مثلث بهائی ستیزی در ایران: تفتیش خانه، پلمپ مغازه، اخراج از دانشگاه

مثلث بهائی ستیزی در ایران: تفتیش خانه، پلمپ مغازه، اخراج از دانشگاه

گزارش نقض حقوق اقلیت های مذهبی در هفته ای که گذشت

۶ مهر ماه تا ۱۳ آبان ماه ۱۳۹۰

نگارش: فرزان فرامرزی

bazdasht-youresh

صحبت از حقوق بشر و ایران که می شود، اولین نکته ی که به ذهن می رسد، نقض گسترده و روشمند آن در ایران است. نقض این حقوق، طیف بسیار وسیعی از شهروندان ایرانی را در بر می گیرد. از دانشجویان گرفته، تا بهائیان و حتی دراویش و اهل سنت. بطور کلی درصد بالایی از مردم ایران، با نقض حقوقشان توسط دولت روبرو هستند و این واقعیتی است که حتی با شانتاژ خبری رسانه های حکومتی هم قابل چشم پوشی نیست.

محکومیت ایران در کمیته حقوق بشر سازمان ملل[۱]، و انتقاد این کمیته از نقض آشکار حقوق بشر در ایران، پیگرد سیستماتیک مخالفان سیاسی، اقلیت‌های مذهبی و دگرباشان جنسی، شاید موضوع تازه ای نباشد، اما مهر تائید دیگری است بر نقض گسترده، روشمند و دولتی، حقوق جمع کثیری از شهروندان ایرانی. مهر تائیدی که دورغ های لاریجانی و لاریجانی ها، نیز قادر به پاک کردن آن نیست.

همانطور که در هفته ی گذشته اشاره شد، در هجوم نیروهای امنیتی به منازل تنی چند از بهائیان رشت، نادیا اسدیان، شیوا کاشانی نژاد و سوسن بادوام، دستگیر شدند. در حالی که “بازداشت این سه شهروند بهائی که در راستای شدیدترین برخورد حکومت در چند سال اخیر در شهر رشت صورت گرفته است، هم‌چنان ادامه دارد… در روزهای اخیر، مامورین امنیتی با حضور در منازل سایر شهروندان بهائی در رشت و شهرهای اطراف آن همچون سنگر، ضمن تفتیش گسترده‌ی منازل و ضبط کتب، سی‌دی‌ها، لپ‌تاپ‌ها، کامپیوتر و… اقدام به بازداشت موقت چندین شهروند بهائی کردند.[۲]

اما در تبریز و سنندج، مامورین امنیتی به مبارزه علیه مردگان و قبرستان های بهائی رو آورده اند! بنابر گزارش های رسیده، مسئولین دولتی در شهر تبریز از صدور اجازه دفن یک شهروند بهائی خودداری کردند[۳]. “خلیل نورمحمدی شیشوان، شهروند بهائی به تاریخ ۳ آبان ۱۳۹۰ در بیمارستان ارتش درگذشت ولی مسئولین مربوطه از تحویل پیکر ایشان برای اجرای مراسم تدفین بهائی در «وادی رحمت تبریز» امتناع ورزیدند و از فرزندان ایشان خواستند که یا به کفن و دفن جسد به طریقه اسلامی در وادی رحمت رضایت دهند و یا پیکر را به شهر میاندوآب منتقل کنند.“پیش تر نیز اقدام مشابهی درباره یک شهروند بهائی دیگر در این شهر انجام شده بود و همچنین اخباری مبنی بر ایجاد شرایط مشابهٔ برای یکی دیگر از متوفیان بهائی در چند روز اخیر شنیده شده است.

اما در سنندج، ستاد خبری وزارت اطلاعات طی تماس های تلفنی با تعدادی از بهائیان این شهر خواستار تعطیلی کامل فعالیت های اقتصادی ایشان، به دلیل آنچه رژیم اسلامی، تبلیغ آئین بهائی در حین انجام فعالیت اقتصادی می خواند، شده است.[۴] “ستاد خبری وزارت اطلاعات ضمن تماس با شهره رئوفی، سودابه مودتی و پروانه رحمانی، از آنها خواسته که فعالیت اقتصادی خود را متوقف نمایند، در غیر این صورت، ممکن است خطرات جدی تری سایر اعضای خانواده های ایشان را تهدید کند.”

وزارت اطلاعات، که با تمام حربه های موجود به مبارزه علیه جامعه بهائی رو آورده است، اینبار قصد دارد با تهدید نزدیکان و بستگان، شهروندان بهائی، آنان را وادار به قبول خواسته های مورد نظر آن سازمان نماید. نکته ی حائز اهمیت این که، ستاد خبری، “صریحا در قبال رخداد اتفاقی برای دختر کوچک شهره رئوفی هشدار” داده است.

