” فیلم باغبان ادای دینی به حقوق از یاد رفته گروهی از مردمان دنی

” فیلم باغبان ادای دینی به حقوق از یاد رفته گروهی از مردمان دنیا “

سه شنبه ۲۲ خرداد ماه در شهر بتزدا در ایالت مریلند آمریکا اوّلین اکران عمومی از فیلم باغبان، ساخته فیلمساز پر آوازه؛ محسن مخملباف صورت گرفت. این فیلم پیش از این در شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم پوسان در کره جنوبی و همچنین در دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم بیروت در لبنان به نمایش گذاشته شد و جایزه بهترین مستند این جشنواره را بدست آورد.

همانطور که محسن مخملباف در ضمن فیلم نیز به آن اشاره کرد انگیزه و فکر اولیّه او مسئله حقوق بشر در دنیا بوده که در این میان متوجّه پیروان دینی به نام آئین بهائی می شود زیرا پیروان این دین کسانی هستند که از زمان پیدایش این آئین در کشور ایران که صد و هفتاد سال پیش می باشد تحت آزار و ظلم دولتمردان ایران بوده اند و هیچ گاه جواب ظلم را با خشونت نداده اند. پیروانی که در تمام این سالها خصوصا چند سال اخیر از داشتن ساده ترین و ابتدایی ترین حقوق انسانی محروم بوده اند و هم چنان نیز موج آزارها و اذیّت ها بر ضد بهائیان در ایران وجود دارد. او همچنین اشاره می کند که این دین پیام صلح و آرامش و داشتن حقوق انسانی برای تمام نوع بشر را صد و هفتاد سال پیش به کشور ما آورد و سئوال نیز همین جاست که چرا هنوز عده زیادی از ایرانیان از این آئین بی اطّلاع هستند؟.

محسن مخملباف به قدرت فوق العاده ادیان در طول تاریخ اشاره می کند و به این نتیجه می رسد که اگر ادیان می توانند این گونه تخریب در دنیا بوجود بیاورند پس با توجّه به این قدرت نهفته می توانند باعث صلح و وحدت و آبادانی در دنیا بشوند.

شایان ذکر است که این فیلم برگرفته از احساس یک هنرمند و فیلمی سمبولیک است. اگر چه او از سمبول های مختلفی برای فیلم سازی استفاده کرده ولی تعدادی از آنها مانند کلاغ، درخت، گل، سمبول های دینی بهائیان نیستند. همچنین، او پیرو دین بهائی نشده است، همانطور که خود او نیز چندین مرتبه در میان فیلم بیان کرد که ” من یهودی هستم، مسیحی هستم، مسلمان هستم”. او متوجّه و متذکّر این نکته شده است که صد و هفتاد سال پیروان این آئین زیر شکنجه و آزار هموطنان و دولتمردان بوده اند و هرگز وجودشان از بغض و کینه لبریز نشده است و عداوت را پاسخ خود قرار نداده اند.

در انتها، محسن مخملباف ساختن این فیلم را ادای دینی به پیروان آئین بهائی می داند که بی دلیل به عنوان گروهی از بشریّت  سالهای زیادی را در زحمت و مشقّت سپری کرده اند و در طول این مدّت بسیاری از هم وطنانشان در بی اطّلاعی از عقیده و باور آنها  و سکوت در برابر ظلم های وارده شده بر آنها بسر برده اند.

همچنین او در پیامی تصویری به جشنواره فیلم بیروت، جایزه خود را به همه کسانی که در هر کجای دنیا برای برقراری صلح بین ادیان تلاش می کنند تا مانع از جنگ هایی شوند که جهان ما را زیر نام خدا به نابودی خواهند کشاند؛ تقدیم کرد.

Comments are closed.