جامعۀ جهانى بهائى، دفتر سازمان ملل متحد
جمعیت دفاع از حقوق بشر در ایران
فدراسیون بین المللى حقوق بشر
رئیس جمهور احمدى نژاد باید به تبعیض هاى شدید در ایران رسیدگى کند.
ژنو، ۱۹ آوریل ۲۰۰۹ (۳۰ فروردین ۱۳۸۸)
جامعۀ جهانى بهائى، جمعیت دفاع از حقوق بشر در ایران و فدراسیون بین المللى حقوق بشر مى گویند اگر محمود احمدى نژاد، رئیس جمهور ایران، واقعا خواستار حمایت از نشست هاى دوربان است باید در سخنرانى اش در کنفرانس بررسى دستاوردهاى همایش دوربان به مسأله تبعیض هاى شدید بر علیه اقلیت ها در کشور متبوع خودش نیز بپردازد.
دیان علائى، نماینده جامعه جهانى بهائى در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، گفت: "آمدن رئیس جمهور احمدى نژاد به نشست بررسى دستاوردهاى همایش دوربان نشانه تعهد او به اهداف این کنفرانس در مورد از میان بردن همه شکل هاى تبعیض و تعصب است. بنابراین اولین حرکت او در بازگشت به ایران باید رسیدگى به تبعیض و آزارهاى شدیدى باشد که در دوران حکومت او در ایران گسترش پیدا کرده است."
کریم لاهیجى، رئیس جمعیت دفاع از حقوق بشر در ایران، گفت: "وضعیت حقوق بشر در ایران در دوران ریاست جمهورى محمود احمدى نژاد به شدت رو به وخامت گذاشته است. تبعیض بر علیه اقلیت هاى قومى و دینى، و زنان به شدت نگران کننده شده است. امید ما این است که حکومت ها، رسانه هاى خبرى و دیگر شرکت کنندگان نشست بازنگرى دوربان از رئیس جمهور احمدى نژاد در این زمینه ها توضیح بخواهند."
جامعه جهانى بهائى و فدراسیون بین المللى حقوق بشر از رئیس جمهور احمدى نژاد خواسته اند، به طور اخص، موارد زیر را اصلاح کند:
تبعیض علیه اقلیت هاى قومى
سرکوب فعالان وابسته به اقلیت هاى قومى در ایران به شدت افزایش یافته است. کردها و گروه هاى دیگر بدون ارائۂ مدرک به فعالیت هاى تروریستى، اقدام بر علیه امنیت ملى و جاسوسى متهم مى شوند. به نظر مى رسد مقامامت ایرانى به تفاوتى میان فعالیت هاى صلح آمیز در دفاع از حقوق اقلیت ها و حملات مسلحانه گروه هاى تروریستى قائل نیستند. در یک سال گذشته به ویژه اقلیت کرد به شدت مورد سرکوب واقع شده است و حداقل شش فعال سیاسى کرد به اعدام محکوم شده اند.
اقلیت هاى قومى دیگر از جمله بلوچ ها و عرب هاى خوزستان نیز هدف این گونه سرکوب ها قرار گرفته اند.
تبعیض علیه زنان
تبعیض هاى مبتنى بر جنسیت همچنان در ایران قانونى است و زنان از حقوق اولیه خودشان محروم هستند. کمپین یک میلیون امضاء، جنبش خودجوشى است که براى افزایش آگاهى مردم از تبعیض ها در قانون و اشاعه برابرى زن و مرد در اوت ۲۰۰۶ به راه افتاد. فعالان زن به اتهام مشارکت در این کمپین خودسرانه بازداشت، محاکمه و زندانى مى شوند. دفاع از حقوق زنان در ایران تهدیدى براى امنیت ملى به حساب مى آید.
تبعیض علیه اقلیت هاى دینى
تبعیض هاى دینى در ایران بر علیه بهائیان، مسیحیان، یهودى ها، صوفى ها، مسلمان هاى سنى و دیگر اقلیت ها بسیار گسترده است. به ویژه پیروان آئین بهائى، فقط به خاطر باورهاى دینى شان با شکل هاى گوناگونى از تبعیض مواجه اند. در چهار سال گذشته بیش از دویست بهائى، بدون دلیل بازداشت، زندانى و مورد تهدید و آزار قرار گرفته اند. بهائیانى که اعلام جرمى بر علیه آنها صورت گرفته به اتهام واهى اقدام علیه امنیت ملى متهم شده اند. با ایجاد موانع و محرومیت هاى شغلى و مصادره اموال این جامعه را از حق گذران محترمانه زندگى محروم کرده اند. دانشجویان بهائى به محض شناسائى از دانشگاه ها اخراج مى شوند.
پشتیبانى از تحریک نفرت
بدنام کردن روشمند پیروان آئین بهائى در رسانه هاى تحت حمایت دولت اسباب نگرانى خاص است. از زمان شروع حکومت رئیس جمهور احمدى نژاد صدها مقاله و برنامه هاى رادیوئى و تلویزیونى، نوشته هاى اینترنتى و جزوه هاى حاوى سخنرانى هاى پرنفرت علیه بهائیان در ایران منتشر شده است. روحانیون و مقام هائى که علنا به اشاعه نفرت و خشونت بر علیه بهائیان مى پردازند مورد حمایت مسئولین قرار مى گیرند و بهائیان ایران از حق قانونى پاسخگوئى به آنها محروم اند. حمله به خانه ها، محل هاى کسب و گورستان هاى بهائیان تشویق مى شود و عاملین چنین اقداماتى از مجازات معاف هستند.