بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه، روز یکشنبه ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۹، سهیل عربی، زندانی سیاسی محبوس در سلول انفرادی بند ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در پرونده ای جدید به بند قرنطینه زندان رجائی شهر کرج بازگردانده شد. این زندانی سیاسی کماکان از حق درمان بیماری تروما بلانت « له شدگی بیضه » که تبدیل به بیماری هیدروسل شده رنج می کشد. سهیل عربی در حال تحمل حبس تعزیری ۱۱ ساله خود است.
یک منبع مطلع گفت: “سهیل عربی به اتهام مصاحبه شبکه تلوزیونی بی بی سی، تشویق شهروندان به برگزاری تجمع اعتراضی و اغتشاش، در بند ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین تحت بازجوئی قرار گرفته و از قرار معلوم پرونده ای جدید برای این زندانی سیاسی باز شده است. با توجه به اعلام سهیل عربی به نزدیکانش، دیگر متهم این پرونده گلرخ ابراهیمی ایرائی است اما از جزئیات و چگونگی اتهامات این ۲ زندانی سیاسی اطلاعی در دسترس نیست.”
این منبع مطلع در مورد وضعیت جسمانی سهیل عربی گفت: “سهیل عربی همچنان از دسترسی به خدمات پزشکی محروم مانده و بیماری بیماری تروما بلانت « له شدگی بیضه » که تبدیل به بیماری هیدروسل شده موجب ایجاد درد شدید در این زندانی سیاسی محروم از حق درمان شده است.”
این زندانی، در تاریخ ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۹، از سلول انفرادی زندان رجائی شهر کرج، جهت بازجوئی در پرونده ای جدید و تفهیم اتهام به سلول انفرادی در بند ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین منتقل شده بود.
این زندانی سیاسی از ۳۰ روز قبل که بطور ناگهانی و بدون اطلاع قبلی از زندان تهران بزرگ به سلول انفرادی در زندان رجائی شهر کرج منتقل شده بود از حق هرگونه تماس تلفنی و ملاقات و سایر حقوق یک زندانی منطبق با اصول حقوق بشر محروم بود و در سلول انفرادی زندان رجائی شهر کرج محبوس شده بود.
سهیل عربی، در تاریخ ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۹، در پی احضار به دفتر چهارمحالی، رئیس زندان تهران بزرگ به مکان نامعلومی منتقل شد و همین مساله باعث نگرانی شدید برای مادر و خانواده این زندانی سیاسی شده بود. نهایتاً در تاریخ ۳۰ شهریور ماه ۱۳۹۹، بدون اطلاع قبلی به زندان رجائی شهر کرج منتقل شد.
شایان ذکر است, در تاریخ ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, جهت بازجوئی به بند۱الف قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران منتقل و در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, در حالی که از ناحیه روده بزرگ به علت بیماری چسبندگی روده و زخم معده تحت عمل جراحی قرار گرفته بود به تیپ ۵ زندان تهران بزرگ بازگردانده شد.
سهیل عربی، در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۳۹۹, در یازدهمین روز از اعتصاب غذا به بهانه اعزام به بیمارستان توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران به یکی از درمانگاههای وابسته به این ارگان امنیتی مستقر در یکی از پایگاههای سپاه در تهران منتقل شد و پس از تزریق چند آمپول آرام بخش به بازداشتگاه مخفی این ارگان امنیتی در محدوده بزرگراه نیایش تهران منتقل و تحت بازجوئی و تهدید توسط بازجویان قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران قرار گرفت. سهیل عربی پس از تحمل ۲۴ ساعت بازجوئی به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود اما در تاریخ ۲۶فروردین ماه سالجاری مجدداً به بازداشتگاه ۱الف این ارگان امنیتی در محدوده افسریه تهران منتقل شده بود. این زندانی سیاسی در تاریخ ۳۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, به زندان تهران بزرگ بازگردانده شده بود.
در تاریخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, در هشتمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی پس از فراخوانده شدن وی به واحد مددکاری زندان تهران بزرگ به وی اعلام شده بود که در خواست اعاده دادرسی بر پرونده این زندانی سیاسی به دادگاه ارسال شده اما ظاهراً با توجه به اعزام این زندانی سیاسی به بازداشتگاه قرارگاه ثارالله تائید درخواست اعاده دادرسی بر پرونده سهیل عربی در ابهام قرار گرفته است.
در توضیحات بیشتر پیرامون سهیل عربی, لازم به ذکر است این زندانی سیاسی از تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۳۹۹, در پی عدم تحقق وعده های مسئولان قضائی و امنیتی برای اعزام وی به مرکز درمانی و همچنین تداوم محرومیت وی از اعطای مرخصی و آزادی مشروط مجددا دست به اعتصاب غذا زد.
در تاریخ ۷ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, در دوازدهمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود بسر می برد در پی وعده پی گیری خواسته های وی که شامل اعزام وی به مرکز درمانی تخصصی و همچنین تائید آزادی مشروط وی از سوی مسولان زندان بزرگ, به اعتصاب غذای خود پایان داده بود.
