امروز چهارشنبه ٢۶ دى ماه ١٣٩٧ امیر امیر قلى، دانشجوی اخراجی مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد قزوین و زندانی سیاسی در شهر بابلسر روز دوشنبه ٢۵دستگیر شد.
بنابه گزارش سایت خبرى نگاه ، امیر امیر قلى در پى اعتراضات کارگرى و حمایتش از این اعتراضات روز دوشنبه در بابلسر دستگیر شد.
لازم به ذکر است، بعد از دستگیرى سپیده قلیان وعسل محمدى به منزل امیر امیرقلى نیز یورش برده ولى امیر در آن هنگام آنجا نبود،و ماموران موفق به دستگیرى وى نشدند.
گفتنى است، این فعال چپ گرا پیش تر در روز جمعه ۸ شهریور ماه ۱۳۸۷پس از شرکت در بیستمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی که در خاوران برگزار شده بود ، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
«علی امیر قلی» مجددا در ۱۰ آذرماه ۱۳۹۳ از سوی ماموران امنیتی با در دست داشتن حکم بازداشت نامبرده از سیوی شعبهی ششم دادگاه مقدس در منزل پدری بازداشت و پس از سپری کردن حدود دو ماه بازجویی های طاقت فرسا در انفرادی های بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۸ این زندان منتقل شد.
از جمله اتهامات تفهیم شده به این فعال دانشجویی سابق از سوی بازپرس «امین ناصری» در شعبه ۶ بازپرسی دادسرای اوین می توان اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «توهین به مقدسات و رهبری»، «فعالیتهای تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی»، را نام برد.
پیش تر در ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۴ جلسه دادگاه این زندانی سیاسی و فعال دانشجویی سابق با عدم اتمام دادرسی دادگاه نامبرده به جلسه دوم موکول شد.
بر اساس گزارش های واصله این دانشجوی دانشکاه آزاد واحد قزوین در دوران دبستان خود و بر اثر حادثه ای بخشی از غده پانکراس که ترشح کننده انسولین برای کنترل قند خون است را از دست داده و بر اثر این مشکل در معرض مشکلات ناشی از دیابت قرار دارد.
علی (امیر) امیرقلی، زندانى سیاسى و فعال دانشجویی با اتمام دوران محکومیت از زندان رجایى شهر کرج آزاد شد ، امیر امیر قلى با گرایش چپ توسط مأموران وزارت اطلاعات نیمهشب دهم آذرماه سال ۱۳۹۳ در خانهاش بازداشت و پس از گذراندن حدود دو ماه حبس در انفرادیهای بند ۲۰۹ (بازداشتگاه ویژه وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین)، به بند هشت این زندان منتقل شد.
این زندانی سیاسی سپس در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی با اتهاماتی واهی مانند «توهین به مقدسات»، «توهین به رهبری»، «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی»، «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات» و «تبلیغ علیه نظام»، به ۲۱ سال زندان محکومشده بود.
لازم به توضیح است دادگاه رسیدگی به اتهامات علی (امیر) قلی به دلیل تبانی صلواتی و دستگاه امنیتی پس از گذشت حدود ١٧ ماه از حبس او تشکیل شد.
علی(امیر) امیرقلی بارها برای بهدست آوردن حقوق از دسته رفته خود و همچنین اعتراض به عدم اصل تفکیک جرائم در زندان دست به اعتصاب غذا زد، مسئولین قضایی نیز برای بیشتر کردن فشار بر این زندانی سیاسی او را از زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل کردند.
در همین رابطه، سازمان عفو بینالملل اواخر اردیبهشتماه سال ۹۵ در بیانیهای با برشمردن موارد نقض حقوق این فعال مدنی و سیاسی و شرایط نامناسب جسمانی او، خواستار آزادی بی قید و شرط او شده بود. همچنین دنیل لانگ، سناتور یوکن، روز دهم می سال ۲۰۱۶ در مجلس سنای کانادا و در یک پنل تحقیقی با موضوع نقض حقوق بشر در ایران به امیر امیرقلی پرداخت و پس از توضیح فعالیتها و اتهامهای او و حکم سنگینی که برایش صادرشده، از دیگر سناتورها خواست که به او بپیوندند و از حکومت ایران بخواهند تا امیرقلی را آزاد کند.