یکی از عجایب تاریخ معاصر آمریکا اخیرا اتفاق افتاد. و آن محکوم کردن یکصدای سرکوب جامعهء بهائی ایران توسط مجلس نمایندگان آمریکا بود.
شما را به خواندن این گزارش دعوت می کنیم:
ثبت مذاکرات کنگره
محکوم کردن سرکوبی جامعه بهائی ایران و تقاضای آزادی بهائیان ایران
مجلس نمایندگان ایالات متّحده / ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۶ / بخش ۳۱
در این بخش می خوانید…
راس لتینِن، نماینده: بانو رئیس مجلس، آنقدر از وقتم را که بتوانم صرف کنم، استفاده خواهم کرد. بانو رئیس مجلس، من از قطعنامه هم زمان ۴۱۵[۱] که توسّط همکارم مطرح شد، قویّاً حمایت می کنم…
لانتوس، نماینده: بانو رئیس مجلس، آنقدر از وقتم را که بتوانم صرف کنم، استفاده خواهم کرد. از قطعنامه قویّاً حمایت می کنم. اوّل مایلم به … تبریک بگویم…
کِرک، نماینده: بانو رئیس مجلس، از خانم نماینده متشکّرم که وقتشان را در اختیار گذاشتند. از این قطعنامه که حکومت ایران را محکوم می کند، قویّاً حمایت می کنم.
کوسینیک، نماینده: بانو رئیس مجلس، مایلم از آقای لانتوس برای تعهّد دائمی خود نسبت به حقوق بشر تشکّر کنم. شما و خانم لانتوس بودید که برای تأسیس کمیته نظارت بر حقوق بشر فعالیت کردید، و…
جکسون لی، نماینده: بانو رئیس مجلس، امروز از قطعنامه ۴۱۵ در محکومیت سرکوبی جامعه بهائیان ایران و تقاضای آزادی بهائیان ایران حمایت می کنم…
ایلیانا راس لتینن، نماینده: بانو رئیس مجلس، پیشنهاد می کنم مقرّرات به حالت تعلیق در آید و با قطعنامه هم زمان (۴۱۵) در محکومیت سرکوبی جامعه بهائی ایران و تقاضای آزادی بهائیان ایران موافقم.
منشی قرائت می کند: […]
رئیس: در اجرای مقرّرات، خانم نماینده فلوریدا (خانم راس لتینن) و جناب نماینده کالیفرنیا (آقای لانتوس) هر یک ۲۰ دقیقه وقت صحبت دارند.
ایلیانا راس لتینن (نماینده فلوریدا از حزب جمهوری خواه): بانو رئیس مجلس، تقاضای اتّفاق آراء دارم که اعضاء مجلس ۵ روز تقنینی فرصت داشته باشند تا نظرات خود را مورد بررسی قرار داده ابراز دارند و مطالب مضاعف در مورد قطعنامه ای که در دست بررسی است تسلیم نمایند.
رئیس: با تقاضای خانم نماینده فلوریدا مخالفتی هست؟
ایلیانا راس لتینن (نماینده فلوریدا از حزب جمهوری خواه): بانو رئیس مجلس، از وقتم آن مقدار را که می توانم استفاده می نمایم. بانو رئیس مجلس، من از قطعنامه هم زمان ۴۱۵ که همکارم از ایلینوی، آقای کِرک، مطرح کردند، قویّاً حمایت می کنم. قطعنامه ۴۱۵ سرکوبی جامعه بهائی ایران را محکوم می کند و طالب آزادی آنها است. این قطعنامه به نگرانی و توجّه دیرین کنگره به حمایت و وضعیت اقلّیّت های دینی در ایران اشاره دارد.
قطعنامه مزبور طالب آن است که ریاست جمهوری از حکومت ایران بخواهد که جامعه بهائی را آزادی بخشد و آزادی های اساسی آنها را طبق موازین و وظایف بین المللی حقوق بشر تضمین نماید. و تأکید می کند که رفتار ایران نسبت به اقلّیّت های مذهبی و اجرای حقوق بشر برای ایالات متّحده در تدوین سیاستش در قبال رژیم ایران بسیار حائز اهمیّت است.
