امروز یکشنبه ۳۰ شهریور ماه ۱۳۹۹، سهیل عربی، زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ به زندان رجائی شهر کرج منتقل شد.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه در ، روز جمعه ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۹، سهیل عربی، زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ بدون اطلاع قبلی به زندان رجائی شهر کرج منتقل شد. این زندانی سیاسی ۲ روز پیش همزمان با احضار به دفتر چهارمحالی، رئیس زندان تهران بزرگ به مکان نامعلومی منتقل شده بود. این زندانی سیاسی در حال تحمل حبس تعزیری ۱۱ ساله خود است.
یک منبع آگاه گفت: “روز جمعه سهیل عربی پس از احضار به دفتر چهارمحالی، رئیس زندان تهران بزرگ در حالی که این زندانی سیاسی خودش هم نمی دانست به چه دلیل احضار شده به مکانی نامعلوم منتقل شده بود اما با توجه به نگرانی خانواده و نزدیکان این زندانی سیاسی و مراجعات آنها به مکانهای مختلف امروز یکشنبه فرنگیس مظلوم؛ مادر این زندانی سیاسی به دادسرای امنیت مراجعه کرد و مطلع شد که فرزندش را به زندان رجائی شهر کرج منتقل کردند و در حال حاضر در بند قرنطینه این زندان بسر می برد.”
در تاریخ ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۹، سهیل عربی، از تیپ ۵ زندان تهران بزرگ به دفتر چهارمحالی، رئیس این زندان احضار و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
لازم به ذکر است, در تاریخ ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, جهت بازجوئی به بند۱الف قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران منتقل و در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, در حالی که از ناحیه روده بزرگ به علت بیماری چسبندگی روده و زخم معده تحت عمل جراحی قرار گرفته بود به تیپ ۵ زندان تهران بزرگ بازگردانده شد.
سهیل عربی، در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۳۹۹, در یازدهمین روز از اعتصاب غذا به بهانه اعزام به بیمارستان توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران به یکی از درمانگاههای وابسته به این ارگان امنیتی مستقر در یکی از پایگاههای سپاه در تهران منتقل شد و پس از تزریق چند آمپول آرام بخش به بازداشتگاه مخفی این ارگان امنیتی در محدوده بزرگراه نیایش تهران منتقل و تحت بازجوئی و تهدید توسط بازجویان قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران قرار گرفت. سهیل عربی پس از تحمل ۲۴ ساعت بازجوئی به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود اما در تاریخ ۲۶فروردین ماه سالجاری مجدداً به بازداشتگاه ۱الف این ارگان امنیتی در محدوده افسریه تهران منتقل شده بود. این زندانی سیاسی در تاریخ ۳۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, به زندان تهران بزرگ بازگردانده شده بود.
در تاریخ ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, در هشتمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی پس از فراخوانده شدن وی به واحد مددکاری زندان تهران بزرگ به وی اعلام شده بود که در خواست اعاده دادرسی بر پرونده این زندانی سیاسی به دادگاه ارسال شده اما ظاهراً با توجه به اعزام این زندانی سیاسی به بازداشتگاه قرارگاه ثارالله تائید درخواست اعاده دادرسی بر پرونده سهیل عربی در ابهام قرار گرفته است.
در توضیحات بیشتر پیرامون سهیل عربی, لازم به ذکر است این زندانی سیاسی از تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۳۹۹, در پی عدم تحقق وعده های مسئولان قضائی و امنیتی برای اعزام وی به مرکز درمانی و همچنین تداوم محرومیت وی از اعطای مرخصی و آزادی مشروط مجددا دست به اعتصاب غذا زد.
در تاریخ ۷ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, در دوازدهمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود بسر می برد در پی وعده پی گیری خواسته های وی که شامل اعزام وی به مرکز درمانی تخصصی و همچنین تائید آزادی مشروط وی از سوی مسولان زندان بزرگ, به اعتصاب غذای خود پایان داده بود.
در تاریخ ۲۸ اسفند ماه ۱۳۹۸, سهیل عربی, جهت انجام مراحل درمان بیماری هیدروسل در بیضه چپ « جمع شدگی آب در بیضه » که از آن رنج می برد اعزام شده بود اما به دلیل بدهی سازمان زندانها به این بیمارستان مسئولان این بیمارستان از انجام مراحل درمانی برای این زندانی سیاسی خودداری کرده و در حالی که وی از شدت درد قادر به حرکت نبود در همان حال به زندان تهران بزرگ بازگردانده شد.
در تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۸, دستکم ۴۶ تن از زندانیان سیاسی محبوس در تیپ۵ سالن ۲ زندان تهران بزرگ, در اعتراض به محرومیت از روند دادرسی عادلانه و محرومیت از حق مرخصی و عدم رعایت بهداشت با توجه به وسعت ویرس کرونا و محرومیت از حق ملاقات و سایر حقوق زندانیان دست به اعتصاب غذا زدند. این شهروندان که اکثر آنها از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه سالجاری هستند در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان و نبود امکانات کافی برای نگهداری آنها در این زندان معترض شده بودند.
براساس بخشنامه اخیر صادره از سوی قوه قضائیه زندانیان سیاسی و عقیدتی با مجموع محکومیت حبس تعزیری ۵ سال و کمتر که در زندانهای کشور هستند می تواند از این مرخصی استفاده کنند. علیرغم ابلاغ این بخشنامه تعداد بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی علیرغم دارا بودن شرایط استفاده از این مرخصی از حق خود محروم هستند. همچنین سایر زندانیان سیاسی که مجموع احکام حبس تعزیری آنها بیش از ۵ سال می باشد با توجه به محرومیت از دسترسی به اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده محیط و عدم دسترسی به ماسک و کمبود تجهیزات بهداشتی و پزشکی در بهداری زندانها از حق مرخصی محروم ماندند.
همچنین تاریخ ۷ اسفند ماه ۱۳۹۸, خانواده های ۲۴ نفر از زندانیان سیاسی محبوس در زندانهای تهران بزرگ, زندان اوین و زندان رجائی شهر کرج در نامه ای سرگشاده به ابراهیم رئیسی از وی خواستند برای پیشگیری از فاجعه انسانی که شیوع ویروس کرونا می تواند برای هر انسانی داشته باشد خواهان آزادی یا اعطای مرخصی به زندانیان شدند. در این نامه خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه آمده است “زندانیان به خاطر عدم برخورداری از امکانات بهداشتی و درمانی مناسب و قابل قبول و به دلیل زندگی جمعی و تنگاتنگ به شدت در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند”.
همچنین وزارت بهداشت ایران از روز ۳ اسفند انتشار آمار روزانه موارد ابتلا و مرگ را آغاز کرد. اطلاعاتی در مورد موارد احتمالی در روزهای قبل وجود ندارد. همچنین تردیدهایی درباره دقیق بودن آمارهای اعلام شده مطرح شده است. از جمله از سوی نماینده قم در مجلس ایران. با این حال تنها آمار رسمی دادههای وزارت بهداشت ایران است.
روز سه شنبه ۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, احمد امیرآبادی فراهانی, نماینده مردم قم در مجلس اعلام کرد در حوزه انتخابیه وی یعنی شهر قم که کانون شیوع این بیماری بوده از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و عملکرد دولت و دستگاههای اجرائی در کنترل این ویروس ناموفق بوده و پس از اعلام جان باختن ۵۰ نفر از شهروندان قم که در اثر بیماری کرونا از آمار جدیدِ مرگ و میر کرونا در این استان که بنا بر تائید مسئولان وزارت بهداشت و درمان مرکز شیوع این بیماری در ایران بوده خبر داد و این نماینده مجلس در ادامه هم تاکید کرد که متاسفانه ۳ هفته پس از ورود این ویروس به کشور موضوع از طرف وزارت بهداشت و مسئولان اعلام عمومی شد.
سهیل عربی در تاریخ ۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, از اندرزگاه ۸ سالن ۸ زندان اوین بدون هماهنگی قبلی و با فریب انتقال وی از اندرزگاه ۸ به اندرزگاه ۴ این زندان به زندان تهران بزرگ منتقل شد. انتقال سهیل عربی به زندان تهران بزرگ در حالی صورت گرفت که وی جهت شرکت در جلسه بازپرسی به دادسرای امنیت تهران احضار شده بود و این زندانی سیاسی از حضور در این جلسه امتناع کرده بود.