دانش آموزان بهائى در ایران به نحو روزافزونى با آزار و بدرفتارى مقامات مدارس روبرو هستند

 

BAHÁ’Í INTERNATIONAL COMMUNITY

 

                United Nations Office

            ۸۶۶ United Nations Plaza, Suite 120, New York, NY 10017 USA

            Telephone: 212-803-2500, Fax: 212-803-2566, Email: uno-nyc@bic.org

FOR IMMEDIATE RELEASE

Contact: Ms. Bani Dugal

                                Principal Representative

                                Bahá’í International Community, United Nations Office, New York

                                ۱-۲۱۲-۸۰۳-۲۵۱۹; uno-nyc@bic.org

                                Ms. Diane Ala’i

                                Representative

                                Bahá’í International Community, United Nations Office, Geneva

۴۱-۲۲-۷۹۸۵۴۰۰; bic@geneva.bic.org

دانش آموزان بهائى در ایران به نحو روزافزونى با آزار و بدرفتارى

 مقامات مدارس روبرو هستند

نیویورک، ۵ آوریل  ۲۰۰۷  (سرویس خبرى جامعه جهانى بهائى) — بنا بر گزارش­هائى که اخیراً از داخل ایران میرسد، دانش آموزان بهائى به طور روزافزون در مدارس ابتدائى و متوسطه در سراسر ایران مورد آزار، توهین و سوءرفتار قرار میگیرند.

در یک مدت زمان سى روزه، یعنى از نیمه­ى ژانویه تا نیمه­ى فوریه، در حداقل ۱۰ شهر از شهرهاى ایران، حدود ۱۵۰ مورد توهین، بدرفتارى و حتى اِعمال خشونت بدنى از سوى مسئولین مدارس نسبت به دانش آموزان بهائى گزارش شده است.

بانى دوگال نماینده­ى ارشد جامعه­ى بین­المللى بهائى در سازمان ملل متحد گفت: « گزارش­هاى جدید مبنى بر این که آسیب­پذیرترین اعضاى جامعه­ى بهائى ایران، یعنى کودکان و نوجوانان مورد آزار و تحقیر قرار میگیرند و حداقل در یک مورد با چشمان بسته مورد ضرب و شتم قرار گرفته­اند، پدیده­ى بسیار ناراحت­کننده­اى است.»

خانم دوگال گفت: «تعداد رو به افزایش چنین وقایعى حاکى از اوج­گیرى جدى و شرم­آور تعقیب و آزار بهائیان ایران است. این واقعیت که بچه‌هاى مدرسه­اى هدف کسانى قرار میگیرند که حقاً باید مورد اطمینان آنها باشند، یعنى معلمین و مسؤلین ادارى مدارس، روند اخیر را حتى وحشتناک‌تر میسازد.»

خانم دوگال گفت که جامعه­ى بین­المللى بهائى گزارش­هاى پراکنده­اى از اذیت و آزار دانش‌آموزان بهائى دریافت میکرد، اما اخیراً بود که مطلع گردید اکنون در سطح وسیع کودکان بهائى مجبور میشوند دیانت خود را مشخص سازند و علاوه بر آن مورد توهین و تحقیر قرار میگیرند، تهدید به اخراج میشوند و در برخى موارد فوراً از مدرسه اخراج میگردند.

خانم دوگال گفت: «آنها همچنین تحت فشار قرار میگیرند که به اسلام بگروند و از آنها میخواهند که تهمت­ها و افترائات معلمین دینى را نسبت به دیانت خود تحمل نمایند. در متون درسى آنان نسخه­اى تصویب شده از "تاریخ ایران" تدریس میگردد که میراث دینى دانش­آموزان بهائى در آن تحقیر و وارونه جلوه داده شده و بى­شرمانه تحریف میشود. همچنین مکرراً به آنها گفته میشود که حق ندارند در جهت تبلیغ دیانت خود بکوشند.»

بنا به گفته­ى خانم دوگال، یک فرد بهائى گزارش کرده است که کودکان یکى از خویشاوندانش را در کرمانشاه به جلوى کلاس فراخوانده و آنها را مجبور کرده­اند به توهین­هائى که به دیانتشان میشده گوش دهند.

خانم دوگال گفت: «دانش­آموز دیگرى که در یک هنرستان پذیرفته شده بوده، مورد تعقیب مقامات قرار گرفته و در سه مورد او را گرفته، چشمانش را بسته و کتک زده­اند.»

خانم دوگال گفت: «هر چند ممکن است بعضى از حوادث اخیر به صورت پراکنده رخ داده باشد، اما دامنه و ماهیت این اقدامات شرم­آور بهائیان ایران را به این نتیجه رسانده است که این عملیات سازمان یافته است.»

او اضافه نمود آنچه که بخصوص باعث نگرانى است این واقعیت است که درصد بالائى از حملات وارده به دانش­آموزان دبیرستانى علیه دختران بهائى بوده است.

