امروز شنبه ۱ بهمن ماه ۱۴۰۱ در بند زنان زندان اوین ۵۸ زن مورد «شکنجه هولناک ضدانسانی» قرار گرفتهاند
(محمدی، فعال حقوق بشر که در زندان اوین است، در گزارشی تفصیلی مشخصات ۵۸ تن از زنان محبوس در بند عمومی اوین را شرح داده که ۳۳ تن از آنها به گفته وی مادر هستند و برخی از آنان کودکان خردسال دارند.
محمدی روز پنجشنبه ۲۹ دی در حساب اینستاگرام او توسط ادمین منتشر شده، تأکید کرده است که «دهها زندانی سیاسی» در ایران «بدون طبقهبندی جرایم در بندهای عادی» زندانی شدهاند و مشکلاتی بیشتر از آنچه او شرح داده است دارند و «نباید فراموش شوند.»
به گفته محمدی، در بند زنان زندان اوین «۶۱ زندانی زن» وجود دارد و «نگاهی اجمالی به محکومیتها، تحمل سلول بندهای امنیت و سلول انفرادی، بازجویی و پروندهسازیها و همچنین وضعیت نگهداری زندانیان از جمله دسترسی و امکان معالجه و درمان آنها، بیانگر شدت سرکوب زنان زندانی توسط حکومت است.»
فهرست نام زندانیان سیاسی زن، گزارش محمدی، بخش اول
فرنگیس مظلوم یکی از زندانیانی است که به گفته نرگس محمدی به بیماریهای قلبی و کبدی مبتلا است و «تعویض مفاصل لگن که حرکت را برایشان بسیار دشوار کرده» لازم است.
به گفته محمدی هشت تن از این زنان زندانی «به بیماریهای قلبی» مبتلا هستند. از جمله، زهرا صفایی در سه سال گذشته «چهار بار آنژیوگرافی شده»، «در رگهای قلب استنت دارد» و به بیماری «فشار خون» مبتلا شده است.
چهار تن از این زندانیان «به آسم شدید و بیماری ریه» مبتلا هستند و یک زندانی ۷۰ ساله که «پنج ماه» در بند ۲۰۹ محبوس بوده «به بیماری فیبروز» مبتلا است. یک زندانی دیگر علاوه بر آسم دچار «برونشیت» و تحت درمان با «آنتیبیوتیکهای تزریقی است.»
این مدافع حقوق بشر که خود نیز زندانی است و بیماریهای متعددی مبتلا است، با نام بردن از نرگس منصوری و مریم محمدی، میگوید که با وجود اصرار «پزشکان معالج هفت زندانی زن نیازمند به انجام عمل جراحی» که در شرایط حاد قرار دارند، «نهادهای امنیتی و دادستان تهران» حاضر نیستند به آنها مرخصی درمانی بدهند.
علاوه بر این، «نگهداری زندانیان در بیمارستانها» نیز در «شرایط سخت امنیتی و با بدرفتاری برخی از پاسیاران همراه است که گاهی حتی پروسه درمان را ناقص میگذارد.»
لازم به ذکر است، ۱۰ زن بالای ۶۰ ساله، به احکام سنگین زندان محکوم شدهاند. ۳۳ نفر از این زندانیان «مادر هستند» و از جمله «ثمین احسانی، زهره داوری، زهره زیوری، فریبا اسدی و نرگس منصوری کودکان کم سن و سال دارند.»
این مدافع حقوق بشر «حبس در سلول انفرادی بندهای امنیت» را «از جمله موارد نقض فاحش حقوق بشر و اعمال شکنجه سفید» برشمرده که «۵۷ نفر» از کسانی که نامشان در فهرست خانم محمدی ذکر شده، «تجربه این شکنجه» به گفته او «هولناک ضد انسانی» را داشتهاند.
فهرست نام زندانیان سیاسی زن، گزارش محمدی، بخش دوم
شایان ذکر است، اغلب این زنان زندانی از «عوارض و بیماریهای ناشی از حبس در سلولهای انفرادی رنج میکشند، به ویژه افرادی که مدت زمانهای طولانی در سلولهای انفرادی حبس کشیدهاند.»