در تاریخ ۲۸ اسفند ماه ۱۳۹۸, سهیل عربی, جهت انجام مراحل درمان بیماری هیدروسل در بیضه چپ « جمع شدگی آب در بیضه » که از آن رنج می برد اعزام شده بود اما به دلیل بدهی سازمان زندانها به این بیمارستان مسئولان این بیمارستان از انجام مراحل درمانی برای این زندانی سیاسی خودداری کرده و در حالی که وی از شدت درد قادر به حرکت نبود در همان حال به زندان تهران بزرگ بازگردانده شد.
سهیل عربی در تاریخ ۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, از اندرزگاه ۸ سالن ۸ زندان اوین بدون هماهنگی قبلی و با فریب انتقال وی از اندرزگاه ۸ به اندرزگاه ۴ این زندان به زندان تهران بزرگ منتقل شد. انتقال سهیل عربی به زندان تهران بزرگ در حالی صورت گرفت که وی جهت شرکت در جلسه بازپرسی به دادسرای امنیت تهران احضار شده بود و این زندانی سیاسی از حضور در این جلسه امتناع کرده بود.
در تاریخ ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۸, سهیل عربی, پس از انتقال با چشم بند, دستبند و پابند به بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین از بابت ۲ اتهام جدید “توهین به رهبری” و “اجتماع و تبانی از طریق تحریک زندانیان سیاسی به اعتصاب غذا” تحت بازجوئی توام با تهدید قرار گرفته بود.
لازم به ذکر است، سهیل عربی در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۳۹۸, پس از فراخوانده شدن به دفتر رئیس اندرزگاه ۸ زندان اوین با چشم بند و دستبند و پابند به دفتر حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در زندان اوین منتقل شد و توسط ۲ نفر از بازجویان این ارگان امنیتی و با طرح اتهامات جدید بر این زندانی سیاسی و تهدید وی به بازگشائی پرونده جدید مورد بازجویی قرار گرفته بود.
پیش از این و در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۳۹۸, با توجه به ابتلا به بیماری به دلیل ابتلا به بیماری « تروما بلانت» که در اثر ضربه صورت گرفته از سوی بازجوی قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران صورت گرفته بود در جریان انتقال به بیمارستان به دلیل ممانعت از پوشیدن لباس زندان و از همه مهمتر عدم قبول هزینه های درمانی از بابت این بیماری از اعزام به بیمارستان خودداری کرده بود.
لازم به ذکر است؛ علت بروز بیماری تروما بلانت در سهیل عربی به نامه سرگشاده ای بر میگردد که وی در اواخر فروردین ماه ۱۳۹۸ با موضوع « در حاشیه » به وضعیت فقر در مناطق جنوبی تهران و حومه پرداخته بود صورت گرفت و در آن زمان این زندانی سیاسی در زندان تهران بزرگ محبوس بود و پس انتشار آن نامه در فضای رسانه ای پس از انتقال به بازداشتگاه قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه در افسریه تهران از سوی بازجوی آن ارگان امنیتی مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت.
سهیل عربی در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۹۲ توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران در تهران بازداشت و تا به امروز حتی یک بار هم به مرخصی نیامده است.
پس از اعتراض وکیل سهیل عربی به حکم اعدام صادر شده توسط شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران و ارجاع آن به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور، این شعبه اتهام «افساد فی الارض» را نیز به پرونده اضافه و حکم اعدام این زندانی را تایید کرد. طبق آنچه در متن حکم آمده، سهیل عربی به دلیل «تعدد صفحات فیسبوک» به “افساد فی الارض” نیز محکوم شد، اما در نهایت درخواست اعاده دادرسی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد و این بار شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور حکم اعدام را لغو و پرونده را برای رسیدگی مجدد به یکی از دادگاههای بدوی فرستاد. دادگاه در رسیدگی مجدد اتهام “سب النبی” را حذف کرد و سهیل عربی را به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۲ سال تحقیقات مذهبی (برای اثبات پشیمانی) و ۲ سال ممنوع الخروجی پس از آزادی محکوم کرد.
سهیل عربی علاوه بر حکمی که شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران برای او به اتهام سب النبی صادر کرده است، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ به اتهام توهین به رییس وقت دانشگاه علامه طباطبایی، آیتالله احمد جنتی و غلامعلی حدادعادل از طریق نوشتههایش در فیسبوک در شعبه ۱۰ دادگاه ویژۀ کارکنان دولت به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد.
این زندانی سیاسی, در شهریورماه ۱۳۹۳ به اتهام “توهین به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی” و “تبلیغ علیه نظام” در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۳ سال حبس محکوم شد که این حکم نیز به فاصله کوتاهی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
این زندانی عقیدتی در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۷ از سوی شعبه ۱۱۶۶ دادگاه کیفری تهران به اتهام اخلال در نظم عمومی و تخریب عمدی اموال دولتی به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد و با ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر عین حکم صادره در دادگاه بدوی تائید و به این زندانی سیاسی ابلاغ گردید.