آئین بهائی در قرن نوزدهم در ایران تأسیس شد و جامعه بهائی یکی از بزرگ ترین اقلّیّت های دینی در ایران است. حکومت فعلی آنها را منطبق با دیانت رژیم ایران نمی داند. آنها اجازه ندارند به اجرای مراسم و مناسک مذهبی خود بپردازند، و به علّت عدم امکان برقراری ارتباط با بهائیان ساکن خارج از کشور، بیش از پیش تضعیف شده اند.
تقریباً در هر بخشی از جامعه ایران، بهائیان با تبعیض روبرو هستند. در اکتبر ۲۰۰۵، متن سند محرمانه حکومت ایران، که خواهان شناسایی بهائیان ساکن ایران و تحت نظر قرار گرفتن آنان بود، افشا شد. بانو رئیس مجلس، طبق گزارش ناظران حقوق بشر، نامه ضدّ بهائی در بحبوحه فعالیت های وسیع در وسایل ارتباط جمعی دولتی که یک سال قبل آغاز شده، مطرح گردید.
بانو رئیس مجلس، توصیه می کنم کلّیّه کسانی که علاقمند هستند مطالب بیشتری در مورد مصیبت اقلّیّت های دینی ایران بدانند "گزارش آزادی بین المللی دینی" را که وزارت امور خارجه ما اخیراً انتشار داده مطالعه نمایند. این گزارش مجدّداً ماهیت ددمنشانه و جابرانه رژیم طهران را اعلام می کند. تضییقات بهائیان ایران فقط یک نمونه شوم و مهیبِ مطرح شده است.
بانو رئیس مجلس، به عنوان یکی از حامیان این قطعنامه، قویّاً از تصویب آن توسّط مجلس نمایندگان حمایت می کنم و از همکارانم تقاضا دارم به آن رأی مثبت بدهند.
بانو رئیس مجلس، حقّ استفاده از بقیه وقتم را محفوظ نگه می دارم.
تام لانتوس (نماینده کالیفرنیا از حزب دموکرات): بانو رئیس مجلس، از وقتم تا آنجا که بتوانم استفاده می کنم.
بانو رئیس مجلس، از این قطعنامه قویّاً حمایت می کنم. اوّل، مایلم به دوست و همکار خوبم، مارک کِرک، نماینده کنگره، برای رهبری و بیان قوی در دفاع از جوامع بهائی در سراسر عالم، تبریک بگویم. مفتخرم که اوّلین حامی این قطعنامه مهم از حزب دموکرات هستم.
بهائیان بزرگترین اقلّیّت دینی در ایران هستند، امّا چون دین بهائی یکی از چهار دیانتی نیست که در قانون اساسی ایران به رسمیت شناخته شده اند، بهائیان در قانون ایران فاقد هر گونه حقوقی هستند. دادگاه های ایران حکم کرده اند کسانی که بهائیان را مجروح یا مقتول سازند ملزم به جبران خسارت وارده نیستند چون بهائیان "کفّار غیر اهل ذمّه" هستند. پوچی و بی معنایی این عبارت که آنها "کفّار غیر اهل ذمّه" هستند در مورد ماهیت این رژیم بسیار گویا است.
کنگره از مدّتها قبل به مصیبت این جامعه رنج دیده توجّه کرده است. از سال ۱۹۸۲ تا کنون، ما هشت قطعنامه در محکومتیت رفتار با بهائیان در ایران تصویب کرده ایم. ۲۸ مارس سال جاری، کاخ سفید در مورد وضعیت رو به وخامت بهائیان در ایران ابراز نگرانی نمود و از حکومت ایران خواست به آزادی دینیِ اقلّیّت هایش احترام بگذارد.
