امروز شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ ده مامور امنیتی مرد، بدون ارائه حکم بازداشت با ورود به منزل شخصی گلرخ ایرایی را دستگیر و به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه ، بازداشت گلرخ ایرایی بدون ارائه حکم صورت گرفت.
لازم به ذکر است، گلرخ ایرایی پیشتر به همراه آتنا دائمی، کنشگر مدنی زندانی در اوین در ارتباط با پرونده ای که در دوران حبس علیه آنان گشوده شده بود به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری دیگر و ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم شده بود. حکم صادره در مرحله تجدید نظر نیز بدون تشکیل جلسه دادگاه تائید شد.
گفتنی است، حکم سه سال و هفت ماه حبس گلرخ ایرایی و آتنا دائمی به اتهام «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» که از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران صادر شده بود، از سوی دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد.امیر رئیسیان، وکیل مدافع گلرخ ایرایی، به سایت انصاف نیوز گفت: «حکم دادگاه بدوی گلرخ ایرایی که دو سال و یکماه از بابت توهین به رهبری و یکسال و شش ماه برای تبلیغ علیه نظام بود، عینا در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.»
رئیسیان همچنین درباره حکم دادگاه تجدید نظر آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی، گفت: «من وکالت خانم دائمی را بر عهده ندارم، اما حکم ایشان هم عینا تایید شده است.»
گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی سابق و آتنا دائمی زندانی سیاسی که همچنان زندانی است در بیست و هشتم خرداد سالجاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست ایمان افشاریان در پروندهای جدید محاکمه شده بودند. در این جلسه محاکمه، دادگاه انقلاب، آنها را به تبلیغ علیه نظام از طریق «نوشتن نامهها و بیانیههای از داخل زندان» و «ارتباط با رسانههای خارج از کشور» و همچنین «توهین به رهبری» از طریق «سرود خوانی پس از اعدام زانیار مرادی، لقمان مرادی و رامین حسین پناهی در سالن ملاقات زندان» متهم کرد.
گلرخ ایرایی و آتنا دائمی «هیچکدام اتهامات خود را نپذیرفتند و گفتند که سرود خواندنشان به معنای توهین به کسی نبوده است»، اما ایمان افشاریان رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در حکمی هر یک از این دو را به « دو سال و یک ماه حبس بابت توهین به رهبری و یک سال و شش ماه حبس بابت تبلیغ علیه نظام» محکوم کرد و این حکم اکنون بدون برگزاری جلسه دادگاه تجدیدنظر، تایید شده است.
آتنا دائمی براساس حکم قبلی قرار بود ۱۴تیرماه ۱۳۹۹ تا نزدیک به یک سال دیگر آزاد شود اما با تایید این حکم او باید در زندان بماند. گلرخ ایرایی نیز که فروردین ماه سالجاری آزاد شد و همسرش آرش صادقی همچنان زندانی است، حالا با حکم دادگاه تجدید نظر در خطر زندانی شدن دوباره قرار دارد.
گلرخ ایرایی، اولین بار در رویدادهای بعد از انتخابات بحثبرانگیز سال ۱۳۸۸ در حکمی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق شرکت در تجمعات مختلف مقابل زندان اوین و دیدار با زندانیان سیاسی و خانوادههای کشتهشدگان سال ۱۳۸۸ به یکسال حبس محکوم شد.
در خرداد سال ۱۳۹۵ هنگامی که ماموران قصد بازداشت همسرش، آرش صادقی، را داشتند به تفتیش خانه آنها اقدام کردند و در جریان این بازرسی یک داستان منتشر نشده درباره «سنگسار» را از گلرخ ایرایی توقیف کردند. ایرایی اینبار از سوی دادگاه انقلاب تهران به اتهام «توهین به مقدسات» از طریق نوشتن داستان منتشر نشدهای درباره «سنگسار» به پنج سال حبس محکوم شد.
ماموران در سوم آبان ماه ۱۳۹۵، بدون ارسال قبلی احضاریه کتبی، گلرخ ایرایی را در منزلش بازداشت و برای اجرای حکم، به زندان اوین منتقل کردند. او براساس ماده ۱۳۴ «قانون مجازات اسلامی»، باید از میان دو حکم صادره، بیشترین مجازات را که شامل پنج سال حبس برای اتهام توهین به مقدسات بود، متحمل میشد. مدت حبس گلرخ، زمانی که در زندان بود به دو سال و نیم تقلیل یافت و او در ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ با اتمام دوران حبس، از زندان اوین آزاد شد.
آتنا دائمی، فعال مدنی و فعال حقوق کودکان، در ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ از سوی سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و ۲۳ اسفند ۱۳۹۳در حکمی از سوی محمد مقیسه رییس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۱۴ سال زندان محکوم شد. سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و دادگاه انقلاب، او را به «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «توهین به رهبری»، «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» و «اختفای ادله جرم» متهم کردند. در دادگاه تجدیدنظر، او از اتهام اختفای ادله جرم تبرئه شد و براساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، حکم وی به پنج سال حبس تبدیل شد.