با “ سمرتهرانی” روانشناس مرکزتندرستی و حقوق بشربه گفت و گو نشستم. موضوع گفت و گوی ما اعتیاد است، بیماری که نه تنها افراد مبتلا به اعتیاد را، که خانواده های آن ها را ازهم متلاشی می کند.
“اعتیاد در تنهایی رشد می کند و در تنهایی بزرگ می شود. اعتیاد یک تنهایی دارد و یک جدایی، جدایی از دیگران در میان احساس ننگی که جامعه به او تزریق می کند”. این گفته های سمر تهرانی ست وقتی که از او سوال می کنم چرا افرادی که دچار اعتیاد می شوند و می خواهند ترک کنند باز هم ازمراجعه به مراکز ترک خودداری می کنند.
وی معتقد است وقتی مادر، پدر یا اعضا خانواده متوجه می شوند عزیزشان دچار اعتیاد شده، حالا فرقی نمی کند چه نوع اعتیادی،آن را پنهان می کنند و خجالت می کشند. آن ها خجالت می کشند که این موضوع را حتی با دکتر خانوادگی یا روانشناس مطرحکنند. بسیاری از آن ها حتی نمی خواهند باور کنند که مبتلا به این بیماری شده اند و مدت ها زمان می برد تا به این باور برسند.
ولی من معتقدم یکی از دلایلی که افراد مبتلا به اعتیاد به پزشک و درمانگر مراجعه نمی کنند خجالت تحمیل شده به آن هاست. برای همین خجالت است که درباره اعتیاد کم صحبت می شود، آموزش کم است و وقتی این خجالت شکسته می شود که درباره آن حرف بزنیم.
و شما فکر می کنید اعتیاد قابل درمان است؟
بله . زمان می برد و قابل کنترل است اگر اراده و خواست و پیگیری فرد و همراهی خانواده اش با او باشد. ما نیازمند تغییر نگرش مردم و خانواده ها نسبت به اعتیاد هستیم. نیازمند این که هر روز درباره آن در رسانه ها و آموزش صحبت شود و ما آمادگی داریم تا در مرکز تندرستی و حقوق بشر بهترین خدمات دارویی ، پزشکی و روانشناسی را در اختیار آن ها قرار دهیم.
ما امیدواریم ایرانیان این مرکز را به یکدیگر معرفی کنند تا همگان بتوانند از این امکانات استفاده کنند.
با تشکر از سمر تهرانی