احضار ۲۵ شهروند بهائی ساکن شیراز به دادگاه انقلاب جهت ارائه آخرین دفاعیات

امروز یکشنبه۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, شعبه ۱۰ دادگاه انقلاب شیراز با صدور احضاریه های جداگانه ای, فرهام ثابت, صهبا مصلحی، ، شهناز تابت, نیلوفر حکیمی, شادی صادق اقدم, عهدیه عنایتی، فرزان معصومی, نسیم کاشانی, مرجان غلامپور, لالا صالحی, بهاره نوروزی, ورقا کاویانی، مژگان غلامپور, مهیار سفیدی، رضوان یزدانی, فربد شادمان, ثمر آشنایی، فرزاد شادمان، نبیل تهذیب، پریسا روحی زادگان، یکتا فهندژ، شمیم اخلاقی، مریم اسلامی، صهبا فرحبخش و سروش ایقانی، بیست و پنج تن از شهروندان بهائی ساکن شیراز جهت ارائه آخرین دفاعیات خود به جلسه دادرسی احضار شدند. این شهروندان بهائی در فاصله سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ توسط ماموران اداره اطلاعات شیراز بازداشت شده بودند و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع قرارهای وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شدند.

بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه, روز شنبه ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۸, فرهام ثابت, صهبا مصلحی، ، شهناز تابت, نیلوفر حکیمی, شادی صادق اقدم, عهدیه عنایتی، فرزان معصومی, نسیم کاشانی, مرجان غلامپور, لالا صالحی, بهاره نوروزی, ورقا کاویانی، مژگان غلامپور, مهیار سفیدی، رضوان یزدانی, فربد شادمان, ثمر آشنایی، فرزاد شادمان، نبیل تهذیب، پریسا روحی زادگان، یکتا فهندژ، شمیم اخلاقی، مریم اسلامی، صهبا فرحبخش و سروش ایقانی،بیست و پنج تن از شهروندان بهائی ساکن شیراز, با دریافت ابلاغیه های جداگانه ای توسط شعبه ۱۰ دادگاه انقلاب شیراز جهت ارائه آخرین دفاعیات خود احضار شدند.

لازم به ذکر است, با توجه به ابلاغیه صادره از سوی شعبه ۱۰ دادگاه انقلاب شیراز, به هر یک از این ۲۵ شهروند بهائی اعلام شده از تاریخ دریافت ابلاغیه به مدت ۱۰ روز کاری فرصت خواهند داشت که جهت ارائه دفاعیات خود از بابت اتهامات منتسب شده به این شهروندان بهائی در محل شعبه مذکور حاضر شوند.

شایان ذکر است, شامگاه ۷ مهر ماه ۱۳۹۵, مرجان غلامپور، مژگان غلامپور، فربد شادمان، فرزاد شادمان، پریسا روحی زادگان، شمیم اخلاقی، صهبا فرحبخش، صهبا مصلحی، عهدیه عنایتی، مهیار سفیدی، شادی اقدم، ورقا کاویانی، سروش ایقانی و مریم اسلامی, چهارده تن از شهروندان بهائی ساکن شیراز در پی یورش ماموران اداره اطلاعات در این شهرستان بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شده بودند. هشت تن از این شهروندان بهائی پس از طی مراحل بازجوئی در آبان ماه ۱۳۹۶, تعداد ۸ نفر از این افراد هر یک با تودیع قرار وثیقه ای با مبالغ ۲۰۰ میلیون تومان بطور موقت از بازداشت آزاد شدند. همچنین در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۵, شمیم اخلاقی ، فربد شادمان و ورقا کاویانی, هر یک با قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان از زندان عادل آباد شیراز آزاد شدند.

همچنین در تاریخ ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۸, شهناز ثابت, شهروند بهائی ساکن شیراز, در پی یورش ماموران امنیتی این شهر به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط اقلام شخصی بازداشت شده بود و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده در تاریخ ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۸, با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شده بود.

شیراز در تاریخ ۱۴ مهرماه ۱۳۹۷, توسط ماموران اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت شده بود و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه در تاریخ ۲۳ مهر ماه ۱۳۹۷, با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد.

در تاریخ ۱۶ تیرماه ۱۳۹۸, نیلوفر حکیمی پس از احضار به دادگاه انقلاب شیراز, از بابت اتهام “توهین به مقدسات” مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و با توجه افزایش اتهامات در این پرونده به مبلغ قرار وثیقه وی ۸۰ میلیون تومان افزوده شد.

فرزان معصومی, در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۹۵, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات شیراز بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شده بود و در تاریخ ۴ اسفند ماه ۱۳۹۵ با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان از بازداشت آزاد شده بود.

فرزان معصومی, در تاریخ ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۸, برای دومین بار در پی یورش ماموران اداره اطلاعات شیراز به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه, لب تاپ و و کیس کامپیوتر و ۲ عدد تابلوی مرتبط با دیانت بهائی از منازل این شهروندان پس از بازداشت و جهت بازجوئی و تکمیل پرونده به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز منتقل شد و در تاریخ ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۸, پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد.