بانو رئیس مجلس، در سال گذشته، با بازداشت های خودسرانه، هجوم به منازل شخصی و زندانی کردن اشخاص، فعالیت گسترده برای بدنام کردن آنها در رسانه های گروهی تحت حمایت حکومت، و تداوم ممانعت از دسترسی جوانان بهائی به تحصیلات عالیه، وضعیت بهائیان در ایران وخیم تر از گذشته شده است.
ایران، همانطور که این قطعنامه به وضوح و روشنی تمام مطرح کرده، باید حقوق کامل بشری را به بهائیان اعطاء کند. قطعنامه ما از حکومت ایران می خواهد که صرفاً حقوقی را که قانون بین المللی تضمین نموده به بهائیان اعطاء کند. بانو رئیس مجلس، ایران از امضاء کنندگان میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و چندین پیمان حقوق بشر دیگر است، امّا بدیهی است که طهران قصد ندارد مقتضیات این موافقت نامه ها را بیش آنچه که در مورد موافقت نامه های هسته ای امضاء کرده مراعات نماید.
جامعه بین المللی را نباید به تمسخر و ریشخند گرفت. جامعه بین المللی باید ایران را به رعایت موازینی که داوطلبانه به عهده گرفته متعهّد و وادار سازد. در واقع، تحقیر و بی اعتنایی ایران به موازین اساسی حقوق بشر هیچ حدّ و مرزی نمی شناسد. در ابتدای همین سال رهبر عالی ایران، علی خامنه ای، به وزارت اطّلاعات، سپاه پاسداران انقلاب و نیروی انتظامی دستور داد، بهائیان را شناسایی کنند و اطّلاعات مربوط به فعالیت های آنها را جمع آوری کنند. با توجّه به دیدگاه حکومت ایران به بهائیان به عنوان نفوس فاقد حقوق شخصی، این امر بسیار نگران کننده است.
مجمع ضدّ تحقیر و اهانت این وضعیت را "یادآور قوانین تحمیلی آلمان نازی در دهه ۱۹۳۰ بر یهودیان اروپایی" تلقّی می کند. قطعنامه ما بحقّ بر این وضعیت، که توسّط گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور آزادی دین یا عقیده افشاء گردید، تأکید می کند.
بانو رئیس مجلس، کنگره ایالات متّحده باید علیه این سیاست ها قویّا فریاد اعتراض را بلند کند. موقعی حکومت متحجّر و متعصّب ایران به آرامی در حال تهیّه و تدارک مقدّمات نسل کُشی دیگری علیه بهائیان است، ما نمی توانیم ساکت و خاموش در کناری بایستیم. ما و جامعه بین المللی باید به ایران توجّه دهیم که چنین اقدامی کاملاً غیر قابل تحمّل است.
بانو رئیس مجلس، به کلّیّه همکارانم توصیه می کنم از این قطعنامه مهمّ حمایت کنند.
بانو رئیس مجلس، حق استفاده از بقیه وقتم را محفوظ می دانم.
ایلیانا راس لتینن (نماینده فلوریدا از حزب جمهوریخواه): بانو رئیس مجلس، خوشنود می شوم که ۵ دقیقه از وقتم را در اختیار آقای نماینده ایلینوی (آقای کِرک)، حامی و نویسنده این قطعنامه قرار دهم.
مارک کرک (نماینده ایلینوی از حزب جمهوری خواه): بانو رئیس مجلس، من از این قطعنامه، که سرکوبی جامعه بهائی توسّط حکومت ایران را محکوم می کند، قویّاً حمایت می کنم. مایلم از دوست بسیار خوبم، تام لانتوس نماینده کنگره، که به عنوان حامی این قطعنامه مهم حقوق بشر از حزب دموکرات به من پیوست تشکّر کنم.
معبد بهائی آمریکای شمالی در ویلمت، ایلینوی، یعنی در حوزه نمایندگی من قرار دارد. معبد باشکوهی است که ساحل دریاچه میشیگان را زینت بخشیده است.
