پلاک ۱۰۰ نوروزت مبارک

پلاک ۱۰۰ نوروزت مبارک
گزارش نقض حقوق اقلیت های مذهبی در هفته ای که گذشت
۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۰ تا ۴ فروردین ماه ۱۳۹۱
نگارش: فرزان فرامرزی
سال ۱۳۹۱ هم از راه رسید! سال جدید در حالی آغاز شد که بسیاری از زندانیان عقیدتی در کنار دیگر زندانیان سیاسی، دانشجو و دگراندیش، سال نو را کماکان در زندان گذراندند؛ به دور از خانواده و آشنایان. در سالی که گذشت اگرچه پرونده حقوق بشری ایران سیاه تر از گذشته گشت، اما تکذیب و انکار مقامات بلندپایه ایرانی مبنی بر عدم وجود تبعیض در مورد اقلیت های دینی نیز کماکان ادامه داشت. شاید بایسته ترین پاسخ جامعه جهانی به جمهوری اسلامی تمدید ماموریت احمد شهید برای یک سال دیگر بود.
اگرچه سایت های حکومتی و حامی دولت این انتخاب و این تمدید ماموریت را “بازی سیاسی غرب علیه ایران” خواندند، اما واضح و مبرهن است که آنچه در ایران توسط رژیم اسلامی اتفاق می افتد انکار ناپذیر است و مقامات ایرانی از رسانه ای شدن این اتفاقات هراس دارند.
برای مثال، ظلم بر شهروندان بهائی تنها به بازداشت، زندان و یا محرومیت از کار و تحصیل خلاصه نمی شود. هفته ی گذشته خشایار زارعی، قهرمان جودو کشور، ضمن نگارش رنجنامه ای، گوشه ای دیگر از ظلم جمهوری اسلامی بر جامعه بهائی را آشکار کرد. این عضو تیم ملی جودو که دارای چندین رتبه قهرمانی کشوری در رده جوانان و نوجوانان است به دلیل اعتقاد به آئین بهائی ضمن محروم شدن از حق شرکت در مسابقات آسیایی و جهانی از دانشگاه محل تحصیل خود نیز اخراج شده است .
این جودوکار که مدت ۱۴ سال است در این رشته ی ورزشی فعالیت می کند، تاکنون موفق به کسب رتبه ی قهرمان کشور در رده های نوجوانان و جوانان و کسب سه مقال اولی در تیم ملی شده است اما این ورزشکار تنها به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی از  شرکت در مسابقات آسیایی و جهانی محروم شده. این در حالی است که در ۲۲ اسفند ماه گذشته پس از پشت سر گذاشتن یک ترم در رشته ی معماری، از دانشگاه اخراج و از تحصیل نیز محروم می شود!
در حالی که چنین افرادی در کشورهایی مانند آمریکا یا کانادا با استفاده از بورس های تحصیلی ورزشی، در بهترین رشته ها تحصیل می کنند؛ اما در ایران، قهرمانان و مدال آوران باید طعم تلخ محرومیت را بچشند و از ابتدایی ترین حقوق خود نیز محروم باشند.
در شیراز، دامنه بازداشت هایی که از حدود ۲ ماه پیش آغاز شده بود در هفته ی گذشته نیز ادامه پیدا کرد. ۲۷ اسفند ماه ۹۰، منزل تعدادی از شهروندان بهائی مورد تفتیش قرار گرفت و دو تن نیز بازداشت شدند. ماموران امنیتی به منزل کاووس صمیمی، کامبیز حبیبی، وحید معصومی، میثاق معصومی، سولماز روحانی، خداخواست روحانی، نیلوفر کرمی یورش برده وسایل شخصی و دینی آنها را بردند و از بین آنها کاووس صمیمی و کامبیز حبیبی را بازداشت کردند.  این افراد به بازداشتگاه اطلاعات شیراز، پلاک ۱۰۰، منتقل شدند.
طبق آخرین اخبار زندانیان بهائی در شیراز که مدتی در پلاک ۱۰۰ نگهداری می شدند به زندان عادل آباد و زندان کین آباد، پیربنو، منتقل شده اند. در این انتقال مردان زندانی به عادل آباد و زنان به کین آباد انتقال داده شده اند. این زندانیان، آنطور که نزدیکان آنان می گویند، در وضعیت روحی نامساعدی قرار دارند. بر اساس این گزارش، ماموران امنیتی با برخی بازداشت شدگان رفتار توهین آمیزی داشتند و حتی تعدادی را مورد ضرب و شتم از ناحیه‌ی سر و صورت نیز قرار داده اند.
