امر بهائی در مصر
جمعه ۲۰ آوریل ۲۰۰۷
دادخواستی که طعن حکم دادگاه عالی را برملا میسازد
امروز مقالهای در روزنامهء مصری الدّستور الیومی درج شد حاکی از دادخواست جدیدی که پدری بهائی در مبارزه با حکم دادگاه عالی اداری که بهائیان را از داشتن کارتهای هویت محروم میسازد، به جریان انداخت.
آنچه که در این قضیه بسیار حائز اهمّیت است وضعیت پسر او است که با رسیدن به سنّ قانونی ۱۶ سالگی از دریافت کارت هویت محروم است؛ در مصر هر شهروندی که به این سنّ میرسد باید کارت هویت صادره توسّط حکومت را دریافت نماید.
دادخواست علیه وزارت کشور و ادارهء امور مدنی مسئول صدور اسناد هویت است. شاکی حُسنی باخیت عبدالمسیح است که از طرف پسرش اقامهء دعوی را شروع کرده و پرونده را تشکیل داده است. او اظهار میدارد که پسرش از پدر و مادری بهائی متولّد شده و دین حقیقی او بهائی است و به هیچ دیانت دیگری وابستگی ندارد. حکومت او را ملزم میسازد کارت هویت داشته باشد، امّا از صدور کارت برای او امتناع میکنند مگر آن که در مورد اعتقاد دینیاش به دروغگویی متوسّل شود و در بخش کامپیوتری مذهب در برگهء درخواست یکی از سه دیانت اسلام، مسیحی یا کلیمی را وارد نماید. چنین امری حقّ آزادی عقیده او و تضمینهای قانون اساسی مصر را که در موادّ ۴۰، ۴۱، ۴۵ و ۴۶ قید شده نقض میکند. او اظهار میدارد اگر پسرش یکی از دیانت ذکر شده را به جای دیانت واقعی خود در محلّ مزبور وارد نماید اولیاء حکومت آن را جعل و کذبی میدانند که طبق قانون مستوجب پرداخت جریمه و زندان و مجازات است.
این دادخواست همچنین موقف و موضع اولیاء حکومت را که، طبق قانون اساسی مصر ناقض حقوق شهروندان در مورد آزادی مطلق در عقیده میباشد به مبارزه میطلبد. در قانون اساسی مصر آزادی مطلق عقیده، صرف نظر از مشروعیت و اعتبار چنین اعتقادی، تصریح شده است.
مقالهء روزنامه تصویری از قاضی السید نوفل را درج کرده است. او در اجلاس ۱۶ دسامبر ۲۰۰۶ ریاست دادگاه عالی اداری را به عهده داشت که به محرومیت بهائیان از دریافت کارتهای هویت مگر به شرط دروغگویی در مورد وابستگی دینی حکم داد. از عجایب آن که، اگر بهائیان به رأی دادگاه تسلیم شده در مورد دیانت خود دروغ بگویند، به نقض قانون مصر اقدام کردهاند که انتظار میرود همین دادگاه، که آنها را به دروغ گفتن راهنمایی میکند، رعایت کرده آن را اجرا کند. طعن حکم صادره را مشاهده نمایید!
مواضیع و نکات مربوط به تلاش بهائیان مصر که طالبند در وطن خود به طور برابر با سایر شهروندان با آنها رفتار شود، قبلاً در این صفحه درج گردید.
چهار اظهار نظر در مورد این خبر:
عجب! من تصوّر میکردم فقط در ایالات متّحده زندگی بغرنج و پیچیده است! – نویسنده ناشناس
از مشاهدهء تلاش بهائیان قهرمان مصری که به پیشروی خود ادامه میدهند خشنودم. – فیلیپ کُپلَند
آنها هرگز دست از تلاش برنمیدارند و هرچه مبارزات و مشکلات شدیدتر شود، عزم آنها جزمتر و تصمیمشان محکمتر میشود – بیلو