امر بهائی، که حدود ۱۵۰ سال قبل بر اساس اصول صلح و بردباری تأسیس شده، یکی از سریع الرّشد ترین ادیان در جهان است. معهذا از زمان انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ تا کنون، حکومت ایران فعالیت گسترده سنجیده و برنامه ریزی شده تبعیض، آزار و اذیت، بازداشت، دستگیری و زندانی کردن را علیه ۰۰۰ر۳۰۰ نفر اعضاء جامعه بهائی ایران تشدید نموده است.
مصیبت بهائیان ایران در سال گذشته به میزان بارزی وخیم تر شده است. روز بیستم مارس سال جاری، گزارشگر ویژه سازمان ملل متّحد در امور آزادی دین یا عقیده از وجود نامه محرمانه ای پرده برداشت که رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلّح ایران به سرویس های امنیتی، ارتش و نیروی انتظامی نوشته بود. در این نامه، رهبر عالی، آیت الله خامنه ای، به ستاد مشترک امر کرده که کلّیّه بهائیان را شناسایی کنند و کلّیّه اطّلاعات مربوط به فعالیت ها و نشانی های آنها را جمع آوری نمایند.
مجمع ضدّ تحقیر و اهانت ما اخیراً این نامه محرمانه را با اقداماتی که در دهه ۱۹۳۰ علیه یهودیان در اروپا انجام شد قابل مقایسه دانست و با این همه این نامه محرمانه به طور جداگانه و مجزّا از سایر اقدامات صادر نشده است.
در هجده ماه گذشته، قوای امنیتی ایران شروع به زندانی کردن بهائیان بدون هیچ اتّهامی نموده اند، و جوانان بهائی ایران از ورود به دانشگاه باز داشته شده اند.
بعلاوه، از اکتبر ۲۰۰۵ تا کنون، فعالیت گسترده ای در هتّاکی و اهانت به بهائیان در کیهان، روزنامه تحت حمایت حکومت، شروع شده است.
کمیسیون آزادی بین المللی دینی ایالات متّحدّه اخیراً گزارش سالانه ۲۰۰۶ خود را منتشر نمود که در طیّ آن موارد متعدّد نقض فاحش حقوق بشر توسّط اولیاء حکومت ایران علیه بهائیان نقل شده است. گزارش مزبور حاکی از آن است، "در سال گذشته، دهها بهائی دستگیر، بازداشت، استنطاق و متعاقباً، در بعضی موارد، بعد از هفته ها یا ماهها بازداشت، آزاد شده اند. اتّهامات نوعاً از "ایجاد اضطراب در اذهان عامّه مردم و اولیاء حکومت" تا "تبلیغات علیه رژیم" متفاوت است.
بدیهی است بازداشت های مبتنی بر ادّعای تخدیش اذهان یا تبلیغات نشان دهنده ضعف روزافزون رژیم ایران است.
این که کنگره امروز این قطعنامه را مدّ نظر قرار داده دارای اهمّیّت زیادی است. محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، امروز خطاب به مجمع عمومی سازمان ملل متّحد از کلّیّه ممالک در حال توسعه دعوت می کند که در مواجهه و مقابله با غرب به او بپیوندند. بر کنگره واجب است که واقعیت راستین در مورد رهبر ایران را افشاء نماید. ما باید به جامعه بین المللی نشان دهیم که اگرچه رئیس جمهور ایران رهبری بی رحم شده که نفرت، تبعیض و ظلم و ستم را به هم آمیخته، امّا ایالات متّحده حامی آزادی و مدارا و حقوق بشر و آزادی، بخصوص برای بهائیان ایران است.
آقای رئیس، من به همکارانم توصیه می کنم از این قطعنامه حمایت کنند، و مایلم از عضو بلندمرتبه کنگره، آقای لانتوس، به خاطر دوستی و حمایت از این اقدام، این مدافع خستگی ناپذیر، بازمانده هولوکاست، مردی که می داند وقتی اولیاء حکومت طالب اسامی و نشانی های اقلّیّتی خاصّ می شوند در قدم بعدی چه خواهند کرد، تشکّر کنم.
