تهدیدعزیزى به ادغام زندانیان عادى که حکم قطعى دارند با کسانى که ندارد

 

زندان رجایى شهر تشکیل شده از ١٠ اندرزگاه که هراندرزگاه سه سالن دارد،بیشترین زندانیان این زندان را زندانیان عادى تشکیل مى دهند.که این زندانیان نیز دسته بندى شده اند برخى حکم قطعى گرفته و برخى هنوز حکم شان تأیید نشده است، بعضى ها حکم إعدام دارندو دیگر هیچ امیدوارم به زندگى ندارند.
زندانیانى که حکم إعدام دارندبه چند دسته تقسیم مى شوند دسته اول کسانى هستند که درگیرى هاى خیابانى شان منجر به قتل شده وحکم قصاص دارند که منتظر بخشودگى از طرف خانواده مقتول هستند و یا باید دیه ى مقتول را فراهم کنند تا حکم آزادیشان را بگیرند و در عالم برزخ بسر مى برند عده اى هم خانواده مقتول رضایت نمى دهد و مى گویند باید در زندان بمانند حکم قصاص نمى خواهند که معمولا دادستانى به نام شهریارى آنها راترقیب به قصاص مى کند. دسته دوم به جرم آدم ربایى، حمله مسلحان و…. حکم قطعى إعدام را گرفته اند. دسته سوم فروشندگان مواد مخدر هستند که حکم قطعى إعدام گرفته اند .
آندرزگاه ٣ سه سالن دارد، در این سه سالن تمام کسانى حکم قطعى دارند زندانى هستند که این زندانیان برایشان همه چیز تمام شده است و امیدى به آینده ندارند و برخى تنها آرزویشان انتقام است، انتقام از کسانى که بخاطرشان الان در زندان هستند بعضى أوقات دنبال بهانه براى جنجال به پا کردن مى گردند البته همه ى این جنجال ها یک رهبر دارد و آن هم مسؤولین زندان هستند که آنان را به قول خودشان شارژ مى کننددر برخى از موارد دیده شده زندانیان را برا تنبیه به این سالن مى فرستند و این زندانیان به قول خودشان با تیزى (چاقو) به آنان حمله مى کنند و وقتى به بهدارى مى روند در پرونده آنها نوشته مى شود که شخصى که به حمله شده خود زنى کرده است.
اندرزگاه ٧ سه سالن ١٩ ، ٢٠ و ٢١ دارد که قرصى ها و برخى از القاعده ایى ها در آن محبوس هستند.
اندرزگاه ۴ که سالن ١٠و سالن ١٢ زندانیان سیاسى در آن محبوس هستند و سالن ١١ چند داعشى در آن نگهدارى مى شوند.
اندرزگاه ١٠ سه سالن دارد که سالن ٣۶ داعشى ها در آن محبوسند. سالن ٣۴ زندانیان عادى و مسن را در خود جاى داده است.سالن ٣٣ سوئیت دربسته است البته این اصطلاح زندانیان است در هر سوئیت که مانند انفرادی است و مساحت آن به سختى به ٩ متر مى رسدحدود ۵ نَفَر در هر سوئیت دربسته نگه دارى مى شوند که معمولا به جرم درگیرى در زندان و یا گرفتن گوشى یا تخلفات دیگرى که در زندان انجام از نظر مأمورین زندان انجام مى دهند در این سوئیتها نگه دارى مى شوند. سالن ٣۵ که ١۵ تا ٢٠ نَفَر موردى هستند که به قول زندانیان طرف دعوا هائلان در بندهاى دیگر هستند. سالن ٣١ که به سالن فرهنگیان معروف است ، افرادى که قصد تحصیل دارند و در زندان به دانشگاه مى روند در آن سالن بسر مى برند.
اندرزگاه ٢یا همان دارلقرآن سالن ۴، ۵و ۶ که در این سالن ها اکثرا داعشى ها هستند و توابیون کسانى که جمهورى اسلامى از آنان بهره کشى مى کند هر روز در این بند باید یک ساعت قرآن خواند شود و زندانیان سوره هاى قرآنى را حفظ کنند .
اندرزگاه ٣ که شامل سه سالن ٧،٨و٩ است در سالن ٧ زندانیان عادى کُرد و لُر محبوس هستند این زندانیان به قول خودشان با کل زندان مشکل دارند و جابجا نمى شوند.و اما سالن ٨و ٩ زندانیانى عادى که حکم قطعى ندارند و در انتظار حکم و دادگاه هستند.
اندرزگاه ۵ یا بند جوانان که شامل سالن ١٣ ، ١۴و١۵ متولدین١٣٧٠ به بالا در آن محبوس هستند که حدود ۵ تن آنان زیر ١٨ سال هستند.
اندرزگاه ۶ شامل سه سالن ١۶،١٧ و١٨ است که جرم برخى قتل، تجاوز وسرقت مسلحانه و… است در این سالن ها زندانیانى که حکم قطعى و قطعى نشده دارند از هم تفکیک شده اند.
اندرزگاه ٨ سالن ٢٢ که سوئیت است و دو سالن دیگر بند ٨ بند اطلاعات سپاه و سالن ٩ که همان بند أمن است.
به تازگى زندانیان عادى از این هراس دارند که کسانى که حکم قطعى دارند با آنان که حکم قطعى ندارند را در یک سالن قرار دهند این تهدید جدید عزیزى است که به جاى ضیایى رئیس زندان از زندان شیراز به رجایى شهر منتقل شده است. زندانیان هراس دارند که مبادا قضیه سال ١٣٩٠ دوباره تکرار شود گویا سال ١٣٩٠ زندانیانى که بأهم مشکل داشته اند را در یک سالن جابجا کرده و منجر به درگیرى و کشته شدن تعدادى از زندانیان شده است.
یک وکیل حقوق بشرى در این ارتباط گفت:”طبق ماده ۵ حقوق بشر احدی را نمی توان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاری قرار داد که ظالمانه و یا بر خلاف انسانیت و شئون بشری یا موهن باشد”.

Comments are closed.