گفتنی است، محمدی، «مریم حاجحسینی کل ۴۱۲ روز را در خانه امن و به شکل کاملا انفرادی و تنها محبوس بوده» و «فریبا عادلخواه، ۴ ماه از ۹ ماه حبس در سلولهای بند امنیت ۲-الف سپاه را در سلول انفرادی و تنها بوده است.»
همچنین «مهوش شهریاری و فریبا کمالآبادی» ۸ ماه از ۳۶ ماه حبس در سلولهای بند امنیت ۲۰۹ وزارت اطلاعات را در سلولهای انفرادی و شرایط سختی بودهاند.»
از فعالان محیط زیست زندانی نیز، «نیلوفر بیانی ۹ ماه از ۲۴ ماه حبس در سلولهای بند امنیت ۲- الف سپاه را در سلول انفرادی و تنها گذارنده» و «سپیده کاشانی ۸ ماه از ۲۴ ماه حبس در سلولهای بند امنیت ۲-الف سپاه را در سلول انفرادی و تنها» بوده است.
ناهید تقوی، زندانی دوتابعیتی ۶۸ ساله، «۲۰۰ روز از ۲۲۰ روز حبس در سلولهای بند امنیت ۲-الف را در سلول انفرادی بوده» و «زهرا زهتابچی تمام ۱۴ ماه حبس در سلولهای بند امنیت ۲۰۹ را در سلول انفرادی و در تنهایی سپری کرده است.»
همچنین «زهرا صفایی ۸ ماه از ۹ ماه حبس در سلول بندهای متعدد امنیت را در انفرادی و شرایط دشوار» به سر برده و «مریم محمدی تمام ۲۳ ماه حبس در سلول بندهای امنیت را، در دورههای مختلف، در انفرادی و در شرایط غیرانسانی و طاقتفرسایی» سپری کرده است.
شماری از این زندانیان پیش از این نیز در دورههایی زندانی بودهاند و برخی از جمله «مهوش شهریاری، فریبا کمالآبادی، مریم حاجحسینی، نیلوفر بیانی، ناهید تقوی، زهرا زهتابچی، و نرگس محمدی» تنها در پروندههای اخیر خود «به حبسهای طولانی حدود ۱۰ سال محکوم شدهاند» و فاطمه مثنی نیز «به ۱۵ سال زندان محکوم شده است.»
خانم محمدی پیش از این نیز بارها درباره وضعیت زنان زندانی هشدار داده است.
همچنین در روزهای گذشته لیلا حسینزاده، فعال دانشجویی که بهتازگی از بند زنان زندان عادلآباد در شیراز آزاد شده، در گزارشی اعلام کرده است که «جنایتی هولناک علیه زندانیان عادی از طریق قرصهای اعصاب و آرامبخش» در جریان است.
همچنین ببینید: روایت لیلا حسینزاده از وضعیت زندانیان عادلآباد: جنایتی هولناک در جریان است
مطالب مرتبط
آمریکا: استفاده جمهوری اسلامی از «بازداشت افراد به عنوان اهرم سیاسی» ظالمانه است
مقایسه احکام صادره برای قاتل مونا حیدری و معترضان؛ کاربران: پیامشان «آدم بکشید و آزاده نباشید» است
سناتور منندز: جمهوری اسلامی جز خفه کردن جوانان ایران کاری نکرده است
افزایش فشار و تداوم بازداشت بهائیان؛ نوازنده ارکستر اصفهان بازداشت شد
صدور حکم ۱۰ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق برای یک مستندساز
مطالب بیشتر…
ایران
ادامه بحران اقتصادی در ایران؛ دلار و سکه رکورد جدید زدند، بورس سقوط کرد
ایران
یک فعال ورزشی: ۱۵ نوجوان مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند؛ ایرنا: وزیر ورزش دستور بررسی «تخلف» را صادر کرده
ایران
تداوم سرمای زمستانی و احتمال اختلال در گازرسانی: ۹۰ درصدِ ایران هفته آینده «زیر صفر» خواهد بود
جهان
ایالات متحده گروه روسی واگنر را به عنوان سازمان جنایی فرامرزی معرفی میکند
آمریکا
جان کربی: جمهوری اسلامی تصمیم گرفت به جای احیای برجام، مردم ایران را سرکوب و به کشتهشدن مردم اوکراین کمک کند
ورزش
دنی آلوز به اتهام آزار جنسی در اسپانیا زندانی شد