ما قبلاً این را مشاهده کرده ایم، و مایلم به طور اخصّ از آقای رئیس هاید و بانو رئیس راس لتینن برای حمایت قاطع آنها تشکّر کنم. بدون آنها این قطعنامه در این روز مهم که دیکتاتور ایرانی در مقابل سازمان ملل متّحد سخن می گوید، به صحن مجلس نمی رسید.
بالاخره، مایلم از کیت بیگلو و آرون اِمِل، نمایندگان محفل روحانی ملّی بهائیان ایالات متّحده که خود را وقف هم دینان خود نموده اند که در ایران در رنج و عذاب به سر می برند، تشکّر کنم.
تام لانتوس (نماینده کالیفرنیا از حزب دموکرات): بانو رئیس مجلس، مایلم از دوست خوبم نماینده ایلینوی برای اظهارات مشحون از لطف و محبّتش تشکّر کنم، و خشنودم که هر مقدار وقتی که همکار و دوست خوبم نماینده اوهایو (آقای کوسینیک) نیاز دارند، در اختیارشان قرار دهم.
دنیس کوسینیک (نماینده اوهایو از حزب دموکرات): بانو رئیس مجلس، مایلم از آقای لانتوس به خاطر تعهّد دائمی ایشان به حقوق بشر تشکّر کنم. شما و خانم لانتوس برای تأسیس کمیته نظارت بر حقوق بشر فعالیت کردید و این مواضیع را به نظر کنگره رساندید و من به این علّت به شما احترام می گذارم و تبریک می گویم.
همچنین به همکارم خانم راس لتینن به خاطر تعهّدش به حقوق بشر تبریک می گویم. فکر می کنم حائز اهمّیت باشد که ما همیشه این مواضیع را به نظر مجلس نمایندگان برسانیم.
امّا فکر می کنم این نکته نیز حائز اهمّیّت باشد که زمینه ای را که این قطعنامه در آن واقع می شود برای اعضاء کنگره بیان کنیم و در نگاهی به چهار سال گذشته زمینه مشابهی را از نظر بگذرانیم.
بهائیان ایران مسلّماً استحقاق دارند که از حقوق کامل خود برخوردار باشند. در واقع، این مجلس هشت قطعنامه تصویب کرده که ایران را به علّت ایجاد تضییقات برای جامعه بهائی محکوم کرده است. در همان زمان، مجلس هیچ قطعنامه ای در محکوم کردن کشور دیگری به علّت تضییقات بهائیان تصویب نکرده است.
کمیسیون آمریکایی آزادی بین المللی دینی در سال ۲۰۰۶ سه کشور را شناسایی کرده که به ایجاد تضییقات برای بهائیان مبادرت می کنند: ایران، عراق و مصر. در اینجا مواردی را نقل می کنم که مایلم برای ثبت ارائه نمایم؛ این موارد در گزارش سالانه ۲۰۰۶ اعتراضاتی را در مورد ایران، مصر و عراق مطرح می کند. این گزارش سالانه ۲۰۰۶ همچنین نگرانی هایی را در مورد رفتار با بهائیان در چین، اریتره، لائوس و روسیه سفید مطرح کرده است.
تصوّر می کنم توجّه به این نکته واجد اهمّیّت باشد که امر بهائی دیانتی است که صلح و وحدانیت نوع بشر را گرامی می دارد. به این علّت است که اهمّیّت دارد که ما همیشه از هر دیانتی که سعی می کند برای صلح فعالیت کند، دفاع کنیم.
لهذا، تناقض آمیز خواهد بود که این قطعنامه در زمانی عرضه می شود که بعضی از ارکان دولت ما در راهی به سوی جنگ علیه ایران قدم بر می دارند.