در مشهد، دو شهروند بهائی به حبس، سه شهروند بهائی آزاد و چهار تن دیگر به زندان منتقل شدند! دو شهروند بهائی ساکن مشهد به نامهای دری امری و مونا رضایی از سوی دادگاه انقلاب به دو سال حبس تعزیری محکوم شدند. دری امری متهم ردیف اول طبق حکم دادگاه انقلاب شهر مشهد به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق تبلیغ آئین بهائیت به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. مونا رضایی نیز به عنوان متهم ردیف دوم پرونده مذکور به یک سال حبس محکوم شد که حکم مزبور به مدت چند سال به حالت تعلیق درآمده است.
اما در آخرین روزهای سال ۹۰، شنبه ۲۷ اسفند ماه، سه شهروند بهائی ساکن مشهد به نامهای نوید نبیلی، بهناز حدادزاده و فتانه حاجی پور پس از یک ماه بازداشت هر کدام به قید وثیقه ملکی معادل ۶۰ میلیون تومان آزاد شدند. این سه شهروند بهائی به همراه ۷ شهروند بهائی دیگر در رابطه با نمایشگاه خصوصی نوجوانان بهائی دستگیر شده بودند نمایشگاه مزبور جهت کمک به کودکان بی بضاعت تشکیل شده بود.
اما در همان روز آزادی این سه شهروند بهائی، چهار شهروند بهائی دیگر از بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد به زندان مرکزی این شهر منتقل شدند. عزت الله احمدیان، شهزاد خلیلی، شایان تفضلی و آرمان مختاری از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان اصلی مشهد واقع در بلوار وکیل آباد منتقل شدند.
zandan
طبق آمار رسمی در پایان سال ۹۰، ۶۷ شهروند بهائی دور از خانواده هایشان در زندان ها و بازداشتگاه های جمهوری اسلامی محبوس می باشند. ۴۳ نفر از این زندانیان بهائی در حال گذراندن مجموعا ۲۶۰ سال حبس تعزیری هستند و ۲۴ نفر دیگر در بازداشت موقت ادارات اطلاعات می باشند. در این سال تعداد زیادی از بهائیان به حکم های از ۱۲ سال تا ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شدند بسیاری منتظر احضار و اجرای حکم و بسیار دیگر منتظر رای دادگاه های تجدید نظر می باشند.
در شیراز سه نو کیش مسیحی پس از ۳۶ روز آزاد شدند. این سه نوکیش مسیحی که برای هر کدام از این افراد از سوی دادگاه انقلاب اسلامی شیراز  وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی درخواست شده است در روز چهارشنبه مورخ ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۰ بطور موقت آزاد شدند. اسامی آزاد شدگان عبارتند از شریفه دوخ، مسعود گلرویان و نیما شکوهی، ۱۷ ساله، می باشد که این افراد باید تا احضاریه مجدد و تعیین زمان برگزاری دادگاه در انتظار بمانند. هم چنین دیگر بازداشت شدگان مسیحی مجتبی حسینی، همایون شکوهی، محمدرضا پرتویی و وحید  حکانی در  تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۰ به زندان عادل آباد شیراز انتقال یافتند.
در حالی که این سه نوکیش مسیحی شیرازی آزاد شدند تا نوروز را در کنار خانواده ی خود باشند، در تهران علیرضا سیدیان، چهارشنبه ۲۴ اسفند ماه، در هنگام خروج از کشور بازداشت شد. ین شهروند مسیحی و از اعضای کلیسای موسوم به کلیسای ایران که پیشتر از سوی دادگاه انقلاب به شش سال حبس و شلاق محکوم شده بود پس از قصد خروج از کشور برای تعطیلات نوروزی بازداشت شده است.
سال ۹۰ برای مسیحیان ایران در حالی پایان گرفت که بسیاری از باورمندان به این آئین از تهران گرفته تا رباط کریم و اهواز و از شیراز تا کرمانشاه، با بازداشت، تهدید و بازداشت مواجهه شدند.
در آخر ضمن آرزوی سال خوب برای تمامی هموطنان عزیز، آرزومندیم که در سال جدید تمامی زندانیان بی گناه از زندان آزاد شده و به کانون گرم خانواده بپیوندند.

Comments are closed.