خانم دوگال گفت: «در حالى که حملات صورت گرفته در دبستانها و مدارس راهنمائى در مورد دختران و پسران بهائى یکسان بوده، اما حملات انجام شده در دبیرستان­ها دختران را بیشتر مورد هدف قرار داده و از ۷۶ مورد بدرفتارى ۶۸ مورد آن علیه دختران بهائى بوده است.»

خانم دوگال اضافه نمود که سن کودکان و نوجوانانى که دچار این وضعیت شده­اند به شرح زیر است: در سطح دبستان، کلاس­هاى اول تا پنجم، دانش آموزان ۶ تا ۱۱ ساله؛ در سطح مدارس راهنمائى، کلاس­هاى ششم تا هشتم، دانش آموزان ۱۱ تا ۱۳ ساله و در سطح دبیرستان، کلاس­هاى نهم تا دوازدهم، دانش آموزان ۱۴ تا ۱۷ ساله.

گزارش­هاى مربوط به حمله به دانش­آموزان بى­گناه بهائى زمانى دریافت میشود که تعداد فزاینده­اى از دانشجویان بهائى که خواستار ادامه­ى تحصیل در دانشگاههاى ایران بودند، پس از آن که به عنوان بهائى شناسائى شدند، از مؤسسات آموزش عالى انتخابى خود اخراج گردیدند.

تا دوسال و اندى پیش که همه دانشجویان میبایست مذهب خود را در اوراق مربوط به امتحانات ورودی منعکس کنند، دانشجویان بهائی خود به خود از ورود به دانشگاهها محروم بودند.

در سال ۲۰۰۴ میلادى، در پی فشارهائیکه از سوی جامعه‌ى بین‌المللی و سازمان‌های مدافع حقوق بشر وارد آمد، دولت جمهوری اسلامی سیاست خود را تغییر داد و ستون مذهب را از اوراق امتحانات ورودی دانشگاهها حذف کرد. در نتیجه حدود ١٠٠٠ نفر بهائى با موفقیت در کنکور شرکت کردند و صدها نفر قبول شدند که بسیارى از آنان نمرات بالائى آورده بودند.

اما بعداً در همان سال، طى اقدامى که نمایندگان جامعه‌ى بین‌المللى بهائى آن را یک «حیله» میخوانند، نتایج امتحانات را که روى آنها کلمه‌ى «مسلمان» نوشته شده بود، به بهائیان برگرداندند، در حالى که میدانستند این امر براى بهائیان که به حکم اصول اعتقادى خود کتمان عقیده نمیکنند، غیرقابل قبول است.

مقامات دولتى گفتند چون بهائیان براى پاسخ دادن به سئوالات بخش مطالعات دینى گزینه‌ى اسلام را انتخاب کرده‌اند، باید مسلمان شمرده شوند و بهائیان به این عمل اعتراض کردند اما اعتراضشان راه به جائى نبرد. هیچ بهائى در آن سال وارد دانشگاه نشد.

همین اتفاق در سال ٢٠٠۵ تکرار شد. صدها دانشجوى بهائى در کنکور سراسرى شرکت کرده و قبول شدند، اما دولت بار دیگر آنها را تحت عنوان مسلمان فهرست کرد. بهائیان مجدداً به این امر اعتراض کردند بدون آن که موفق به اصلاح این بى‌عدالتى شوند. در سال ۲۰۰۵ نیز هیچ بهائى از دانشگاه فارغ التحصیل نشد.

پائیز گذشته از میان صدها بهائی که با حسن نیت در کنکور سراسرى شرکت کرده و در امتحانات ورودی موفق شدند، ١٧٨ نفر به دانشگاههای مورد نظر خود راه یافتند. اما از آغاز سال تحصیلی جدید تا کنون، دست کم ۹۴ دانشجوی بهائی بعد از آنکه دانشگاهها متوجه شدند آنها بهائی هستند از مؤسسات آموزش عالى محل تحصیل خود اخراج شده‌اند.

از زمان برقرارى جمهورى اسلامى در ایران درسال ۱۹۷۹ تاکنون جامعه­ى ۳۰۰ هزار نفره بهائیان ایران با تعقیب و آزار منظم و مداوم روبرو بوده است. در اوائل دهه­ى ۱۹۸۰ بیش از ۲۰۰ بهائى در ایران کشته، صدها نفر زندانى و هزاران نفر از شغل و تحصیل محروم شده­اند.

در حال حاضر بیش از ۱۲۰ بهائى که پیشتر بازداشت شده بودند و به قید ضمانت آزادى خود را بازیافتند، به سبب اتهامات ساختگى و دروغین که صرفاً به علت اعتقادات و فعالیتهاى دینى بر آنها وارد شده در انتظار محاکمه بسر میبرند. در طول سال گذشته گروه­هاى بین­المللى طرفدار حقوق بشر همچنین نسبت به اقدامات رو به گسترش دولت ایران براى شناسائى و تحت نظر گرفتن مخفیانه بهائیان آن کشور اظهار نگرانى نموده­اند.

Comments are closed.