امروز دوشنبه ۱۱مهر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی امنیتی در پاوه، ارومیه، تهران، رشت، شیراز و تبریز، دستکم ۳۰ تن از شهروندان معترض از جمله ۱۲ دانشجو را بازداشت کردند.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه، طی روزهای اخیر، قاسم خدادادی، هیوا ولدبیگی، آرمان نقشی، آروین خانمرادی، مختار صادقی، فواد ولدبیگی، البرز نظامی، آرمین جلالی، سیدعلی هاشمیان، علی منصوری، سپیده نوابی، پرهام داوودی، محمدرضا رجبی، شهریار مربی، سیدوحید موسوی، سیدمصطفی مدنی، آرین عسکری و سروش منصوری، در جریان اعتراضات سراسری شهروندان و دانشجویان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
یک منبع مطلع گفت:”در ساعات پایانی جمعه ۱ مهر ماه ۱۴۰۱، قاسم خدادادی، متولد: ۱۳۵۲، متولد: خوزستان، ساکن تهران، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفنهمراه و لپ تاپ، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تا این لحظه از مصادیق حقوقی اتهامات و ارگانبازداشت کننده وی اطلاعی در دسترس نیست.”
همچنین، یک منبع خبری دیگر از شهرستان ملکان گفت:”امیرحسین خلیل زاده، میثم زحمت کش، مهدی پورکریم، سه تن از بازداشت شدگان شدگاناعتراضات جاری در این شهرستان پس از اتمام بازجوئی و تفهیم اتهام هر یک با تودیع وثیقه هایی به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان آزاد شدند. اینافراد، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان ملکان بازداشت شده بودند.
اما خبرگزاری تسنیم با انتشار گزارشی به نقل از دادستان عمومی و انقلاب استان لرستان از بازداشت دستکم ۱۲ نفر از شهروندان این استان به اتهام (اغتشاش) و (حضور در اعتراضات غیرقانونی) و تشکیل پرونده قضایی برای این افراد در محاکم دادرسی شد.
لازم به اشاره است، در ادبیات گفتاری و نوشتاری مسئولان قضایی و امنیتی کنونی در ایران به شهروندان معترض (اغتشاشگر) و به تجمعات اعتراضی (اغتساشات) گفته می شود.
وبسایت کُردپا نیز اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، هیوا ولدبیگی، آرمان نقشی، آروین خانمرادی، مختار صادقی و فواد ولدبیگی، شهروندان ساکن شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه، در جریان اعتراضات سراسری ماه جاری در این شهرستان بازداشت شدند.
در ادامه همچنین، کانال تلگرامی دانشجویان متحد از بازداشت البرز نظامی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد دانشگاه تهران در روز یکشنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، در محل کار خود خبر داد.
همچنین، عصر یکشنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، آرمین جلالی، دانشجوی سال سوم رشته کامپیوتر در دانشگاه پلی تکنیک تهران، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی خی لوازم شخصی اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تا این لحظه از ارگان بازداشت کننده و وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.
شورای صنفی دانشجویان کشور هم اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، سیدعلی هاشمیان، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه تهران، در مقابل درب ورودی دانشکده علوم اجتماعی تهران پس از حبس در تاقک نگهبانی این دانشگاه به بازداشت و به ماموران امنیتی تحویل داده شد.
از سوی دیگر، روز یکشنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، علی منصوری، دانشجوی سال دوم در یکی از رشته های دانشگاه تهران، پس از بازداشت توسط واحد حراست این دانشگاه به یکی از ارگانهای امنیتی تحویل داده شد. تا این لحظه از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.
همچنین، سپیده نوابی، دانشجوی رشته مدیریت در دانشگاه خوارزمی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و بنا بر اعلام شورای صنفی دانشجویان کشور از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.
در همین رابطه همچنین، طی روزهای اخیر، پرهام داووی، دانشجوی رشته معدن در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.
همچنین، محمدرضا رجبی، دانشجوی رشته زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه آزاد واحد رشت مرکز استان گیلان، توسط یکی از ارگانهای امنیتی در این شهر بازداشت و از وضعیت فعلی و نهاد بازداشت کننده وی اطلاعی در دسترس نیست.
در ادامه نیز، طی روزهای اخیر، شهریار مربی، دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه شهیدبهشتی تهران، ورودی سال ۱۳۹۷، توسط یکی از ارگانهای امنیتی بازداشت شده و از وضعیت این دانشجو هم اطلاعی در دسترس نیست.
روز پنجشنبه ۷ مهر ماخ ۱۴۰۱، شید وحید موسوی، فعال صنفی دانشجویی در دانشگاه شیراز، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نانعلومی منتقل شد.
در تشریح وضعیت وحید موسوی لازم به اشاره است؛ وی در سال ۱۴۰۰، به علت روند ناعادلانه حاکم بر فضای دانشگاه شیراز از ادامه تحصیل انصراف داد. وی با توجه به وضعیت نامساعد جسمانی تحت نظر پزشک است.
شورای صنفی دانشجویان کشور همچنین اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، سیدمصطفی مدنی، دانشجوی رشته چند رسانه ای دانشگاه هنر اسلامی تبریز، ساکن کیانپارس اهواز در استان خوزستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نانعلومی منتقل شد.
همچنین، کانال تلگرامی دانشجویان متحد اعلام کرد؛ عصر یکشنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، آرین عسکری، دانشجوی دانشگاه علوم و صنعت تهران، در جریان اعتراضات سراسری در این دانشگاه پس از مراجعه به واحد حراست این دانشگاه و توقیف کارت دانشجویی، توسط ۲ تن از نیروهای امنیتی بازداشت و مکان نامعلومی منتقل شد.
در همان روز، سروش منصوری، دیگر دانشجوی محصل در دانشگاه علم و صنعت تهران، در جریانتجمع اعتراضی دانشجویان در محوطه این مرکز آموزش عالی، در پی یورش ۲ تن از نیروهای لباس شخصی به وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، مقابله با سرکوب مرگبار اعتراضات به جانباختن مهسا امینی را نیازمند اقدام فوری جهانی دانست.