روز چهارشنبه ۱۷ مهر ماه ۱۳۹۸, “ندا ثابتی”, “نوشین افشار” و “فروغ فرزانه”, شهروندان بهائی ساکن آبادان توسط دادگاه انقلاب این شهرستان هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
به گزارش سایت حقوق بشر ی نگاه؛ ندا ثابتی”, “نوشین افشار” و “فروغ فرزانه”, سه تن از شهروندان بهائی ساکن آبادان از توابع استان خوزستان که پیش از این و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” توسط دادگاه انقلاب این شهرستان مورد محاکمه قرار گرفته بودند هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند. این ۳ شهروند بهائی پیش از این و در اردیبهشت ماه سالجاری بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
یک منبع موثق اعلام کرد؛ «با توجه به شکایت اطلاعات سپاه پاسداران از این شهروندان بهائی آن ارگان بعنوان شاکی پرونده آنها می باشد و در طی دوران بازداشت و بازجوئی توسط بازجویان این ارگان امنیتی از بابت اتهامات مختلفی تحت بازجوئی, اعتراف اجباری و فشار گرفته بودند که در نهایت پس از تفهیم اتهام “تبلیغ علیه نظام” پرونده این افراد به دادگاه انقلاب ارجاع شد و هر یک از این شهروندان به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم سمند»..
لازم به ذکر است؛ “نوشین افشار”، “ندا ثابتی” و “فروغ فرزانه” سه تن از شهروندان بهائی شهرستان آبادان از توابع استان خوزستان در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷, در پی یورش همزمان ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به منازل شخصی این افراد مورد تفتیش قرار گرفت و پس از اتمام مراحل تفتیش منازل این شهروندان بازداشت و به جهت بازجوئی به بازداشتگاه اطلاعات سپاه آبادان منتقل شدند.
این شهروندان بهائی در ساعات پایانی ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷, پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه پس از انتقال از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان اهواز با تودیع قرار وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل بازجوئی از زندان سپیدار اهواز آزاد شدند.
در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ و دقیقا ۱ روز پس از آزادی این شهروندان بهائی هر ۳ نفر آنها پس از احضار به دادسرای عمومی و انقلاب اهواز برای دومین بار بازداشت و به زندان سپیدار اهواز منتقل شدند و پس از طی بازجوئی و تکمیل پرونده در تاریخ ۹ خرداد ۱۳۹۷ از زندان سپیدار اهواز با تودیع قرار وثیقه و تا اتمام مراحل دادرسی از از زندان سپیدار اهواز آزاد شدند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در تاریخ چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در “نشست شورای روابط خارجی آمریکا” گفت که جمهوری اسلامی ایران، فقط ۳ دین مسیحی، کلیمی و زرتشتی را به عنوان اقلیتهای مذهبی به رسمیت میشناسد و آنها در مجلس جای مخصوص به خود را دارند.
جواد ظریف در ادامه اشاره کرده بود که اگر دین دیگری را به رسمیت بشناسیم، باید این امتیازات را نیز برای آنها قائل شویم.
وزیر امور خارجه ایران همچنین ادعا کرد که بهایی بودن جرم نیست ولی ما بهاییان را به عنوان پیروان یک دین نمیشناسیم.
شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از سوی حکومت جمهوری اسلامی این دسته از شهروندان با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبرو هستند.
یک وکیل حقوق بشری در این باره عنوان کرد؛«سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که در این دو ماده به صراحت بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و همچنین تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی برای افراد چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید شده است.
سرکوب شهروندان و بیان اتهامات امنیتی بر آنها به دلیل اظهار نظر و یا فعالیت در فضای رسانه ای به هر طریق ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید شده است نیز میباشد.
همچنین برخورداری شهروندان از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف از جمله موارد مورد تاکید در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است»..