همچنین در تاریخ ۲۴ بهمن ماه ۱۳۹۵, فرهام ثابت, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات شیراز به منزل پدری وی پس از تفتیش منزل و ضبط اقلامی از قبیل: دو لپ تاپ ،کتابهای مذهبی و غیرمذهبی ،عکس های خانوادگی و مربوط به دیانت بهایی، فلش مموری،سی دی و دیگر اموال شخصی این شهروند بهائی را بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل کرده بودند. این شهروند بهائی پس از اتمام مراحل بازجوئی در تاریخ ۴ اسفند ماه ۱۳۹۵ با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان از بازداشت آزاد شد.

یکتا فهندژ سعدی، دیگر شهروند بهائی, همچنین در تاریخ ۲۶ تیرماه ۱۳۹۵, در منزل شخصی یکی از دوستان خود از سوی ماموران اداره اطلاعات شیراز بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات شیراز، معروف به پلاک ۱۰۰ منتقل شد. همچنین در تاریخ ۲۷ تیرماه ۱۳۹۸, نبیل تهذیب و نعیم قائد شرقی ، دو شهروند بهایی دیگر در ارتباط با همین پرونده نیز از سوی ماموران اداره اطلاعات شیراز بازداشت شدند.

یکتا فهندژ, در تاریخ ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۲ برای بار دوم از سوی ماموران اداره اطلاعات شیراز از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام” و “اقدام علیه امنیت کشور” مجددا بازداشت و بمدت ۲ ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ تحت بازجوئی قرار گرفته بود و با اتمام مراحل بازجوئی با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

یکتا فهندژ سعدی همچنین در تیرماه ۱۳۹۵ نیز برای بار سوم توسط ماموران اداره اطلاعات شیراز در منزل شخصی خود بازداشت و پس از تفتیش منزل و ضبط برخی لوازم شخصی از این شهروند بهائی, وی را به مدت ۸۱ روز در سلول انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر, معروف به پلاک ۱۰۰ نگهداری کردند و در نهایت با قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

با ارجاع پرونده یکتا فهندژ به دادگاه انقلاب, این شهروند بهائی در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۳, توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز به قضاوت “محمود ساداتی” از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام” و “اقدام علیه امنیت کشور” به حمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

با ارجاع پرونده یکتافهندژ, به دادگاه تجدیدنظر, پرونده این شهروند بهائی از سوی شعبه ۱۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس مورد بررسی مجدد قرار گرفت و حکم صادره از سوی دادگاه بدوی به ۲ سال حبس تعزیری و ۳ سال حبس تعلیقی تقلیل یافت و در تاریخ ۲۸ اسفندماه سال ۱۳۹۵ یکتا فهندژ سعدی، جهت اجرای حکم ۲ سال حبس تعزیری، بازداشت و به بند زنان زندان عادل آباد شیراز منتقل شد که پس از طی۷۴ روز به علت نقض حکم در دیوان عالی کشور تا بررسی مجدد پرونده موقتا آزاد شد.
لازم به یادآوری است, پیش از انتقال “یکتا فهندژ” به زندان عادل آباد شیراز حکمی به این شهروند بهائی بعنوان متهم پرونده ابلاغ نشده بود و در زمان این انتقال نیز فرصت بسیار کمی جهت جمع آوری وسایل شخصی به وی داده شده بود.

در تاریخ شنبه ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۶, ماموران اداره اطلاعات شیراز, در پی یورش به منزل یکتا فهندژ, شهروند بهائی, بدون داشتن حکم قضائی پس از تفتیش منزل و ضبط تمامی کتب ،لپ‌تاپ و گوشی و کلیه وسایل صاحبخانه و میهمانان وی که همه بهائی بودند می کند و احضاریه ای مبنی بر مهلت ۵ روزه جهت معرفی خود به پلاک ۱۰۰ به یکتا فهندژ سعدی ابلاغ کرده بودند. این ابلاغ در حالی صورت گرفته بود که یکتا فهندژ به مرخصی اعزام شده بود برای چهارمین بار به اداره اطلاعات شیراز احضار شده بود.
این شهروند بهایی در آذرماه سال گذشته توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب شیراز به صورت غیابی به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

در پی اعتراض وی به رای صادره پرونده مجددا به شعبه ۲۶ دادگاه تجدیدنظر استان فارس ارجاع شد. در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ دادگاه تجدیدنظر این شهروند بهائی برگزار شده بود. وی نهایتا در این جلسه دادگاه از اتهامات مطروحه تبرئه شد.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب می‌شوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر می‌گیرد.

سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد. همچنین سرکوب فعالان مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد که بر حق آزادی بیان برای فر فرد تاکید دارد.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

Comments are closed.