ترس از اطلاع رسانی؛ توهین به اقلیت ها

ترس از اطلاع رسانی؛ توهین به اقلیت ها

نگارش: فرزان فرامرزی

مهمترین اتفاق هفته ی گذشته، بازداشت فله ای و گسترده ی روزنامه نگاران بود. روزنامه نگارانی که تنها جرمشان اطلاع رسانی و نشر اطلاعات بود. هراس جمهوری اسلامی از اطلاع رسانی، حتی در محدوده ی روزنامه هایی که از وزارت ارشاد خود حکومت مجوز دریافت کرده اند، در نوع خود مثال زدنی است. اصولا رژیم های توتالیتر، از اطلاع رسانی ترس دارند، چه این اطلاع رسانی از جانب روزنامه نگاران شاغل در روزنامه های مورد تائید آن رژیم باشد و چه اطلاع رسانی از نحوه ی برخورد با شهروندان، دانشجویان و… باشد.

جدا از بازداشت های روزنامه نگاران، هفته ی گذشته شاهد بازداشت تعدادی دیگر از اقلیت های مذهبی نیز بودیم. دراویش گنابادی یکی از گروه های است که علیرغم داشتن مذهب شیعه، همواره از سوی حکومت دینی ایران مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. در همین راستا، علی معظمی، یکی از دراویش طریقت نعمت اللهی گنابادی در دادگاه انقلاب تهران به دو سال حبس تعزیری محکوم شد[۱].

“به گزارش مجذوبان نور، علی معظمی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به دو سال حبس تعزیری محکوم شده است. این محکومیت به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی برای این درویش گنابادی صادر شده است. علی معظمی به همراه بیش از ۱۵ تن دیگر از دراویش گنابادی و وکلا و پرسنل سایت مجذوبان نور در شهریور سال گذشته در شهر تهران بازداشت و نزدیک به ۱ ماه را در سلول انفرادی بند امنیتی زندان اوین نگهداری شد و مورد بازجویی قرار گرفت.

علاوه بر دلایل سیاسی و ساختار اقتدار گرای نظام های توتالیتر، عدم وجود تساهل و تسامح مذهبی نزد رهبران ایران باعث شده است که گروه هایی مانند دراویش گنابادی و یا اهل سنت نیز در حکومت اسلامی ایران با مشکلاتی روبه رو شوند. دراویش و دیگر طرق تصوف بارها و بارها از سوی مسئولان نظام مورد حمله قرار گرفته اند و تحت عنوان “عرفان های کاذب” از آنان یاد شده است.

برچسب عرفان های کاذب، برای ماموران نظام کافی است که هر گونه رفتاری را با این افراد مخصوصا زندانیان عقیدتی مجاز بشمارند. به گزارش کلمه، روز سه شنبه ۲۶ دیماه پس از آنکه به حمید مرادی مدیر زندانی سایت مجذوبان نور اعلام شد به اجرای احکام زندان احضار شده و وی این احضار را نپذیرفت، و ماموران گارد زندان برای بردن مرادی به بند ۳۵۰ رفته بودند شش درویش دیگر نیز به نشانه همراهی و همبستگی با وی اعلام کردند که ایشان را تنها نخواند گذاشت. به دنبال این اقدام دراویش و حمایت سایر زندانیان سیاسی جواد مومنی معاون زندان و سرپرست موقت بند ۳۵۰ شش درویش گنابادی را به بند انفرادی ۲۴۰ سازمان زندان‌ها فرستاد. روز دوشنبه ۲بهمن ماه شش درویش گنابادی محبوس در بند ۲۴۰ سازمان زندان‌ها به بند ۲۰۹ منتقل شدند که گویا توسط ماموران این بند سر و سبیل آن‌ها تراشیده شد، اقدامی که با توجه به اعتقادات دراویش زندانی هدفی جز تحقیر و توهین در پی آن نیست[۲].

ناصر سربازی، وکیل مدافع سعید عابدینی، کشیش ایرانی تبار که پس از ورود به ایران بازداشت شد، روز یک‌ شنبه (هشتم بهمن ماه) در مصاحبه با محبت نیوز وضعیت موکل خود را این گونه شرح داد: به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب مراجعه کردم و رای دادگاه به اینجانب ابلاغ شد. البته سعید عابدینی نیز از زندان به دادگاه منتقل شده بود و در جریان رای صادره قرار گرفت[۳]. وکیل این نوکیش مسیحی در ارتباط با اتهام ایشان گفت: “اتهام تشکیل و راه‌اندازی کلیسای‌های خانگی به قصد برهم زدن امنیت ملی به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

اما کهنسال ترین زندانی بهائی به جریمه ی نقدی محکوم شد. دادگاه تجدید نظر استان خراسان جنوبی حکم صادره دادگاه انقلاب بیرجند در خصوص محکومیت محمد حسین نخعی به سه سال حبس تعزیری را به یک سال حبس و ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی تبدیل کرد. قابل ذکر است محمد حسین نخعی از ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل مسکونی واقع در روستای خوسف بیرجند بازداشت و تاکنون در زندان بیرجند نگهداری می‌شود.[۴]

در ادامه اخراج دانشجویان بهائی از دانشگاه طبری بابل این بار سما  و سیروس ثابتی از این دانشگاه اخراج شدند. بر اساس اخبار منتشر شده “طی یک تماس تلفنی از حراست دانشگاه، سما و سیروس ثابتی دانشجویان ترم ۳ عمران و ۷ معماری برای روز ۲۰ دی ماه به دفتر حراست این دانشگاه فراخوانده شدند که در تاریخ موعود در پی مراجعه ی آنها به دفتر حراست از ورود آنها به ساختمان ممانعت به عمل آمده و در پی درخواست این دو برادر مبنی بر تماس با رئیس مسئولین با یک شماره ی سه رقمی (شماره ی داخلی) با رئیس حراست تماس گرفته شده و در جواب با یک جمله و از طریق تلفن دو دانشجو به علت “اعتقاد به آئین بهائی” از دانشگاه اخراج شده اند[۵].

یک شهروند بهائی در شیراز روز ۱۱ بهمن ماه به زندان مرکزی این شهر، عادل آباد، منتقل شد. عدنان رحمت پناه، شهروند بهائی ساکن شیراز، که ۵۱ روز پیش، در ساعات اولیه صبح روز ۲۲ آذر ماه، در منزل پدری بازداشت شده بود، روز گذشته ۱۱ بهمن ماه ۹۱ به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد. از اتهامات ایشان و مدت محکومیتشان هنوز اطلاعی در دست نیست.



[۱] http://hra-news.org/1389-01-27-05-24-07/14838-1.html

[۲] http://www.kaleme.com/1391/11/07/klm-130852/

[۳] http://www.mohabatnews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6219%3A-q-q-8-&catid=34%3Aeditor-picks&Itemid=283

[۴] http://hra-news.org/1389-01-27-05-24-07/14852-1.html

[۵] http://www.edu-right.net/news/36-news/1200-samaasiroos-ekhraj

Comments are closed.