مایلم نسخه ای از موضوع جاری از مجلّه تایم را جهت ثبت و ضبط تقدیم دارم. در این مطلب آمده است، "جنگ چگونه و چه شکلی است؟" ما در مورد جنگ با ایران سخن می گوییم و در مجلّه آمده، "تب و تاب مانورهای نظامی در خاورمیانه گمانه زنی ها را در این مورد که منازعه با ایران دیگر کاملاً غیر قابل تصوّر نیست، دامن می زند و افزایش می دهد." این مقاله مورد نظر مندرج در مجلّه تایم بسیار حائز اهمّیّت است. نیروی دریایی گفته که زیردریایی، رزم ناو های موشک انداز، مین جمع کن ها و مین یاب ها آماده اند تا در خلیج فارس وارد کارزار شوند. خیلی جدّی است. محاصره دریایی ایران به معنای اقدام به جنگ است، و اگر ما آن را شروع کنیم، ایران مطمئنّاً دامنه آن را گسترش خواهد داد.
گزارش های مستقلّی وجود داشته که در مجلّه نیویورکر و گاردین درج شده حاکی از آن که پرسنل نظامی ایالات متّحده هم اکنون در داخل یا اطراف ایران برای جمع آوری اطّلاعات امنیتی و تعیین اهداف وارد عمل شده اند، و گزارش هایی در نیوزویک، ای بی سی نیوز و مجلّه GQ درج شده که ایالات متّحده در حال برنامه ریزی و جذب نیرو برای تشکیل گروهی شبه نظامی در داخل ایران است تا عملیات مرگباری را انجام دهند و در داخل ایران به اقدامات بی ثبات کننده بپردازند. من مقالاتی را از نیویورکر، از یک سایت ضدّ جنگ (antiwar.com)، از هفته نامه استاندارد در رابطه با نکات فوق تقدیم می کنم.
مدیر امنیت ملّی ما گفته که ایران تا زمان دست یافتن به قابلیت هسته ای راه درازی، ۵ تا ۱۰ سال، در پیش دارد و فرض مسلّم بر این است که آنها ۲۴ ساعته کار می کنند؛ امری که ثابت نشده است. ما باید در نظر داشته باشیم که، طبق مندرجات هفته گذشته واشنگتون پُست، بازرسان سازمان ملل مشغول بحث و جدل در مورد گزارش کارکنان کمیته اطّلاعاتی مجلس در مورد ایران هستند که طبق اظهارات آژانس بین المللی انرژی اتمی "کذب، گمراه کننده و بی اساس" است. من در اینجا نسخه ای از نامه آژانس به کمیته اطّلاعاتی دائمی منتخب مجلس را در مورد اطّلاعات گمراه کننده و کذبی که در گزارش کارکنان مزبور آمده و در کنگره توزیع شده، در اختیار دارم که برای ثبت و ضبط تسلیم می کنم.
من نسخه ای از نامه خودم به کریستوفر شایز، رئیس کمیته فرعی امنیت ملّی، تهدیدات در حال بروز و روابط بین الملل، دارم که تقاضای جواب از مدیر اطّلاعات ملّی نموده است؛ این شخص قرار بوده مسئولیت بررسی این گزارش کارکنان را قبل از انتشار بررسی نماید. این نامه را نیز تقدیم می کنم تا ضبط گردد.
نسخه ای از مقاله واشنگتون پُست را در اختیار دارم که مجادله بازرسان سازمان ملل با ایران و جرّ و بحث بازرس سازمان ملل در مورد گزارش هیأت بازرسان مجلس در مورد ایران را توصیف می کند.
چرا من کلّیّه این موارد را در زمان بحث در مورد قطعنامه مربوط به حمایت از حقوق بهائیان برای اجرای مراسم دینی خود، مطرح می کنم؟ زیرا، یک بار دیگر، بهائیان میل ندارند این قطعنامه به عنوان بخشی از یک رشته اقدامات برای تشویقِ حمله به ایران مورد استفاده قرار گیرد. می توانم، با شناختی که از آئین بهائی دارم، با اطمینان این مطلب را اظهار کنم، و با این همه رشته ای از اقدامات، عملیات نیمه پنهانی را که بر ایران اثر می گذارد، تدارکاتی برای بمباران اهداف که قبلاً انجام شده و حصول آمادگی برای محاصره دریایی را شاهد هستیم. مقصود من این است که کلّیّه این موارد نشان می دهد که ایالات متّحده در جهت حمله به ایران حرکت می کند. این نقطه مقابل روح امر بهائی است که ما امروز برای حمایت از آن در اینجا هستیم.
