امروز چهارشنبه ۲۱دی ماه ۱۴۰۱، شعبه دادگاه تجدیدنظر استان تهران، با صدور دادنامه ای، احکام صادره بدوی بر علیه حسن سعید و رضا شهابی را عینا تائید کرد.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه به نقل از سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، طی روزهای اخیر، رضا شهابی و حسن سعیدی، دو فعال کارگری و زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ زندان اوین، توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران در مجموع به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری، ۴ سال تبعید و مجازاتهای تکمیلی محکوم شدند.
لازم به ذکر است، حسن سعیدی و رضا شهابی، از بابت اتهام(اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور) هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به هر یک به ۲ سال تبعید در یکی از استانهای غیرمجاور با تهران، دوسال منع خروج از کشور و ۲سال محرومیت از عضویت و فعالیتهای در احزاب، گروهها و دسته جات، کارگری، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی محکوم شدند.
با اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی، تحمل اشد مجازات از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور) به میزان ۵ سال حبس تعزیری برای هر یک از افراد لازم به اجرا است.
شایان ذکراست، حسن سعیدی و رضا شهابی، در تاریخ ۱ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، به اتهام (اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) در مجموع به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری، منع خروج از کشور، محرومیت از عضویت در احزاب و گروهها و منع اقامت در تهران و استانهای همجوار محکوم شده بودند.
در تاریخ ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۱، رضا شهابی و در تاریخ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۱ هم حسن سعیدی، بصورت غیابی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری محاکمه شدند و این در حالی بود بنا بر تاکید وکیل مدافع این فعالان کارگری مبنی بر ابهام در پرونده، قرار بود که پس از رفع ابهام، لایحه دفاعیه در تاریخ ۲۵ مهر ماه به دادگاه ارائه شود.
همچنین، در تاریخ در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، حسین تاج، وکیل مدافع حسن سعیدی و رضا شهابی، از تعیین تاریخ جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده حسن سعیدی برای تاریخ ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۱، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران خبر داده بود.
گفتنی است، رضا شهابی در تاریخ ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۱ و حسن سعیدی هم در تاریخ ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱، پس از اتمام مراحل بازجویی های تحت فشار در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات، به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل و در پی مخالفت دادستان تهران بعنوان ضابط قضایی پرونده برای آنها قرار جلب به دادرسی صادر شد.