آخرین وضعیت افشین بایمانی زندانی سیاسی زندان رجائی شهر


‎روز جمعه ۲۹ فروردین ماه ۱۳۹۹, افشین بایمانی, زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن۱۰ زندان رجائی شهر کرج از دسترسی به خدمات پزشکی محروم مانده است. این زندانی سیاسی در حال تحمل دوران محکومیت حبس ابد خود است و تا به امروز ۲۰ سال از دوران حبس ابد خود را سپری کرده است.

‎به گزارش سایت حقوق بشری نگاه، روز جمعه ۲۹ فروردین ماه ۱۳۹۹, افشین بایمانی, زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۱۰ زندان رجائی شهر کرج که از بیماری قلبی رنج می برد از دسترسی به خدمات پزشکی و اعزام به مرکز درمانی خارج از زندان رجائی شهر کرج محروم شده است. افشین بایمانی از حدود ۲۰ سال پیش در حال تحمل دوران محکومیت حبس ابد خود می باشد.

‎یک منبع مطلع گفت: “در حالی که افشین بایمانی از بیماری بای پس قلبی رنج می برد نیازمند اعزام به مرکز درمانی تخصصی محروم مانده و طی مدت ۲۰ سالی که در زندان رجائی شهر دوران محکومیت حبس ابد خود را سپری کرده ۴ بار توانست به مرخصی اعزام شد اما با توجه به وخامت اوضاع بیماری قلبی در این زندانی سیاسی وی نیازمند بستری در مرکز درمانی تخصصی است”.


‎لازم به ذکر است افشین بایمانی, متأهل و دارای ۲ فرزند می باشد که در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۷۹به اتهام کمک به فرار “مهدی بایمانی”, برادرش که از متهم عضویت و فعالیت با “سازمان مجاهدین خلق” بود به همراه همسر و فرزندانش بازداشت شد. این زندانی سیاسی ماهها در سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین تحت بازجویی و فشارهای جیمی و روحی شدیدی قرار داشت.

‎پس از اتمام دوران بازجوئی و با آغاز روند دادرسی بر پرونده این زندانی سیاسی وی به اتهام “ارتباط با مجاهدین خلق” در مرحله بدوی به اعدام محکوم شد و این حکم پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا مورد تائید قرار گرفت اما پس از ۶ سال حکم او به حبس ابد تقلیل پیدا کرد.

‎بایمانی, طی دوران ۱۹ سال و ۲ ماه حبس خود که تا به امروز پشت سر گذاشته بارها تحت شکنجه قرار گرفته، به سلول انفرادی منتقل شده و تماس تلفنی و ملاقاتش قطع گردیده است. بعلت شدت شکنجه ها چشم راست وی در معرض نابینایی قرار گرفت.

‎وی همچنین در اعتراض به فشارهای داخل زندان بارها دست به اعتصاب غذا زد. از جمله در روز ۸ مرداد۱۳۹۰ پس از نوشتن شکایت‌نامه به گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد احمد شهید، تحت فشار مضاعف قرار گرفت و دست به اعتصاب غذا زد. این زندانی سیاسی همچنین در ۲ دی ماه سال ۱۳۹۰ در اعتراض به عدم درمان چشمش اعتصاب غذا کرد. او تهدید شد که اگر اعتصابش را نشکند تبعید شده و پرونده جدیدی برای وی گشوده خواهد شد.

‎افشین بایمانی در خرداد ماه سال ۱۳۹۲ پس از انتقال به اندرزگاه ۸ زندان رجائی شهر کرج تحت کنترل سپاه پاسداران است تحت بازجویی ۳ ساعته توام با ضرب و شتم وی قرار گرفت.

‎این زندانی سیاسی, به لحاظ جسمانی هم با مشکلات عدیده ای روبرو است و تاکنون ۲ سکته قلبی در زندان داشته و از حق درمان و اعزام به مرخصی درمانی محروم مانده است.

‎در اواسط آبان ۱۳۹۳ مسئولان زندان رجائی شهر کرج به صورت غیررسمی به وی اطلاع دادند که اتهاماتی تحت عنوان “توهین به مقدسات” و “توهین به رهبری” از بابت پرونده ای جدید برای وی مفتوح شد.

‎این زندانی سیاسی در ۲۸ دی ۱۳۹۳ به طور ناگهانی و به همراه “ارژنگ داوودی”، به بند ۷ سپاه مستقر در زندان رجائی شهر کرج منتقل شد و پس از تحمل ۴۱ روز سلول انفرادی و شکنجه به بند ۴ سالن ۱۲ این زندان منتقل شد.

‎وی همراه با دیگر زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ با ضرب و شتم به سالن فوق امنیتی ۱۰ این زندان منتقل شدند. او و دیگر همبندها در اعتراض به این انتقال ناگهانی، دست به اعتصاب غذای ۴۰ روزه زدند که بازتابها و حمایتهای بین المللی و داخلی بسیاری به همراه داشت.

‎برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز است.

‎“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸, با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!


‎همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.

‎زندانیان سیاسی در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند و از سوی دیگر پرونده سازی های پی در پی برای آنها از جمله مواردی است که مستند و مشهود است. اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر است.

Comments are closed.