امروز یکشنبه ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۰، جلسه سوم دادگاه رسیدگی به اتهامات جمشید شارمهد، فعال سیاسی و رئیس گروه تندر برگزار شد.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه به نقل ازخبرگزاری داخلی ایرنا، امروز یکشنبه ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۰، جمشید شارمهد – متولد: ۱۳۳۴ – شهروند دو تابعیتی ایرانی – آلمانی و دارای تابعیت آمریکا، فعال سیاسی و از اعضای ارشد انجمن پادشاهی ایران، در سومین جلسه دادگاه خود هم بدون حضور وکیل مورد نظرش، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ابوالقاسم صلواتی محاکمه شد. پیشتر نیز جلسات اول و دوم دادگاه جمشید شارمهد، بدون حضور وکیل مورد نظر او برگزار شده بود.
لازم به یادآوری است، در سومین جلسه دادگاه جمشید شارمهد که با حضور بهروز حسنی اعتماد، نماینده دادستان عمومی و انقلاب تهران برگزار شد بخشی دیگری از کیفرخواست صادره بر علیه جمشید شارمهد درحالی که او از حق دسترسی به وکیل و حقوقدان مورد نظر خود برای ارائه دفاع در مقابل آن محروم بود مورد تحلیل و تفسیر قرار گرفت.
براساس کیفرخواست صادره توسط دادستان عمومی و انقلاب تهران، اتهامات جمشید شارمهد: “افساد فی الارض از طریق طراحی و هدایت《اقدامات تروریستی》از جمله《بمب گذاری》در حسینیه شیراز در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۸۷، تلاش برای《بمب گذاری》در سد سیون شیراز در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۵ و برنامه ریزی جهت 《ترور》 مسئول پروژه سد، همچنین انفجار در کفش داری حرم روح الله خمینی، در تاریخ ۳۰ آبان ۱۳۸۸ و آتش سوزی در هتل جهان تهران در هنگام《ساخت و تهیه بمب》 جهت انفجار در حوزه علمیه آیت الله گلپایگانی، اقدام به 《انفجار بمب》در مقابل وزارت خانه امور خارجه ایران و یا سفارت چین، است.”
سپس در ادامه، ابوالقاسم صلواتی، ضمن ختم جلسه دادگاه، رسیدگی به پرونده را به زمانی دیگر موکول کرد.
لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۷ بهمن و ۱ اسفند ماه ۱۴۰۰، به ترتیب جلسات اول و دوم دادگاه جمشید شارمهد، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار و پس از خوانده شدن کیفرخواست و تفهیم اتهام، در پایان جلسه ابوالقاسم صلواتی اعلام کرده بود زمان و مکان جلسه بعدی اعلام خواهد شد.
نکته حائز اهمیت در جلسات دادگاه جمشید شارمهد، عدم اجازه دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به متهم برای انتخاب وکیل مورد نظر و منتخب، جهت ارائه دفاع از موکل خود در برابر اتهامات تفهیم شده به او است.
چندی پیش غزاله، دختر جمشید شارمهد اعلام کرد:”به وکیل انتخابی خانواده اجازه دسترسی به پرونده داده نشده و شاهمحمدی، بازپرس پرونده، وکیلی را به پدرم معرفی کرده و گفته است، همین آدم فقط میتواند دسترسی به پرونده داشته باشد.”
غزاله شارمهد در ادامه اعلام کرد: “فردی به نام دردیزاده، که خود را وکیل دادگستری معرفی کرده، در تماسی با خانواده گفته است که در قبال ۲۵۰ هزار دلار، میتواند وکالت پرونده را قبول کند، مبلغی که غزاله شارمهد میگوید خانواده توان پرداخت آن را ندارد.”
برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات جمشید شارمهد در حالی صورت میگیرد که پیشتر وزارت اطلاعات از بازداشت فردی بنام ماسماتوس، نزدیک به جمشید شارمهد، در دی ماه ۱۴۰۰، خبر داد.
در آن گزارش وزارت اطلاعات اعلام کرد: “ماسماتوس، اولین فردی بود که خبر ترور علی محمدی از دانشمندان هسته ای را در سایت خود منتشر کرد.”
لازم به ذکر است، جمشید شارمهد، در تاریخ ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به ایران منتقل شد.
این فعال سیاسی ایرانی – آلمانی، از اعضای انجمن پادشاهی ایران و از بنیانگذاران گروه تندر، مدیریت رادیو تندر را پس از ناپدیدشدن فرود فولادوند برعهده داشت.
همچنین، بیش از گذشت ۱سال از بازداشت جمشید شارمهد، این فعال سیاسی از حق درمان، دسترسی به وکیل مورد نظرش و سایر حقوق شهروندی یک متهم محروم و در سلول انفرادی بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات نگهداری می شود.
گروه تندر، در سال ۱۳۷۸، توسط فتح الله منوچهری بانام مستعار فروند فولادوند آغاز به کار کرد اما پس از ناپدید شدن منوچهری از سال ۱۳۸۵، جمشید شارمهد، رهبری این گروه را بعهده گرفت.