168106/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B3%D9%8A-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%8A%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D9%8A%D9%82-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D8%A8%D8%B4%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%D9%8A-%D8%B4%D8%AF

[۷] http://www.radiofarda.com/content/o2_sanei_website_reaction/2175513.html

[۸] http://www.rahana.org/archives/47537

[۹] http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15688690,00.html

Comments are closed.