THE INDEPENDENT اذیت و آزار بهائیان در ایران

THE INDEPENDENT ONLINE EDITION

اذیت و آزار بهائیان در ایران

نشر: ۱۴ آوریل ۲۰۰۶

نقشه شوم سرّی برای موج جدیدی از اذیت و ازار بهائیان در ایران

 

آقای عزیز:  این خبر که ایران به ملل هسته‌ای جهان پیوسته است و نگرانی  نسبت به وضع و موقعیت هسته‌ای این کشور، وضعیت حقوق بشر را در ایران تحت‌الشعاع قرار داده است.  ما، به عنوان کسانی که به حقوق و پایگاه انسانی کلـّـیـّه مردم جهان و حمایت و تضمین حقوق بشر متعهـّدیم، نسبت به خبر اعلام شده توسّط خانم اسما جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل متـّحد در امور آزادی دین یا عقیده در تاریخ ۲۰ مارس شدیداً ابراز نگرانی می‌نماییم.


 

گزارشگر ویژه نامه رسمی و محرمانه ای را که در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۰۵ توسّط رئیس ستاد نیروهای مسلّح ایران به چندیـن نهاد دولتی ایران ارسال شده فاش کرد. در نامه مزبور آمده است که رهبر عالی ایران، آیت الله خامنه ای، به ستاد مشترک دستور داده که به طریقی فوق العاده محرمانه، اعضاء جامعه بهائی ایران را شناسایی نموده تحت نظر قرار دهند.

  در نگرانی عمیق گزارشگر ویژه ما نیز شریکیم زیرا این تحوّل را نمایانگر مرحلهء شوم جدیدی در موج آزار و فشار بر  اعضاء جامعه بهائی در ایران می‌دانیم.

 

از سال ۱۹۸۰ تا کنون سازمان ملل متـّحد در طی بیش از ۵۶ بیانیه اقدامات ایران را در اعدام و زندانی کردن بهائیان که صرفاً بر مبنای عضویت آنان در جامعه بهائی می‌باشد  صادر کرده و رفتار فوق العاده تبعیض آمیز حکومت ایران نسبت به این جامعه را مورد انتقاد قرار داده است.

 

چنین اظهاراتی قبلاً هرگز شامل این هشداری به جامعه بین المللی نبوده که حکومت ایران اکنون در صدد شناسایی یکایک اعضاء جامعه بهائی و تحت نظر قرار دادن آنها است. تاریخ به ما می گوید که این چنین اقداماتی غالباً مقدّمه افزایش اذیت و آزار نسبت به چنین گروهی است.

 

با توجّه به تبعیض‌ها و آزارهایی که اینک بهائیان ایران را زیر فشار قرار داده، تصور پیامدهای هولناک این تحول جدید ما را شدیدا به هراس می‌اندازد.

 

پروفسور کـِـوین بویل، استاد حقوق دانشگاه اسکس

پروفسور گایز گودوین جیل، عضو محقـّـق ارشد در کالج آل سولز، دانشگاه آکسفورد

پروفسور فرانسوآ همپسون اوبه، استاد حقوق، دانشگاه اسکس

پروفسور متیو کریمر، استاد فلسفه حقوقی و سیاسی، دانشگاه کمبریج

پروفسور جاوید رحمن، استاد حقوق بین الملل، دانشگاه برونل

پروفسور مالکوم شاو، وکیل پایه یک دادگستری

سِر رابرت جنینگز استاد حقوق بین الملل، دانشگاه لایسستر

پروفسور پاتریک تورنبری، استاد حقوق بین الملل، دانشگاه کیله

 

 

 

Comments are closed.