دادگاه مجدد راحله راحمی‌‌پور بخاطرشکایت به سازمان ملل

امروز چهارشنبه ۵ دى ماه ١٣٩٧جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات راحله راحمی‌پور در تاریخ۹بهمن‌ماه در شعبه ۳۶دادگاه تجدیدنظر استان تهران برگزار خواهد شد.
بنابه گزارش سایت نگاه، راحله راحمی‌‌پوربه دلیل شکایت به سازمان ملل وپیگیری در این نهاد بین‌المللی در ارتباط با سرنوشت برادر و برادرزاده خود باعث شده بود اتهاماتی همچون؛ تبلیغ علیه نظام ازطریق طرح موضوع و سیاه نمائی درسازمان ملل،گفتگو با رسانه‌های بیگانه ودیدار با زندانیان سیاسی(در مرخصی)و مواردى از این دست علیه اوطرح شود.
لازم به یادآورى است، دربهمن‌ماه سال گذشته توسط شعبه ۱۵دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام“تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

گفتنى است، راحله راحمی پور در تاریخ ۲۰ شهریور سال گذشته توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی بازداشت و در تاریخ ۵ مهرماه همان سال باقرار کفالت آزاد شده بود.فشارها بر راحله راحمی پور زمانی آغاز شد که گروه کاری ناپدیدشدگان قهری سازمان ملل رسیدگی به این پرونده را آغاز کرد و از دولت ایران درباره گلرو راحمی‌پور نوزاد برادر راحله راحمی پور و همینطور برادرش حسین راحمی‌پور توضیح خواست.
شب ۲۰ شهریورماه سه مامور امنیتی، وارد خانه راحله راحمی پور شدند. ماموران، که گمان میرود از وزارت اطلاعات بودند، خودشان را معرفی نکرده و دلیلی برای بازداشت ارائه نکردند. آنها تنها گفتند که راحله راحمی پور را برای بازجویی میبرند.

بازداشت خانم راحمی پور بدون ارائه حکم بازداشت صورت گرفته است، ماموران امنیتی در زمان مراجعه تنها حکم تفتیش منزل صادره از شعبه ۶ دادسرای اوین را به همراه داشته اند و به خانواده راحمی پور ارائه کردند اما حکمی مبنی بر بازداشت این فعال حقوق بشر به وی ارائه نشد.

در زمستان ۱۳۹۵ راحله راحمی پور به اتهام تبلیغ علیه نظام توسط دادگاه انقلاب تهران به یک سال زندان محکوم شد. دادگاه مصاحبه های او با رسانه ها در مورد ناپدیدشدگی اجباری اعضای خانواده اش و شرکت او در تجمعات صلح آمیز با در دست داشتن پلاکاردی که بر آن نوشته بود ” برادرم را کشتید، با فرزندش چه کردید؟” را به عنوان مدرک جرم قلمداد کرد. سازمان ملل پیشتر از مقامات ایران خواسته بود تا آزار و اذیت راحله راحمی پور را متوقف کنند.

برادر زاده ی راحله راحمی پور، گلرو، در اردیبهشت ۱۳۶۳ متولد شد اما ظاهرا بعد از ۱۵ روز به بهانه ی آزمایش پزشکی از مادرش جدا شد. به خانواده راحمی پور گفته شد که او فوت کرده است، اما مقامات هرگز گواهی فوت یا اطلاعاتی درباره ی شرایط مرگ یا دفن وی ارائه ندادند.

پدر وى، برادر راحله راحمی پور، در سال ۱۳۶۲ همراه با همسر باردارش به خاطر وابستگی به یک گروه مخالف سیاسی بازداشت شد. یک سال بعد خانواده ی او تماسی تلفنی از زندان اوین داشتند که از آنها میخواست برای گرفتن وسائل شخصی اش به زندان بروند و در آن تماس گفته شد که حسین راحمی پور “به درک واصل شده است”. پیکر حسین راحمی پور هرگز به خانواده تحویل داده نشد و هیچ گواهی فوتی برای او صادر نشد.

Comments are closed.