در کنار این تهدید ها، اخیرا تلاش هایی برای غصب کردن قبرستان بهائیان (گلستان جاوید)، در شهر سنندج، از سوی وزارت اطلاعات انجام شده است. “ابتدا وزارت اطلاعات و سپس سازمان محیط زیست این شهر، شهروندان بهائی را جهت تحویل دادن زمین این قبرستان ماه ها است که تحت فشار قرار داده اند[۵].” همچنین تقی حائری یکی از شهروندان بهائی ساکن سنندج که به خارج از کشور سفر کرده بود، به هنگام بازگشت در فرودگاه امام خمینی توسط مسئولین مورد بازخواست قرار گرفته و پاسپورت ایشان  ضبط شده است و مسئولین فرودگاه تهران، علت را “درخواست برادارن وزارت اطلاعات سنندج” اعلام کردند![۶]

چرخه ی آزار و اذیت شهروندان بهائی با پلمپ محل کسب یک شهروند بهائی در سمنان به این شهر رسید. “پس از بازرسی‌های گسترده از محل‌ کسب و کار شهروندان بهائی ساکن سمنان طی هفته‌های اخیر، اداره‌ی اماکن این استان محل کسب فرهاد فنائیان را پلمپ نمود[۷].

یک بازداشت و یک تفتیش منزل نیز سهم بهائیان قائمشهر بود. “دوشنبه هشتم آبان ماه ۹۰، حوالی ساعت ۱۰ صبح ۷ نفر از مامورین اداره ی اطلاعات قائمشهر به منزل علی احمدی، شهروند بهائی ساکن این شهر، رفته و با برگه بازرسی که به همراه داشتند منزل نامبرده را مورد بازرسی و تفتیش قرار دادند.[۸]

بنابر گزارش های منتشر شده، مامورین در نهایت بی احترامی و توهین به مقدسات آئین بهائی اقدام به تفتیش منزل کردند. “در این بازرسی و تفتیش از هیچ چیز فروگذار ننمودند اطاق ها، کمد، کابینت ها و حتی یخچال را مورد تفتیش قرار داده و انبار را نیز بازرسی کردند. همچنین کیس کامپیوتر، سی دی ها و نوارهای مذهبی و درسی و فنی اتومبیل و کتب و جزوات دینی و درسی و کتب علمی و بالاخص کتب حقوقی وهمچنین کلیه پوستر و عکس های مربوط به دیانت بهائی و حتی ساعت دیواری که عکس نیلوفر آبی را در زمینه خود داشته و نیز مدارک تحصیلی و بعضی اسناد دیگر را جمع و با خود بردند.

پریسا بابایی شهروند بهائی ساکن قائمشهر، که جهت ادای برخی توضیحات به اداره‌ی اطلاعات این شهر احضار شده بود، ظهر روز ۱۲ آبان بازداشت شد.[۹] یک روز قبل از این بازداشت، مامورین امنیتی با حضور در منزل پریسا بابایی از او می خواهند که ساعت ۸ صبح روز ۱۲ آبان جهت پاره‌ای توضیحات در اداره‌ی اطلاعات قائمشهر حاضر شود. زمانی‌که وی به این اداره مراجعه می‌کند، در اقدامی خلاف قانون، او را بازداشت و به اداره اطلاعات ساری منتقل می‌کنند.

مهران بندی، یکی از زندانیان بهائی است که کمتر نامی از او شنیده شده؛ وضعیت جسمانی وی وخیم گزارش شده است. مهران بندی شهروند بهائی ساکن یزد، که ماه‌های آخر دوران محکومیت خود را در زندان خاش می‌گذراند، به دلیل مشکلات پی‌در‌پی قلبی، وضعیت بسیار نامناسبی دارد.[۱۰] در حالی که از سوی پزشکی قانونی و چند پزشک معتبر دیگر گواهی عدم تحمل حبس برای وی صادر شده اما  دایره قضایی و مسئولین اداره اطلاعات یزد از اجرای این حکم و توقف حبس او خودداری کرده و در اقدامی خلاف قانون به صورت ناگهانی وی را به زندان شهر خاش در استان سیستان و بلوچستان منتقل کردند. مهران بندی، هم اکنون در این زندان است و ماه‌های انتهایی محکومیت خود را در حالی‌که به شدت از بیماری قلبی رنج می برد، می‌گذراند.

در ساری نیز شاهد تفتیش منزل و محل کسب دو شهروند بهائی دیگر بودیم. “مامورین امنیتی صبح روز سه شنبه ۱۰ آبان ماه به منزل یک شهروند بهائی ساکن ساری به نام ذات الله اکبری، مراجعه کرده و پس از تفتیش منزل و ضبط کتب و عکس‌های مذهبی همچنین آلبوم و سی دی‌های خانوادگی و شناسنامه دو تن از حاضرین منزل محل را ترک نموده و هم چنین جهت تفتیش محل کسب ذات الله اکبری را نیز با خود بردند... در همین تاریخ مامورین امنیتی به منزل و مغازه یک شهروند بهائی دیگر اهل ساری به نام کمال اکبری، هم مراجعه کرده که پس از تفتیش کامل و ضبط کتب و سی دی‌های مربوط به ائین بهائی محل را ترک کردند[۱۱].

