امیرسالار داوودی وکیل دادگستری به ۳۰ سال حبس محکوم شد

امروز شنبه ۱۱ خرداد ماه ۱۳۹۸شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی, طی حکمی امیرسالار داوودی, وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین را به تحمل ۳۰ سال حبس تعزیری محکوم کرد. 

بنابه گزارش سایت حقوق بشرى نگاه، امیرسالار داوودی وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به تحمل ۳۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

جلسه دادرسی بر پرونده این وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در تاریخ های ۲۸فروردین  و ۱۴ اردیبهشت ماه سالجاری از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود. از مجموع حکم صادره برای این وکیل دادگستری ۱۵ سال آن لازم الاجرا میباشد. 

امیر سالار داوودی که پیش از این از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران مورد محاکمه قرار گرفته و اتهام هاى وى  “تشکیل گروه و کانال تلگرامی به قصد براندازی نظام”؛ “همکاری با دول متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه تلویزیونی صدای آمریکا”, “تبلیغ علیه نظام”, “توهین به مقامات قضائی” و “توهین به رهبری” در مجموع به تحمل ۳۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است که با توجه به اعمال ماده ۱۳۴ از قانون تجمیع جرائم ۱۵ سال از مجموع حکم صادره لازم الاجرا است. 

لازم به ذکر است ، با توجه به حکم صادره که روز جاری به امیر سالار داوودی و وکیل وی ابلاغ شده است امیرسالار داوودی اعلام کرده که به حکم صادره اعتراض نخواهد کرد و دلیل این امر را عدم قبول روند دادرسی بر پرونده و محرومیت وی از حق دادرسی بیطرف و فرمایشی بودن حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب تهران بوده است. 

گفتنى است،امیرسالار داوودی طی ۲ جلسه دادرسی که جلسه اول در تاریخ های ۲۸ فروردین ماه و جلسه دوم نیز در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ماه سالجاری از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران با ۹ اتهام مورد محاکمه قرار گفته بود. 

امیرسالار داوودی, وکیل دادگستری در تاریخ ۲۹ آبان ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در دفتر کار خود بازداشت  و  به بند ۲۴۱ زندان اوین که متعلق به قوه قضائیه است منتقل شد و در حال حاضر در این  زندان محبوس است. 

پرونده اول امیرسالار داوودی تحت عناوین اتهامی “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به مقامات” از سوی شعبه اول بازپرسی دادسرای اوین رسیدگی و با صدور کیفرخواست به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال شده بود.

در تاریخ ۱ بهمن‌ماه ۱۳۹۷، پرونده این وکیل دادگستری پس از حدود ۲ ماه بلاتکلیفی با صدور کیفرخواست به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارسال شد. اتهامات مطروحه در کیفرخواست وی “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود. 

این وکیل دادگستری از تاریخ بازداشت به مدت طولانی بصورت بلاتکلیف در بند ۲۴۱ زندان اوین بسر برد و از ۲۹ آبان تا ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ فقط ۳ بار اجازه ملاقات با همسر و فرزند خردسال خود را پیدا کرد. همسر امیرسالار داودی در تاریخ ۲۹ بهمن ماه با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشته بود: “نود روز بازداشت در بند ۲۴۱ اوین، ۳ بار ملاقات و تماسهای نامنظم و بعضا ۲۱ روز یا بیشتر با آیرین (فرزند امیرسالار داودی). این عین بی عدالتی است برای وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر”. 

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۷ فروردین ماه سالجاری با انتشار گزارشی از صدور کیفرخواست از بابت پرونده اول امیر سالار داوودی با اتهامات “توهین به مقامات” و” تبلیغ علیه نظام” و ارجاع پرونده مذکور به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران اطلاع رسانی کرده بود. 

پرونده دوم امیرسالار داوودی نیز تحت عناوین اتهامی “همکاری با دول متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه تلویزیونی صدای آمریکا (VOA)” و “تشکیل گروه برای براندازی نظام” در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین بوده که این پرونده نیز نهایتاً با صدور کیفرخواست نیز به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده بود. 

برخورداری افراد از یک روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

سرکوب وکلای دادگستری میتواند از مصادیق سرکوب آزادی بیان در ایران و همچنین نقض اسناد بین المللی حقوق بشر, از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که تاکید بر محفوظ ماندن حق آزادی بیان این حق‌ را شامل‌ آزادی‌ تفحص‌ و تحصیل‌ و اشاعه‌ اطلاعات‌ و افکار از هر قبیل‌ بدون‌ توجه‌ به‌ سر حدات‌ خواه‌ شفاهاً یا به‌ صورت‌ نوشته‌ یا چاپ‌ یا به‌ صورت‌ هنری‌ یا بهر وسیله‌ دیگر به انتخاب‌ خود می‌ داند.

مجموعه اتهاماهاى منتسبه به امیرسالار داوودی, وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در زمره اتهام هاى مرتبط با سرکوب آزادی بیان و قلم و عقیده  است

Comments are closed.