امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, شعبه ۲ دادگاه انقلاب کرج بدون اطلاع رسانی قبلی روح الله زیبائی, شهروند بهائی ساکن کرج را احضار کرد. احضار این شهروند بهائی در حالی صورت گرفته که وی اخیرا توسط دادگاه تجدیدنظر استان البرز به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه، امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, روح الله زیبائی, شهروند بهائی ساکن کرج, بدون اطلاع از علت حضور به شعبه ۲ دادگاه انقلاب کرج احضار شد. احضار این شهروند بهائی در حالی صورت گرفته که وی اخیرا توسط دادگاه تجدیدنظر استان البرز از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.
بنقل از یک منبع نزدیک به روح الله زیبائی در گفتگو با گزارشگر سایت حقوق بشری نگاه ضمن اعلام این خبر گفت: “احضار روح الله زیبائی بدون اطلاع خودش از اتهامات و دلیل حضور وی در شعبه دادگاه انقلاب کرج صورت گرفت. روح الله زیبائی ۳ بار طی جنگ ۸ ساله زخمی شده و یک پرده گوش خود را در اثر موج انفجار از دست داده و متعاقبا کلیه راست خود را نیز از دست داده است و در یک حادثه تصادف یک پای او قطع گردیده و کتف چپ او در اثر شکستگی معیوب شده و عصبهایش ضعیف گردیده است و قسمتی از ران راستش و فمور مصنوعی به او وصل کردند، در اثر جراحات تصادف ریه او آسیب شدید دید و به آمبولی ریه تبدیل گردید که دائم با تنگی نفس و آمبولی ریه روبرو میباشد. همچنین، در بدن ایشان تعداد ۳۸۱ بخیه وجود دارد و ضمن اینکه دو رگ قلبش گرفتگی دارد و در روزهای آینده باید تحت آنژیو و رفع گرفتگی رگ قرار گیرد. روح الله زیبائی دارای ۲ فرزند به نامهای روحا و رویا زیبائی است که ۲ فرزند وی در اثر محرومیت از دانشگاه به علت باورهای دینشان از طرف مامورین اطلاعات در منزلشان تحت بازخواست و بازجویی قرار گرفتند و به علت پلمپ محل کارشان، شغل خود را از دست داده و بخاطر در امان بودن از تهدیدات مامورین، مجبور به ترک وطن شدند”.
احضار روح الله زیبائی, شهروند بهائی به شعبه ۲ دادگاه انقلاب کرج در حالی صورت گرفته که وی اخیراً از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و به نفع بهائیت” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. این شهروند بهائی در مرحله بدوی توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی عاصف الحسینی از بابت اتهام مذکور به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
جلسه دادرسی بر پرونده روح الله زیبائی در پرونده اول توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج در تاریخ ۲۳ آذر ماه ۱۳۹۸, با توجه ممانعت قاضی عاصف الحسینی, از حضور وکیل مدافع این شهروند بهائی در جلسه دادرسی برای دفاع برگزار شده بود.
روح الله زیبائی, شهروند بهائی, پس از بازداشت در تاریخ ۱۲ مردادماه ۱۳۹۸, توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه در منزل شخصی خود به اندرزگاه ۸ زندان رجائی شهر کرج, متعلق به سازمان اطلاعات سپاه در زندان رجائی شهر کرج منتقل شد و در طی این مدت از سوی این ارگان امنیتی تحت بازجوئی قرار گرفت و پس از اتمام مراحل بازجوئی در تاریخ ۱۱ شهریورماه ۱۳۹۸, پس از اتمام مراحل بازجوئی با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت آزاد شد.
شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.
سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که در این دو ماده به صراحت بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و همچنین تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی برای افراد چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید شده است.
بازداشت افراد و عدم بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد و فقط در جهت پرونده سازی می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.