گزارشی از شهروندان کشته و زخمی شده در جریان تجمعات

 

امروز یکشنبه۳ آذر ماه ۱۳۹۸، درهفته گذشته، در جریان تجمعات اعتراضی شهروندان شهرستان شهریار که همزمان با شهرهای دیگر در اعتراض به افزایش قیمت بنزین و همچنین نارضایتی شهروندان از افزایش قیمت کالاها و خدمات برگزار شده بودبا یورش ماموران امنیتی و استفاده آنها از سلاح گرم و شلیک مستقیم گلوله های جنگی تعداد بسیاری، کشته و زخمی شدند.

بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه،  در جریان تجمعات اعتراضی شهروندان در شهرستان شهریار و شهرک های حومه و در اعتراض به افزایش قیمت بنزین از مجموع ۳۷ شهروند کشته شده در شهریار اسامی ۱۸ نفر بدست ما رسیده است که به شرح ذیل است:
۱-علی الله امینی – شهریار/ ۴- قاسم رضایی – شهریار/ ۵- یارمحمدی – شهریار/ ۶- رضا حسن وند – شهریار/ ۷- ابراهیم محمد پور – شهریار/ ۸- آزاده ضربی – شهریار/ ۹- مهدی پاپی – شهریار/ ۱۰- حسین قدمی – شهریار/ ۱۱- مهدی دائمی – شهریار/ ۱۲- احسان شیری – شهریار/ ۱۳- میلاد نجهوند – شهریار/ ۱۴- محمد مومنی – شهریار/ ۱۵- نام: بهروز, نام خانوادگی؛ نامشخص/ ۱۶– اسماعیل قلی پور – شهرک ویره شهرستان شهریار/ ۱۷- محمد اعرابی – شهرک ویره شهرستان شهریار/ ۱۸- میلاد محققی – شهرک فردوسیه شهرستان شهریار/
لازم به ذکر است، در جریان تجمع های اعتراضی شهروندان در شهرستان شهریار و شهرک های حومه و در اعتراض به افزایش قیمت بنزین و گستردگی افزایش قیمت کالا و خدمات و سایر موارد دیگر که منجر به نارضایتی شهروندان از وضع موجود شد است نیروهای امنیتی از سلاح گرم و گلوله های جنگی و شلیک مستقیم به شهروندان معترض در این شهرستان استفاده کرده‌اند.
یک منبع آگاه در این رابطه گفت:«خانواده های کشته شدگان و زخمی ها به شدت از سوی ارگانهای امنیتی تحت فشار برای عدم اطلاع رسانی از وضعیت عزیزانشان هستند».
این منبع افزود:«تعداد افراد کشته شده در جریان تجمعات اعتراضی در شهرستان شهریار « علیشاه عوض » به تعداد ۳۷ نفر رسید».
منبع مطلع در ادامه عنوان کرد:«امروز در شهرک ویره یکی از شهرکهای حومه شهرستان شهریار “اسماعیل قلی پور”, “محمد اعرابی” به همراه “زنی که هویتش مشخص نیست”, در قبرستان این شهرک به خاک سپرده شدند».
این منبع با اشاره به اینکه در شهرک فردوسیه دیگر شهرک مجاور در شهرستان شهریار هم ۲ نفر جان خود را از دست دادند اظهار داشت:«هویت ۱ نفر از آنها “میلاد محققی” است و تعدادی از زخمی ها در این تجمعات اعتراضی مشخص نیست و ای زخمی ها از ترس بازداشت از سوی ماموران امنیتی به بیمارستانها و مراکز درمانی تا کنون مراجعه نکردند».

این منبع مطلع همچنین بیان کرد:« با توجه به بازداشتهای گسترده در روزهای اخیر در سطح شهرستان شهریار و شهرکهای حومه فقط در شهرک وحیدیه ۱۳ نفر بازداشت شدند.

با توجه به اینکه از روز شنبه ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۸, اینترنت در ایران به دستور شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی با هدف سرکوب و عدم اطلاع رسانی از سوی شهروندان و فعالان حقوق بشر در فضای رسانه ای و بین المللی مسدود شد در این فضا، مسئولان امنیتی و قضائی ایران علیرغم در اختیار داشتن تمامی آمارها و اسامی افراد کشته شده ضمن انکار تعداد بالای شهروندان کشته در این تجمعات اعتراضی فقط از کشته شدن ۱ نفر در سیرجان، ۱ نفر در شهرستان شهریار، ۱ نفر در اسلامشهر، ۲ نفر در بومهن و ۱ نفر در ملارد خبر دادند.

پس از آن و در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸, سازمان عفو بین الملل, با انتشار گزارشی آمار تعداد کشته شدگان این تجمعات اعتراضی را منتشر کرد و تعداد این افراد را ۱۰۶ نفر در ۲۱ شهر ایران اعلام کرد.

این سازمان مدافع حقوق بشر بین المللی در گزارش خود اعلام کرد که باور دارد تعداد کشته شدگان بیشتر از رقمی است که اعلام کرده است. پیش از این در برخی گزارش‌های غیررسمی تعداد کشته شدگان ۲۰۰ نفر اعلام شده بود.

گفتنی است، از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸ و پس از اعلام افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین این دور از تجمعات اعتراضی گسترده در استانها و شهرهای ایران آغاز شد شهروندان معترض بسیاری از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی با رفتارهای قهرآمیز و خشن سرکوب شدند که از جمله می توان به استفاده از سلاح گرم و شلیک مستقیم به سوی شهروندان از پشت بام ساختمانهای دولتی بر شهروندان اشاره کرد که منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری از شهروندان معترض شد.

سخنگوی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی از وضعیت حال حاضر در ایران گفت؛ “دبیر کل سازمان ملل متحد از درگیرهای شهروندان معترض و نیروهای امنیتی در ایران به شدت نگران است و عمیقا از جان باختن بسیاری از شهروندان در ایران غمگین و ناراحت است و این تجمعات اعتراضی را دنبال می کند”.

میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی از گسترش خشونت در ایران از سوی نیروهای امنیتی بر علیه شهروندان گفت:«ما عمیقا به نقض قوانین و معیارهای بین المللی در مورد استفاده از زور از جمله شلیک با مهمات جنگی علیه تظاهرکنندگان در ایران در طول تجمعات اعتراضی که از روز جمعه آغاز شده و تا این هفته ادامه داشته و باعث مرگ شمار قابل توجهی در سراسر ایران شده است، نگران هستیم”.

لازم به ذکر است، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بدون اعلام قبلی از سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین در کشور خبر داد و گفت که این تصمیم مصوبه شورای عالی هماهنگی سران سه قوه در حکومت ایران صورت گرفته است. بر این اساس بنزین سهمیه‌ای با افزایش ۵۰ درصدی به قیمت هر لیتر هزار و ۵۰۰ تومان و بنزین آزاد با افزایش سه برابری به قیمت هر لیتر ۳۰۰۰ تومان عرضه خواهد شد و پس از آن تجمعات اعتراضی گسترده ای در شهرهای کشور آغاز شد که همزمان با شکل گیری تجمعات اعتراضی گسترده و در پی آن استفاده نیروهای امنیتی از گلوله های جنگی و سلاح گرم بیش از ۱۰۰ نفر از شهروندان جان خود را از دست دادند. نکته حائز اهمیت آمار ارائه شده از کشته شدگان می‌باشد که با توجه به عدم دسترسی به گردش آزاد اطلاعات در کشور تعداد کشته شدگان در این تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام است.

افزایش قیمت بنزین در حالی عنوان شد که پیشتر در تاریخ ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۸،بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران همزمان با اعلام خبر کشف میدان جدید نفتی ایران، خبرهای افزایش قیمت بنزین در سال جاری را شایعات اعلام کرده و گفت: هر وقت دستوری به ما داده و ابلاغ شد به اطلاع مردم می‌رسانیم.

استفاده مسئولان قضائی و امنیتی از حربه نسبت دادن تجمعات اعتراضی شهروندان برای مطالبه حقوق شهروندی شان به مسائلی که ریشه در سوء مدیریت مسئولان قضائی, امنیتی و حکومتی بر کشور دارد سالهاست که در ادبیات و گفتار این افراد نمایان است چرا که برای حکومت جمهوری اسلامی که به شدت به سرکوب آزادی بیان و شهروندان مبادرت می ورزد کشتار, ضرب و شتم و بازداشت به امری عادی تبدیل شده است.

برگزاری سومین روز از تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف در اعتراض به افزایش قیمت بنزین
در حالی که شهروندان بسیاری در این تجمعات اعتراضی کشته و زخمی شدند و تعداد بی شماری هم از شهروندان توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدند “ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸, با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد.

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.

Comments are closed.