جنگ هفتاد و دوملت و نشست ادیان جهان
نویسنده: آنتـــی وار
Antiwar.a@gmail.com
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، خبری را با این عنوان منتشر کرده: « سردار اثباتی: گروه و فرقه گرایی در حوادث پس از انتخابات با هم گره خوردند۱». مصاحبه رئیس اداره مطالعات و امور راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح کشور، و تعاریف ارائه شده از جانب ایشان در مورد جنگ روانی و دیگر مسائل مربوط به آن در جای خوب جالب و البته قابل تامل است.
اینکه ایشان در پس هرجنگی عقیده ای را میبینند، که به زعم ایشان یا باطل است یا بر حق خود جای حرف بسیار دارد. در جهانی که روزی رئیس جمهور همین کشور، ایران، در سازمان ملل طرح گفتگوی تمدن ها را بعنوان آلترناتیوی در مقابل نظریه جنگ تمدنهای هانتینگتون، ارائه داد واتفاقا جهان از این پیشنهاد بسیار استقبال کرده و آن سال را سال گفتگوی تمدنها نام گذاری کرد، باید متعجب بود که چرا زمان به عقب برگشته و سردار اثباتی برای اثبات عقیده خود، تنها راه را جنگ میداند.
در جهانی که امروز بیش از پیش محتاج صلح و آرامش است، در جهانی که تعداد گرسنگان آن به بیش از یک میلیارد نفر می رسد۲، در جهانی که تا پایان سال ۲۰۰۹ تعداد بیکاران جهان با ۵۰ میلیون افزایش به ۲۳۰ میلیون نفر خواهد رسید۳، در جهانی که سلاح کلاشنیکف با تولید بیش از ۹۰ میلیون قبضه۴ در سال با هزینه ساخت حدودا۳۰۰ دلار برای هر قبضه – خودتان حساب کنید که چه مبلغ هنگفتی می شود – آیا بهتر نیست بجای جنگ فکر صلح باشیم؟
البته دراین بین خبرهای خوبی هم به گوش می رسد و آن اینکه بلاخره روزی بنام صلح، برابر با ۲۱ سپتامبر در تقویم جهانی ثبت شد، شاید کسانی که تنها به جنگ برای پیروزی عقیده شان فکر میکنند اندکی به خود آیند. از بحث جنگ که بگذریم، بحث ایشان در باب فرقه ها نیز جالب توجه است. ایشان که ابتدا به شیطان پرستی اشاره و سپس به بهائیت می پردازند در این زمینه نیز سخنان جالبی را بیان کرده اند.
آقای اثباتی! نمیدانم آمار ۷۲ فرقه را از کجا آورده اید؟ اما خدا کند از دیوان حافظ نیاورده باشید!! اگر چه حافظ لسان الغیب بوده اما اشاره ایشان به جنگ هفتادو دو ملت، قطعا با نظر شما متفاوت است. اما سخن شما، نمیدانم این بزرگنمایی ها را برای چه انجام میدهید؟ برای مظلوم نمائی؟ یعنی میخواهید بگویید که در این مملکت ۷۲ فرقه وجود دارد که همه هم قصد جان و مال شما را کرده اند و میخواهند شما را ازهستی ساقط کنند وخودشان جای شما را بگیرند؟ شما که سی سال است می تازید، مخالفانتان هم که یا از ایران متاوری شده اند، یا اعدام کرده اید، یا در زندانند، یا در دادگاه در حال محاکمه اند، یا…
آقای اثباتی! محض رضای خدا از آن ۷۲ فرقه ۱۰ مورد را نام ببرید. البته بغییر از فرقه های اسلامی لطفا، چون اسلام خودش به تنهایی دارای لیست بلند بالائی از فرق وانشعابات است.۵ باید دقت کرد که تمام آن جوانانی که شما امروز آنان را به عضویت در فرقه های شیطان پرستی متهم میکنید، نسلی هستند که در همین حکومت اسلامی شما به دنیا آمده اند، مدرسه و دانشگاه رفته اند، خدمت سربازی کرده اند و…حالا یا بیکارند یا کاری مناسب و درخور شانشان ندارند، نمی توانند ازدواج کنند، تامین مالی ندارند، بیمه و بازنشستگی ندارند و… بهتر است بجای موضع گیری در مقابل این جوانانی که شما و دیگر دوستانتان از دین و خدا بری کرده اید، بدنبال راه چاره باشید. اما نام بردن از دین بهائی در کنار این فرقه های که فرموده اید، بسیار ناجوانمردانه است. نمیدانم منظور شما از «کانال ورودی این فرقه ها» چیست؟ شما هم شرق وهم غرب را به ساخت فرقه متهم کرده اید. آیا با توجه به پیشرفت های عظیم تکنولوژیکی غرب والبته شرق، با عقل سلیم، همخوانی دارد که فکر کنیم آنها نشسته اند و شب و روز برای کشور ما نقشه می کشند؟ به خودمان نگاه کنیم. بعد از سی سال دستاورد شما چه بوده است؟ چه چیزی برای افتخار کردن دارید؟ چند راکتور نیمه کاره، که تنها به تشدید تحریم ها و برانگیختن حساسیت های بین المللی منجر شده؟ آنهائی که رویای حذف اسرائیل را دارند، سری به چند سایت معروف بزنند، باکمال تعجب میبینید که در هنگام ثبت نام، نامی از ایران نیست!! بله ما حذف شده ایم. باور میکنید، نام ایران، با آن همه عظمت و شکوه در بین نام کشورها نیست، چرا به اینجا رسیده ایم؟
دین بهائی وبهائیان شاید جز معدود کسانی باشند که علی رغم همهء این تهمت ها و تمام محرومیتهای اعمال شده، در هر کجای جهان هم که باشند، سربلندی ایران را میخواهند. آیا تابحال بهائی ای را دیده اید که پس از مهاجرت در مجامع عمومی و یا حتی خصوصی، از ایران به بدی یاد کند؟ اگر اینان ساخته دست شرق و غرب بودند باید مانند دیگران به محض خلاصی این وضعیت لب به شکوه و شکایت می گشودند که چنین نمی کنند و تنها برای سربلندی ایران دعا می خوانند.
