روز دوشنبه ۱۴ آبان حکم اعدام آروین قهرمانی. شهروند یهودی به اتهام قتل یک فرد مسلمان در ایران اجرا شد.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه به نقل از سایت حکومتی میزان، آروین قهرمانی. اعدام یک شهروند یهودی به اتهام قتل یک فرد مسلمان در ایران حتی با وساطت جامعه کلیمی نتوانست رضایت خانواده مقتول را بگیرد.
خبرگزاری «میزان» وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، از اجرای حکم اعدام آروین قهرمانی، جوان یهودی متهم به قتل خبر داد.
لازم به ذکر است، حمیدرضا کریمی، دادستان کرمانشاه، اجرای این حکم در بامداد روز دوشنبه ۱۴ آبانماه را تأیید کرده است.
به گفته این مقام قضایی، آروین قهرمانی در ۲۱ آبانماه ۱۴۰۱ و در پی «یک اختلاف مالی»، مقتول را در خیابان با چندین ضربه چاقو به قتل رسانده بود.
حمیدرضا کریمی با تأکید بر اینکه آروین قهرمانی در زمان ارتکاب قتل ۲۱ سال داشته، گفت او از زمان بازداشت، ارتکاب به قتل را انکار نکرده و در طول بازداشت و دادرسی هم، تلاشهای وکلا برای جلب رضایت خانواده مقتول به جایی نرسیده است.
شایان ذکر است: رد درخواست اعاده دادرسی آروین قهرمانی، شهروند یهودی محکوم به اعدام
سازمان حقوق بشر ایران پیش از این از قول نزدیکان آقای قهرمانی نوشته بود که «آروین وقتی با سلاح سرد مورد حمله مقتول قرار گرفت سلاح را از دست او گرفت و از خود دفاع کرد. بعد از مجروح شدن آن فرد نیز تلاش کرد تا جان او را نجات دهد».
این نهاد حقوق بشری در ۲۸ اردیبهشت امسال ضمن تأکید بر انتقال آروین (ناتانل) قهرمانی به بند قرنطینه، دربارهٔ احتمال اعدام قریبالوقوع این جوان یهودی هشدار داده بود.
وکیل تسخیری آروین از وی «دفاع مؤثری» نکرده و مسئله «دفاع مشروع» در پرونده مطرح نشده است.
اعدام یک شهروند یهودی به اتهام قتل یک شهروند مسلمان در ایران موضوع نادری است.
اجرای حکم این شهروند یهودی همزمان با اوجگیری بیسابقه تنشها بین جمهوری اسلامی و اسرائیل واکنشهای زیادی را برانگیخته است.
موضوع محکومیت آروین قهرمانی به اعدام در طول نزدیک به دو سال گذشته، در رسانهها و جامعه اسرائیل هم بازتاب زیادی داشته است.
روزنامه معاریو در تلآویو روز ۱۴ آبان نوشت خانواده آروین و جامعه یهودیان ایران اعدام این جوان ۲۰ ساله را در بامداد دوشنبه تأیید کردند.
معاریو افزود: خانواده مقتول به نام امیر شکری، ۴۰ ساله، از دریافت پولی که از سوی خانواده متهم و مخالفان حکم اعدام برای آروین گردآوری شده بود، خودداری و بر اعدام او اصرار ورزید. سونیا ساداتی، مادر آروین هنگام حکم اولیه اعدام از سازمانهای حقوق بشری برای کمک به رهایی پسرش از حکم اعدام درخواست کرده بود.
گزارشهای پیشین نیز حاکی بود که بستگان آروین و مخالفان حکم اعدام در ایران ظاهراً پیشنهادهای متعدد دیگری غیر از پول کلان برای یادبود امیر شکری به خانواده او ارائه کرده و گفته بودند آماده ساختن مسجد، مدرسه و اماکنی برای زنده نگاهداشتن نام شکری هستند.