اولین جلسه دادگاه جمشید شارمهد برگزار شد

امروز یکشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۰ اولین جلسه محاکمه علنی جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی، در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

بنابه گزارش رادیو فرشته، اولین جلسه دادگاه جمشید شارمهد فعال سیاسی ایرانی -آلمانی از ساعاتی پیش برگزارشده است.

خبرگزاری میزان ( خبرگزاری قوه قضائیه جمهوری اسلامی): اتهام به «بمب‌گذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز و قصد انفجار سد سیوند شیراز» را به شارمهد نسبت داده، و خبرگزاری صداوسیما نیز اتهام وی را «افساد فی الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی و بمب‌گذاری» اعلام کرده که بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، چنین اتهاماتی معمولا مجازات اعدام را در پی دارد. نماینده دادستان درباره نحوه گرفتن اعترافات و چگونگی دستگیری جمشید شارمهد توضیحی نداد».
غزال، دختر جمشید شارمهد، در توئیتی با تاکید بر روند مبهم دادرسی و در انزوا قرار گرفتن پدرش، تاکید کرده که هنوز محتوای پرونده علیه پدرش برای وکلا و خانواده‌اش مشخص نیست.
غزال شارمهد که در آمریکا زندگی می‌کند در ادامه بیان کرد:
« جمهوری اسلامی پدرش را ۵۵۵ روز در زندان انفرادی نگه داشته و شش ماه است که هیچ تماسی با خانواده‌اش نداشته است».
غزال شارمهد ادامه داد درحالی دادگاه پدرش برگزار می‌شود که وکیل تسخیری وی هنوز پرونده‌اش را نخوانده و برای این کار طلب ۲۵۰ هزار دلار پول کرده است.
پیشتر دختر این زندانی سیاسی با تاکید بر تابعیت آلمانی پدرش از دولت آلمان خواسته بود که برای آزادی این زندانی سیاسی تلاش کند.
به گفته غراله شارمهد، کنسولگری آلمان در این مورد مطلع نشده است.
یک وکیل دادگستری در ارتباط با دادگاه جمشید شارمهد نوشته است :«اولین جلسه دادگاه جمشید شارمهد بدون دسترسی به وکیل انتخابی برگزارشد.در حالیکه برابر با قوانین داخلی و بین المللی هر متهمی صرف نظر از نوع اتهامی که علیه وی مطرح می شود از حق دادرسی عادلانه از جمله دسترسی به وکیل انتخابی باید برخوردار باشد. بنابر این دادگاه از وجاهت قانونی برخوردار نیست».
گفتنی است: جمشید شارمهد، فعال سیاسی ایرانی – آلمانی، از اعضای انجمن پادشاهی ایران و از بنیانگذاران گروه تندر، مدیریت رادیو تندر را پس از ناپدیدشدن فرود فولادوند برعهده داشت.این فعال سیاسی ایرانی – آلمانی، از اعضای انجمن پادشاهی ایران و از بنیانگذاران گروه تندر، مدیریت رادیو تندر را پس از ناپدیدشدن فرود فولادوند برعهده داشت.
همچنین، بیش از ۱سال از بازداشت وی، می گذرد و این فعال سیاسی از حق درمان، دسترسی به وکیل و سایر حقوق شهروندی یک متهم محروم و در سلول انفرادی بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات نگهداری می شود. 
گروه تندر، در سال ۱۳۷۸، توسط فتح الله منوچهری بانام مستعار فروند فولادوند آغاز به کار کرد اما پس از ناپدید شدن منوچهری از سال ۱۳۸۵، جمشید شارمهد، رهبری این گروه را بعهده گرفت. 

Comments are closed.