تفتیش خانه و اکنون تفتیش مغازه های بهائیان، نشانه ی دور جدید و البته برنامه ی جدید رژیم اسلامی برای از پا در آوردن جامعه بهائیان ایران است. با دقت در اخبار هفتگی و ماهانه نقض حقوق بشر متوجه می شویم، که رژیم اسلامی، خانه های بهائیان را مورد حمله قرار می دهد. خانه در فرهنگ ایران زمین نماد و نشانه راحت و آسایش است؛ رژیم اسلامی ایران، می خواهد آرامش را از بهائیان بگیرد.

مغازه ها مورد حمله واقع می شوند؛ مغازه محل فعالیت اقتصادی است. رژیم اسلامی می خواهد، بهائیان را از نظر اقتصادی فلج کند. بدون شک اقتصاد یکی از عوامل مهم در زندگی فردی و اجتماعی است. عجیب است که رژیم اسلامی ایران، دست به حرکتی زده است که روزی علیه پیامبر آئین اسلام، در شعب ابی طالب صورت گرفت؛ محاصره اقتصادی. پیروان دیانت اسلام، امروز در مورد مسببان آن حادثه چگونه قضاوت می کنند؟ بی شک تاریخ همان گونه در مورد حاکمان امروز ایران قضاوت خواهد کرد.

اخراج و محروم کردن جوانان بهائی از تحصیلات عالیه. این موضوع که سابقه ای به قدمت رژیم اسلامی دارد، کم از نسل کشی یهودیان به دست نازی ها ندارد. نسل کشی فرهنگی که حکومت ایران با جدیت هرچه تمام تر آن را دنبال می کند.

اما در راستای این نسل کشی فرهنگی و علمی، صهبا متحدین و سمیرا غلامی بعلت اعتقاد به آئین بهائی از دانشگاه اخراج شدند.[۱۲] بنابر گزارش های منتشر شده، “صهبا متحدین دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه قزوین و سمیرا غلامی، دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه سیرجان، از دانشگاه اخراج شدند. مسئولان دانشگاه دولتی قزوین، از ثبت‌ نام صهبا متحدین، دانشجوی مهندسی صنایع آن دانشگاه که در کنکور علمی قبول شده و  برای ثبت نام در ترم جدید به مراجعه کرده بود، به دلیل اعتقاد به آئین بهائی، خودداری کردند.

سمیرا غلامی، دانشجوی ترم سوم دانشگاه سیرجان نیز به همین دلیل از دانشگاه آن دانشگاه اخراج شد، تا مثلث بهائی ستیزی کامل شود.

اما دو خبر از دراویش گنابادی، مصطفی دانشجو وکیل دراویش گنابادی که ۶ ماه گذشته را در زندان ساری گذرانده بود به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.[۱۳] وی که در تاریخ ۲۸ اردیبهشت سال جاری با اجرای حکم ۷ ماه حبس دادگاه تجدید نظر مازندران به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی  روانه زندان شده بود روز گذشته به بند امنیتی زندان اوین منتقل شد.

همچنین جلسه تجدید نظر خواهی محکومیت ۶ ماه حبس امیر اسلامی و فرشید یداللهی، دو تن از وکلای بازداشتی دراویش گنابادی، در شعبه اول دادگاه تجدید نظر خواهی بندرعباس برگزار شد.[۱۴] در این جلسه تجدید نظرخواهی که بدون حضور امیر اسلامی و فرشید یداللهی برگزار شد٬ حکم ۶ ماه حبس ایشان به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان مورد بررسی دوباره قرار گرفت٬ که با حضور وکلای آنها فریبرز یداللهی٬ حسن اژدری و داوود منتظری و ارائه دفاعیات به پایان رسید.

شایان توجه است که در ماه های اخیر فشار بر دراویش گنابادی و مخصوصا وکلای آنان شدت گرفته. نوع برخورد حکومت اسلامی با دراویش که آنها نیز مسلمان هستند، متفاوت است. رژیم تهران سعی دارد با فشار بر وکلای دراویش، راه های قانونی احقاق حق را از آنان بگیرد و صدای آنان را خاموش کند.



[۱] http://www.rahana.org/archives/45764

[۲] http://www.rahana.org/archives/45607

[۳] http://parsdailynews.com/91701.htm

[۴] http://edu-right.net/from-anywhere/human-rights/649-sanandaj

[۵] http://www.rahana.org/archives/45663

[۶] همان

[۷] https://hra-news.org/1389-01-27-05-24-07/10261-1.html

[۸] http://www.rahana.org/archives/45660

[۹] http://www.rahana.org/archives/45724

[۱۰] http://www.rahana.org/archives/45720

[۱۱] http://parsdailynews.com/91882.htm

[۱۲] https://hra-news.org/1389-01-27-05-26-23/10308-1.html

[۱۳] http://www.rahana.org/archives/45625

[۱۴] http://www.rahana.org/archives/45640

Comments are closed.