پیمان کوشک باغی, شهروند بهائی محبوس در زندان اوین به مرخصی آمد

امروز سه شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۸, پیمان کوشک باغی, شهروند بهائی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین به مرخصی اعزام شد. این شهروند بهائی در حال تحمل دوران محکومیت حبس تعزیری ۵ ساله خود م است.

بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه, امروز سه شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۸, پیمان کوشک باغی, شهروند بهائی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین که در حال تحمل دوران محکومیت حبس تعزیری ۵ ساله خود می باشد به مرخصی اعزام شد.

اعطای این مرخصی به پیمان کوشک باغی, در راستای شیوع ویروس کرونا در کشور بوده است. عدم دسترسی زندانیان محبوس در زندانهای ایران به مواد ضدعفونی کننده محیط و تکمیل نبودن تجهیزات پزشکی در بهداری زندانها از جمله دلایلی است که می تواند جان زندانیان را از مراحل اولیه ابتلا به ویروس مرگ بار کرونا در معرض تهدید صد در صد قرار بدهد.

براساس بخشنامه اخیر صادره از سوی قوه قضائیه زندانیان سیاسی و عقیدتی با مجموع محکومیت حبس تعزیری ۵ سال و کمتر که در زندانهای کشور هستند می تواند از این مرخصی استفاده کنند. علیرغم ابلاغ این بخشنامه تعداد بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی علیرغم دارا بودن شرایط استفاده از این مرخصی از حق خود محروم هستند. همچنین سایر زندانیان سیاسی که مجموع احکام حبس تعزیری آنها بیش از ۵ سال می باشد با توجه به محرومیت از دسترسی به اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده محیط و عدم دسترسی به ماسک و کمبود تجهیزات بهداشتی و پزشکی در بهداری زندانها از حق مرخصی محروم ماندند.

لازم به ذکر است, پیمان کوشک باغی, شهروند بهائی, در تاریخ ۹اسفند ماه سال ۱۳۹۴, در حالی که به همراه فرزندش بشیر, برای ملاقات با همسر خود آزیتا رفیع زاده به زندان اوین مراجعه کرده بود بنا به دستور ماموران اجرای احکام دادسرای امنیت تهران جهت اجرای حکم حبس تعزیری ۵ ساله خود بازداشت و به بند قرنطینه این زندان منتقل شد.

در اردیبهشت ماه ۱۳۹۴, شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمد مقیسه”, با صدور حکمی پیمان کوشک باغی را از بابت اتهام “عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهائیت با هدف اقدام علیه امنیت کشور از طریق فعالیت غیرقانونی در موسسه آموزشی « بی آی چی ای », به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم کرده بود. با اعلام اعتراض پیمان کوشک باغی به حکم صادره از سوی دادگاه بدوی پرونده این شهروند بهائی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران ارجاع شد که این حکم عینا توسط دادگاه تجدید نظر تائید شد.

همچنین آزیتا رفیع زاده, همسر پیمان کوشک باغی و دیگر متهم این پرونده هم پیش از آن و در خرداد ماه سال ۱۳۹۳ از بابت اتهام مذکور به تحمل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که حکم آزیتا رفیع زاده پس از ارجاع پرونده وی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران, در بهمن ماه سال ۱۳۹۳ عینا تائید شد.

روز پس آن وزارت اطلاعات بصورت تلفنی پیمان کوشک باغی را به همراه همسرش آزیتا رفیع زاده به دفتر پیگیری این ارگان امنیتی در تهران احضار کرد و تحت بازجوئی قرار داده بود. پس از ارجاع پرونده این زوج بهائی به دادسرای امنیت تهران در اسفند ماه ۱۳۹۱, پیمان کوشک باغی و آزیتا رفیع زاده, جهت تفهیم اتهام به دادسرای امنیت تهران « دادسرای مقدس » احضار شدند. در طی جلسه بازپرسی, از پیمان کوشک باغی و آزیتا رفیع زاده خواسته شده بود که تعهد بدهند در موسسه ای که حیات فکری و علمی و اجتماعی خود را به شدت مدیون آن می‌دانستند همکاری نخواهند کرد و در پی ممانعت این زوج بهائی از امضا تعهد نامه قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰ میلیون تومان برای آنها صادره شد و این زوج بهائی پس از تودیع وثیقه به طور موقت آزاد شده بودند.

پیمان کوشک باغی, در خردادماه سال ۱۳۹۰, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات به منازل شهروندان و مدیران جامعه بهائی ایران و به دنبال برنامه هماهنگ دستگاه امنیتی برای تعطیلی موسسه علمی بهاییان منزل شخصی پیمان کوشک باغی, مورد تفتیش قرار گرفت و تعداد زیادی سی دی، کتاب و جزوات درسی و اعتقادی مرتبط با دیانت بهائی, کامپیوتر و لپ تاپ را از منزل وی ضبط کردند.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب می‌شوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر می‌گیرد.

سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که در این ۲ ماده به صراحت بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و همچنین تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی برای افراد چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید شده است.

Comments are closed.