باید باور داشته باشیم، ساخت بمب اتمی سربلندی ایران را تضمین نمی کند، همانطور که انکار لجوجانه هلوکاست و سرشاخ شدن های بی مورد با دیگر کشورها و نشان دادن چهره ای لجباز و عصیانگر از ایران، این کار را تضمین نخواهد کرد. سربلندی ایران از جادهء آزادی عقیده و بیان میگذرد، آزادی عقیده و بیانی که در آن توهین و تهمت جایی ندارد و اگر چنین اتفاقی هم افتاد متهم مجالی برای پاسخگویی داشته باشد.
اما خبر دیگری که بسیار میتواند جالب باشد، و البته قابل توجه آنانی که جنگ را تنها راه ابراز عقیده میدانند، اجلاس پارلمان ادیان جهان است، که از ۱۲تا۱۸آذر ماه امسال در استرالیا برگزار می شود. در سال ۱۹۹۳ نخستین اجلاس بزرگ پارلمان ادیان جهان در شیکاگو برگزار شد و با صدور بیانیهای درباره اخلاق جهانی به کار خود پایان داد. در دسامبر ۱۹۹۹ دومـیـن نشست این اجلاس در شهر کیپ تاون افریقای جنوبی برگزار شد، بیانیه پایانی این نشست با عنوان «فراخوانی برای موسسههای راهنما»، ادیان، دولتها، بخشهای تجاری، تعلیم و تربیت و رسانهها را مورد خطاب قرار داد و آنها را به ایفای نقش خودشان در قرن آتی دعوت کرد. اجلاس سال ۲۰۰۴ در بارسلونا و سال ۲۰۰۷ در مکزیک برگزار شد۶.
گفتگوی ادیان هم مانند گفتگوی تمدنها، یکی دیگر از راههای پیشبرد صلح است. در واقع ادیان در جوامع امروزی با توجه به گسترش فرهنگ مصرف گرائی و رواج انواع و اقسام انحرافات اخلاقی، می توانند پاسخگوی بسیاری از این معضلات باشند و البته در پرتو این گفتگوها وبا توجه به مشترکات تمام ادیان، این کار چندان سخت به نظر نمی آید.
اما گویا عده ای نشست گفتگوی ادیان را نیز با نشستهای سازمان تبلیغات اسلامی اشتباه گرفته اند!! و آن را «مجالی جهانی برای بیان اشتراکات جهان اسلام»۷ پنداشته اند!! این عده که از حالا شمشیر خود رااز روبسته اند وجود نماینده دین بهائی را برای خود خطر می دانند!! «… اما از جمله مخاطراتی که نیاز به دقتنظر گروههای شرکت کننده از ایران را در این اجلاس دوچندان میکند وجود برخی مکاتب و فرق انحرافی از جمله بهائیت است که توانستهاند با اعمال نفوذ و حمایت صهیونیسم جهانی حتی در سطوح مسئولان این پارلمان خود را بروز و ظهور دهند۸». براستی آیا شرکت اشخاصی با چنین تفکری در چنین مجمعی صحیح است؟ تفکری که نه تنها برای گفتگو نمیرود بلکه می خواهد از این مجال برای کوبیدن و ایراد اتهام به دیگر ادیان وبر حق نشان دادن خود استفاده ابزاری کند. تفکری که میخواهد تنها از «نقاط اشتراک مذاهب مختلف دین اسلام» بگوید وحقانیت خود را اثبات کند. گویا آقایان گفتگوی بین ادیان را با مناظره های تلویزیونی زمان انتخابات اشتباه گرفته اند، و یا اینکه توجیح نشده اند که در این مجمع که متعلق به تمام ادیان است قرار است در مورد نقاط مشترک ادیان صحبت شود نه نقاط مشترک چند فرقهء اسلامی با همدیگر.
خلاصه اینکه ایران می خواهد با تمام توان دراین مجمع شرکت کند، بسیار هم خوب است. انشاالله که شاهد حرفهای تکراری ای نظیر، انکار هلوکاست و دعوت از همه برای انتظار ظهور امام مهدی و … نباشیم زیرا اینها نه تنها اشتراکات نیست بلکه می تواند با بوجود آوردن جوی مخرب حتی به تخریب چهره اسلام و تشییع منجر شود.
منابع:
۱- http://www.irna.ir/View/FullStory/?NewsId=706425
۲- http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8709200263
۳- http://www.sarmayeh.net/ShowNews.php?44183
۴- http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=309
۵- http://fa.wikipedia.org/wiki
۶- http://www.parliamentofreligions.org/index.cfm?n=1&sn=4
۷- http://www.siasatrooz.ir/CNewsRDetail.aspx?QSCNDId=26171&QSDNId=389
۸- همان