قطعنامه های دیگری وجود خواهد داشت که به ایران مربوط خواهد شد و امروز بعد از ظهر در صحن مجلس مطرح می شود و انتظار دارم که در مورد آنها نیز صحبت کنم.
مایلم بگویم، همانطور که مقام ریاست در جریان است، چهار سال قبل به این مجلس هشدار دادم که دولت قدم هایی بر می دارد که این کشور را به جنگ با عراق می کشاند، و آنها حقّانیت خود را اثبات نکرده بودند و عملاً بر مبنای بهانه های دروغین وارد جنگ علیه عراق شدیم.
یک بار دیگربه اعضاء این کنگره اظهار می دارم که ما در مورد رشته ابتکاراتی که این دولت در این زمان مطرح می کند باید خیلی دقّت کنیم و آگاه باشیم که اگر آنها مبتنی بر این قطعنامه ها ادلّه ای را برای جنگ عرضه می کنند، ما باید در مورد آنچه که نیت ما از تصویب قطعنامه است خیلی دقّت کنیم.
مایلم از نماینده محترم کالیفرنیا تشکّر کنم که فرصتی را در اختیارم گذاشتند تا در این موارد مربوط به ایران نظرم را مطرح نمایم.
شیلا جکسون لی (نماینده تگزاس از حزب دموکرات): بانو رئیس مجلس، از قطعنامه ۴۱۵ در محکومیت سرکوبی جامعه بهائی ایران و تقاضای آزادی بهائیان ایران حمایت می کنم.
از مدّتهای مدید قبل هوادار ایرانی آزاد، مستقّل و دموکراتیک بوده ام؛ ایرانی که منطقه را بی ثبات نسازد، همسایگانش را تهدید نکند، به تعهّداتش به جامعه بین المللی، بخصوص در باب گسترش سلاح های هسته ای احترام بگذارد. از سال ۱۹۸۲، کنگره هشت مرتبه اعلام کرده که از تضییقات دینی علیه جامعه بهائیان ایران متأسّف است و آن را تقبیح می کند و این که ما حکومت ایران را در مورد رعایت حقوق کلّیّه شهروندان ایرانی، بخصوص اعضاء جامعه بهائی، متعهّد می دانیم. با دلهرّه و نگرانی اظهار می دارم که این تضییقات بدون این که تخفیف یابد ادامه یافته و زمان مقتضی برای ما فرا رسیده که به عنوان ملّتی آگاه اقدام کنیم.
از انقلاب ۱۹۷۹ ایران تا کنون، حکومت ایران تمایل خود به مبادرت به اذیت و آزار سیستماتیک و تبعیض علیه بیش از ۰۰۰ر۳۰۰ بهائی را که در ایران زندگی می کنند، نشان داده است. بهائیان بزرگترین اقلّیّت دینی ایران را تشکیل می دهند و در ربع قرن گذشته بیش از ۲۰۰ تن از بهائیان عجولانه بدون تشریفات قانونی اعدام شده یا به مرگ محکوم شده اند. هزاران نفر دیگر زندانی و بازداشت شده یا مورد حمله و اذیت و آزار قرار گرفته اند.
در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۰۶، گزارشگر ویژه سازمان ملل متّحد در امر آزادی دین یا عقیده پرده از وجود نامه محرمانه ای به تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۰۵ برداشت که رئیس ستاد مشترک قوای مسلّح ایران نوشته و طیّ آن اظهار داشته که آیت الله خامنه ای، رهبر عالی کشور، به ستاد مشترک دستور داده که اعضاء جامعه بهائی در ایران را شناسایی نموده فعالیت های آنها را تحت نظر بگیرند. گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد آنچه که در اثر این نامه می تواند برای جامعه بهائی ایران پیش آید و امنیت آنها را به خطر اندازد، اظهار "نگرانی شدید و وحشت" نموده است.
