امروز شنبه ۱۰ اسفند ماه ۱۳۹۸, کارگران شاغل در معدن زغال سنگ طزره واقع در استان سمنان از نبود امکانات بهداشتی برای آنها در این واحد صنعتی ناراضی هستند. با توجه شیوع ویروس کرونا در ایران و موج ابتلای روز افزون بسیاری از شهروندان به این بیماری این کارگران که تعداد آنها بیش از ۸۰۰ نفر می باشد از دسترسی به مواد ضدعفونی کننده برای استفاده در بخش های مختلف این معدن, دستکش و ماسک نیز محروم هستند.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه، گزارش حقوق بنقل از سایت حکومتی ایلنا, امروز شنبه ۱۰ اسفند ماه ۱۳۹۸, کارگران شاغل در معدن زغال سنگ طزره در استان سمنان از عدم وجود امکانات بهداشتی با توجه به شیوع ویروس کرونا در این واحد معدنی محروم هستند. این کارگران که جمعیتی در حدود ۸۰۰ نفر هستند نسبت به عدم رعایت بهداشت در حمام، دستشویی، رختکن و حتی سرویسهای غذاخوری این معدن رضایت ندارند. با توجه به تعداد بالای افراد شاغل در این واحد صنعتی ابتلای آلودگی آنها به ویروس کرونا می تواند زمینه و وسعت فاجعه انسانی در ایران را بیش از پیش نمایان کند.
این کارگران ضمن اعتراض به محرومیت از دسترسی به لوازم بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کروید ۱۹ اعلام کردند: “با توجه به شیوع ویروس کرونا برای کارگرانی که در هر شیفت کاری در محل کار خود غذا میخورند، دوش میگیرند و از سرویسهای بهداشتی استفاده میکنند فراهم شدن حداقل امکانات بهداشتی و مواد شوینده و ضد عفونی کننده یک ضرورت است”.
آنها همچنین با بیان اینکه رعایت موارد بهداشتی در محل کار یک الزام قانونی است تاکید کردند: “حتی مایع دستشویی و سایر مواد شوینده برای ما تهیه نمیشود و در مدتی که همه مسئولان بر رعایت بهداشت در محیطهای کاری بر جلوگیری از شیوع بیماری کرونا تاکید میکنند، به هر کارگر فقط یک ماسک ساده داده شده که کافی نیست و در روزهای گذشته بارها از مسئولان معدن درخواست مهیا کردن امکانات بهداشتی را در سرویسهای بهداشتی کردهایم و به دنبال این پیگیریها به واحدها مایع دستشویی داده شده اگر وضعیت بهداشت در این واحد معدنی به همین رویه ادامه پیدا کند قطع یقین خطر ابتلا به ویرس کرونا؛ کارگران شاغل در این معدن را تهدید می کند که در نتیجه جدا از همه عواقبی که در پی دارد، به تعطیلی محل کارمان میانجامد”.
در توضیحات بیشتر در مورد شیوع ویروس کرونا در ایران لازم به ذکر است؛ این ویروس, به شدت در حال سرایت به انسانهاست و موجی از نگرانی را در ایران پس از گذشت ۳هفته از ورود این بیماری در کشور و اعلام دیر هنگام مسئولان وزارت بهداشت تا ظهر امروز شنبه۱۰ اسفند ماه ۱۳۹۸, بیش از ۵۹۳ نفر به این بیماری مبتلا شدند و همچنین ۴۳ نفر هم در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند که به نسبت سایر کشورهای دیگر که در حال مبارزه با این بیماری هستند بوجود آورده است.
همچنین وزارت بهداشت ایران از روز ۳ اسفند انتشار آمار روزانه موارد ابتلا و مرگ را آغاز کرد. اطلاعاتی در مورد موارد احتمالی در روزهای قبل وجود ندارد. همچنین تردیدهایی درباره دقیق بودن آمارهای اعلام شده مطرح شده است. از جمله از سوی نماینده قم در مجلس ایران. با این حال تنها آمار رسمی دادههای وزارت بهداشت ایران است.
روز سه شنبه ۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, احمد امیرآبادی فراهانی, نماینده مردم قم در مجلس اعلام کرد در حوزه انتخابیه وی یعنی شهر قم که کانون شیوع این بیماری بوده از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و عملکرد دولت و دستگاههای اجرائی در کنترل این ویروس ناموفق بوده و پس از اعلام جان باختن ۵۰ نفر از شهروندان قم که در اثر بیماری کرونا از آمار جدیدِ مرگ و میر کرونا در این استان که بنا بر تائید مسئولان وزارت بهداشت و درمان مرکز شیوع این بیماری در ایران بوده خبر داد و این نماینده مجلس در ادامه هم تاکید کرد که متاسفانه ۳ هفته پس از ورود این ویروس به کشور موضوع از طرف وزارت بهداشت و مسئولان اعلام عمومی شد.
دسترسی افراد به امکانات پزشکی و بهداشتی از جمله موارد مورد تاکید در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد و بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ بهداشت, درمان, خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود اما برخوردهای قهرآمیز ارگانهای امنیتی و قضائی با کارگران ایران و بیان اتهامات امنیتی بر خواسته های این افراد مصداق بارز نقض حقوق بشر نیز می باشد.