خشونت علیه زنان

 

مساله زن و حقوق نابرابر آنان و اذیت و آزار زنان از جمله معضلات عالم بشری است. حضرت بهاالله اذیت و آزار دیگران را به هر نوع و زیر هر پوششی به طور کامل نفی کرده اند.

بهائیان بنابر مسئولیت دینی و اخلاقی خود موظفند در راستای عدالت و برابری بکوشند.

بهاالله در بیان زیبا و عمیق زیر می گوید:

ای دوستان به منزله سراج (چراغ) باشید از برای عالم ظلمانی و به مثابه نور باشید از برای تاریکی. با جمیع اهل عالم به کمال محبت رفتار کنید…

و در جای دیگر می نویسد:

لسان را به سبّ و لعن احدی میالائید…

سبب حزن مشوید تا چه رسد به فساد و نزاع…

همه اوراق (برگهای) یک شجرید و قطره های یک بحر.

خشونت و اذیت و آزار دیگران با دست و زبان، و به هر عنوان و به هر عذری، خطا و مخالف با مقام والای انسانی است. 

به گواهی گزارش زیر آزار و سوءاستفاده از زنان بسیار شایع است:

http://www.unfpa.org/swp/2000/english/ch03.html

آنچه ما با آن مخالفیم، یعنی خشونت علیه زنان و دختران (از میان سایر اشکال خشونت) به هیچ وجه مساله ای نیست که ما بتوانیم به دلیل آن مسلمانان سنتی را به باد ملامت بگیریم. بعضی از اشکال خشونت علیه زنان و دختران عبارتند از:

الف: دست کم ۶۰ میلیون دختر که قاعدتا باید زنده بمانند از جوامع مختلف و بیشتر در آسیا، در نتیجه سقط جنین های گزینشی بر مبنای جنسیت، نوزادکشی یا رهاکردن از بین می روند؛

ب: بررسی ها نشان می دهند که خشونت خانگی در بسیاری از جوامع متداول است و علت رایج خودکشی در میان زنان بشمار می رود؛

ج: تجاوز به عنف و سایر اشکال خشونت جنسی رو به افزایش است. بسیاری از تجاوزها به خاطر ترس از بی آبرویی و لطمه روحی ناشی از آن و عدم همدلی نظام قضائی گزارش نمی شوند. ارزیابی میزان تجاوزهای گزارش شده به مسئولان متغیر است – از کمتر از ۳ درصد در آفریقای جنوبی تا حدود ۱۶ درصد در ایالات متحده آمریکا؛

د: هر سال دو میلیون دختر بین سنین ۵ تا ۱۵ سال به بازار تجارت جنسی عرضه می شوند؛

هـ: دست کم ۱۳۰ میلیون زن مجبور شده اند به عمل ختنه شدن تن دردهند، دو میلیون نفر دیگر هر ساله در معرض خطر این عمل تحقیرآمیز و خطرناک هستند؛

و: قتل به اصطلاح "ناموسی" هر سال جان هزاران زن را، عمدتا در غرب آسیا، شمال آفریقا و بخشهایی از جنوب آسیا می گیرد. در سال ۱۹۹۹ دست کم ۱۰۰۰ زن در پاکستان به قتل رسیدند.

در ایالات متحده آمریکا در هر ۱۵ ثانیه یک زن به دست همسر یا شریک جنسی خود مورد ضرب و شتم شدید واقع می شود. خشونت جسمانی تقریبا همیشه با آزار روحی همراه است ولو تنها به صورت تحقیر و توهین باشد.

برای نمونه از میان ۶۱۳ زن آزاردیده در ژاپن، قریب به ۶۰ درصد آنان از آزار جسمی، روحی و جنسی به دست همسران یا شرکای جنسی خود رنج برده بودند و تنها ۸ درصد آنان فقط مورد آزار جسمانی قرار گرفته بودند. به همین صورت در لیون، نیکاراگوئه پژوهشگران دریافتند که از میان ۱۸۸ زن آزاردیده از سوی همسران یا شرکای جنسی خود، تنها ۵ نفر از نظر جنسی مورد تحقیر قرار نگرفته بودند.

امید است بهائیان با جدیت در روشنگری مردم و نفی خشونت نهادینه در موسسات اجتماعی و برقراری جامعه ای که در آن محبت و دوستی جای خشونت و آزار را بگیرد بکوشند.

راهکارهای بهاالله پیامبر ایرانی برای معضلات جهان را باید روز به روز به گوش جهانیان رساند تا به مرور و با اراده خود مردم این آموزه ها در جهان پیاده شود.

Comments are closed.