امروز پنجشنبه ۴ مهر ماه ۱۳۹۸“فرهنگ صهبا”, شهروند بهائی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان مرکزی اصفهان پس از انتقال از این زندان به سلول انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران در اصفهان تحت بازجوئی قرار گرفت.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه, “فرهنگ صهبا”, شهروند بهائی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان مرکزی اصفهان که در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۵ ساله خود در این زندان میباشد پس از انتقال به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران در اصفهان تحت بازجوئی قرار گرفت. طی این مدت مسئولان زندان اصفهان از مکان نگهداری این شهروند بهائی به خانواده اش ابراز بی اطلاعی کرده بودند.
فرهنگ صهبا, شهروند بهائی ساکن اصفهان که در حال حاضر در زندان مرکزی اصفهان در حال تحمل محکومیت حبس ۵ سال خود در ارتباط با اتهام های “عضویت در تشکیلات بهائی به قصد برهم زدن امنیت داخلی” و همچنین “فعالیت تبلیغی علیه نظام” پس از انتقال از زندان به بازداشتگاه اطلاعات سپاه و نگهداری چندین روزه در سلول انفرادی بازجوئی شده است.
در طی مدت زمانی که “فرهنگ صهبا”, در بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه و در سلول انفرادی بسر می برده و تا زمانی که به زندان اصفهان بازگردانده شد مسئولان این زندان از مکان نگهداری وی ابراز بی اطلاعی می کردند. همچنین در طی دورانی که فرهنگ صهبا در سلول انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه اصفهان بسر برده تحت بازجوئی و فشارهای روحی و رانی شدیدی قرار گرفت.
لازم به ذکر است فرهنگ صهبا, شهروند بهائی ساکن اصفهان, در تاریخ ۱ مهر ماه ۱۳۹۷, به همراه ۸ تن دیگر از شهروندان بهائی دیگر در محله بهارستان اصفهان بطور همزمان بازداشت شده بود.
با آغاز روند دادرسی بر پرونده این شهروند بهائی وی توسط دادگاه انقلاب اصفهان مورد محاکمه قرار گرفت و از بابت اتهامات؛ “عضویت در تشکیلات بهائی به قصد اقدام علیه امنیت داخلی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق تبلیغ بهاییت” به ۱ سال حبس تعزیری و در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد که با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی بر پرونده این شهروند بهائی اشد مجازات یعنی ۵ سال حبس تعزیری لازم به اجرا شد.
یک حقوقدان گفت:«شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.
سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز است.
همچنین برخورداری شهروندان از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف از جمله موارد مورد تاکید در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
همچنین بازداشت خودسرانه و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
در ماده ۵ قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند».