امروز سه شنبه ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ به بهانه اعزام به بیمارستان توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران به یکی از بازداشتگاههای این ارگان امنیتی در محدوده بزرگراه نیایش در تهران منتقل و تحت بازجوئی و تهدید قرار گرفت.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه، این زندانی سیاسی برای دومین بار طی هفته جاری از زندان تهران بزرگ به بند ۱ الف سپاه پاسداران در محدوده افسریه تهران منتقل شد.
لازم به ذکر است, روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ در یازدهمین روز از اعتصاب غذا به بهانه اعزام به بیمارستان توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران به یکی از درمانگاههای وابسته به این ارگان امنیتی مستقر در یکی از پایگاههای سپاه در تهران منتقل شد و پس از تزریق چند آمپول آرام بخش به بازداشتگاه مخفی این ارگان امنیتی در محدوده بزرگراه نیایش تهران منتقل گردید و به مدت ۲۴ ساعت تحت بازجوئی و تهدید توسط بازجویان قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران قرار گرفت. سهیل عربی پس از تحمل ۲۴ ساعت بازجوئی روز گذشته به زندان تهران بزرگ منتقل شد اما امروز مجدداً به بازداشتگاه ۱الف این ارگان امنیتی در محدوده افسریه تهران منتقل شده است.
یک منبع مطلع گفت: “در حالی که سهیل عربی در بیست و هشتمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود که با هدف دستیابی به حق درمان و سایر حقوق زندانیان از جمله اعطای مرخصی و یا تائید درخواست اعاده دادرسی آزادی مشروط وی بسر می برد با اعلام علی چهارمحالی, رئیس زندان تهران بزرگ مبنی بر اعزام سهیل به بیمارستان این زندانی سیاسی را تحویل ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران داد”.
این منبع مطلع در ادامه افزود: “در همین حال سهیل عربی با چشم بند, دستبند و پابند به یکی از بازداشتگاههای مخفی اطلاعات سپاه پاسداران در محدوده بزرگراه نیایش در تهران منتقل شد و به دلیل انتشار نامه های اخیر و انتشار اخبار وی در رسانه های مدافع حقوق بشر که در خارج از ایران فعالیت می کنند مورد بازجوئی توام با تهدید قرار گرفت. بازجویان به این زندانی سیاسی تهدید که چرا خبرهای اعتصاب غذا و محرومیت از درمان و حق دادرسی عادلانه این زندانی سیاسی در این رسانه ها منتشر شده است”.
این منبع مطلع بیان کرد: “امروز سهیل عربی, بدون اعلام قبلی مجدداً به بهانه اعزام به بیمارستان بازداشتگاه ۱الف سپاه پاسداران واقع در محدوده افسریه تهران منتقل شده و با توجه به اعلام ماموران قرارگاه ثارالله این زندانی سیاسی به مدت ۲۱ روز تحت بازجوئی قرار خواهد گرفت. احتمال پرونده سازی و شکنجه سهیل عربی در طی دوران بازجوئی دور از ذهن نیست”.
گفتنی است, در تاریخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, در هشتمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی پس از فراخوانده شدن وی به واحد مددکاری زندان تهران بزرگ به وی اعلام شده بود که در خواست اعاده دادرسی بر پرونده این زندانی سیاسی به دادگاه ارسال شده اما ظاهراً با توجه به اعزام این زندانی سیاسی به بازداشتگاه قرارگاه ثارالله تائید درخواست اعاده دادرسی بر پرونده سهیل عربی در ابهام قرار گرفته است.
لازم به ذکر است سهیل از تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۳۹۹, در پی عدم تحقق وعده های مسئولان قضائی و امنیتی برای اعزام وی به مرکز درمانی و همچنین تداوم محرومیت وی از اعطای مرخصی و آزادی مشروط مجددا دست به اعتصاب غذا زد.
در تاریخ ۷ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, در دوازدهمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود بسر می برد در پی وعده پی گیری خواسته های وی که شامل اعزام وی به مرکز درمانی تخصصی و همچنین تائید آزادی مشروط وی از سوی مسولان زندان بزرگ, به اعتصاب غذای خود پایان داده بود.
در تاریخ ۲۸ اسفند ماه ۱۳۹۸, سهیل عربی, جهت انجام مراحل درمان بیماری هیدروسل در بیضه چپ « جمع شدگی آب در بیضه » که از آن رنج می برد اعزام شده بود اما به دلیل بدهی سازمان زندانها به این بیمارستان مسئولان این بیمارستان از انجام مراحل درمانی برای این زندانی سیاسی خودداری کرده و در حالی که وی از شدت درد قادر به حرکت نبود در همان حال به زندان تهران بزرگ بازگردانده شد.
در تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۸, دستکم ۴۶ تن از زندانیان سیاسی محبوس در تیپ۵ سالن ۲ زندان تهران بزرگ, در اعتراض به محرومیت از روند دادرسی عادلانه و محرومیت از حق مرخصی و عدم رعایت بهداشت با توجه به وسعت ویرس کرونا و محرومیت از حق ملاقات و سایر حقوق زندانیان دست به اعتصاب غذا زدند. این شهروندان که اکثر آنها از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه سالجاری هستند در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان و نبود امکانات کافی برای نگهداری آنها در این زندان معترض شده بودند.
براساس بخشنامه اخیر صادره از سوی قوه قضائیه زندانیان سیاسی و عقیدتی با مجموع محکومیت حبس تعزیری ۵ سال و کمتر که در زندانهای کشور هستند می تواند از این مرخصی استفاده کنند. علیرغم ابلاغ این بخشنامه تعداد بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی علیرغم دارا بودن شرایط استفاده از این مرخصی از حق خود محروم هستند. همچنین سایر زندانیان سیاسی که مجموع احکام حبس تعزیری آنها بیش از ۵ سال می باشد با توجه به محرومیت از دسترسی به اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده محیط و عدم دسترسی به ماسک و کمبود تجهیزات بهداشتی و پزشکی در بهداری زندانها از حق مرخصی محروم ماندند.
دیوان عالی کشور درخواست تجدید نظر فرستادند و مادهی ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی را با توجه به شرایط پرونده و اقرارهای خود متهم برای عفو او مطرح کردند.
بر اساس مادۀ ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی اگر شخصی به پیامبر اسلام توهین کند مجازاتش اعدام خواهد بود اما مادۀ ۲۶۳ این قانون تاکید کرده که «اگر متهم در دادگاه ادعا کند که حرفهای توهینآمیز را بر اساس عصبانیت، نقل قول یا سهو قلم و سهو زده است، حکم اعدام او به مجازات ۷۴ ضربه شلاق تبدیل میشود.»
پس از اعتراض وکیل سهیل عربی به حکم اعدام صادر شده توسط شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران و ارجاع آن به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور، این شعبه اتهام «افساد فی الارض» را نیز به پرونده اضافه و حکم اعدام این زندانی را تایید کرد. طبق آنچه در متن حکم آمده، سهیل عربی به دلیل «تعدد صفحات فیسبوک» به “افساد فی الارض” نیز محکوم شد، اما در نهایت درخواست اعاده دادرسی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد و این بار شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور حکم اعدام را لغو و پرونده را برای رسیدگی مجدد به یکی از دادگاههای بدوی فرستاد. دادگاه در رسیدگی مجدد اتهام “سب النبی” را حذف کرد و سهیل عربی را به هفت سال و نیم زندان و دو سال تحقیقات مذهبی (برای اثبات پشیمانی) و دو سال ممنوع الخروجی پس از آزادی محکوم کرد.
سهیل عربی علاوه بر حکمی که شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران برای او به اتهام سب النبی صادر کرده است، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ به اتهام توهین به رییس وقت دانشگاه علامه طباطبایی، آیتالله احمد جنتی و غلامعلی حدادعادل از طریق نوشتههایش در فیسبوک در شعبه ۱۰ دادگاه ویژۀ کارکنان دولت به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد. او همچنین در شهریورماه ۱۳۹۳ به اتهام “توهین به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی” و “تبلیغ علیه نظام” در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۳ سال حبس محکوم شد که این حکم نیز به فاصله کوتاهی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
این زندانی عقیدتی در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۷ از سوی شعبه ۱۱۶۶ دادگاه کیفری تهران به اتهام اخلال در نظم عمومی و تخریب عمدی اموال دولتی به تحمل یک سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد و با ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر عین حکم صادره در دادگاه بدوی تائید و به این زندانی سیاسی ابلاغ گردید.