سالها من حامی حرکت دموکراتیک در ایران بوده ام، و امروز بیش از همیشه، مردم ایران نیاز دارند مورد حمایت و حراست قرار گرفته از توانایی لازم برخوردار گردند. در سال ۲۰۰۵، حکومت ایران موج جدیدی از حملات، هجوم به منازل، اذیت و آزار و بازداشت اعضاء جامعه بهائی را شروع کرد؛ ۱۲۹ تن از بهائیان هم اکنون با اتّهاماتی چون "تخدیش اذهان عمومی و اولیاء حکومت ایران" در انتظار محاکمه به سر می برند. من این را به سادگی غیر قابل قبول می بینم و از همکارانم می خواهم این شکل سرکوبی دینی را محکوم کنند.
تنها راه مؤثّر برای حصول صلح و سعادت دائمی در منطقه، همراه با اصلاحات مؤثّر در سیاست ایران، مساعدت به مردم ایران به طور اعم و اعضاء جامعه بهائی به طور اخصّ در تلاششان برای وصول به آزادی سیاسی، اجتماعی و دینی است.
هر دولتی را می توان با طریقه ای که با اقلّیّت های قومی و دینی اش رفتار می کند مورد قضاوت قرار داد. حکومت فعلی ایران به علّت رفتارش با ۰۰۰ر۳۰۰ بهائی که در سراسر مناطق ایران زندگی می کنند، از امتیاز منفی برخوردار است. من حکومت ایران را مسئول می دانم که حقوق جامعه بهائی را مراعات نماید و از حکومت ایران می خواهم از فعالیت های سرکوبگرانه علیه بهائیان ایران دست بردارد. من سابقه حقوق بشر حکومت ایران را به عنوان عامل مهمّی در سیاست خارجی مان نسبت به ایران تلقّی می کنم و از پرزیدنت بوش و رهبران ملل در سراسر جهان می خواهم از حکومت ایران بخواهند که با اعطاء حقوقی که اعلامیه جهانی حقوق بشر و سایر پیمان های بین المللی حقوق بشر برای جامعه بهائی تضمین نموده، به جامعه مزبور آزادی دهد.
به همکارانم توصیه می کنم از این قطعنامه مهم در محکوم کردن سرکوبی جامعه بهائی ایران و تقاضای آزادی بهائیان ایران حمایت کنند.
تام لانتوس (نمایند کالیفرنیا از حزب دموکرات): بانو رئیس مجلس، تقاضای وقت ندارم. از بقیه وقت خود صرف نظر می کنیم.
ایلیانا راس لتینن (نماینده فلوریدا از حزب جمهوریخواه): بانو رئیس مجلس، من نیز تقاضای وقت ندارم و از بقیه وقت خود صرف نظر می کنم.
رئیس: قضیه مورد بحث در مورد پیشنهاد تقدیمی خانم نماینده فلوریدا (خانم راس لتینن) است که مجلس مقرّرات را به حال تعلیق در آورد و با قطعنامه ۴۱۵ موافقت کند.
[رأی گیری به عمل آمد…]
رئیس: به نظر رئیس، دو سوم نفوس حاضر رأی مثبت دادند.
تام لانتوس (نماینده کالیفرنیا از حزب دموکرات): آقای رئیس، تقاضا می کنم آراء مثبت و منفی معلوم شود.
[آراء مثبت و منفی اعلام شد…]
رئیس: طبق جمله هشتم از قاعده XX و اعلام قبلی رئیس، مذاکرات بیشتر در مورد این قضیه به بعد موکول می شود.
[۱] قطعنامه ۴۱۵ در محکوم کردن سرکوبی جامعه بهائی ایران و تقاضای آزادی بهائیان ایران به سنا فرستاده شده و به کمیته روابط خارجی احاله گردیده و با حمایت هر دو حزب در مجلس نمایندگان تصویب شده است.