جامعه بین المللى بهائى بیانیه اى در مورد ریشه کنى فقر در جهان منتشر کرد

جامعه بین المللى بهائى بیانیه اى در مورد ریشه کنى فقر در جهان منتشر کرد

 

نیویورک، ١۵ فوریه ٢۰۰٨

(سرویس خبرى جامعۀ جهانى بهائى)

 

جامعه بین المللى بهائى در بیانیه تازه اى خواستار برخوردى هماهنگ و مبتنى بر اصول براى ریشه کنى فقر در جهان شد.

 

 

نمایندگان این جامعه روز گذشته بیانیه اى را که عنوان آن، "ریشه کنى فقر، حرکتى متحد به جلو" است در مراسمى در دفتر جامعه بهائى در برابر مقر سازمان ملل متحد رونمائى کردند. در حدود چهل نفر از نمایندگان نهادهاى غیر دولتى و مؤسسات مختلف سازمان ملل در هنگام ارائه این بیانیه حضور داشتند.

 

به گفته طاهره نیلور، یکى از نمایندگان جامعه بین المللى بهائى در سازمان ملل متحد، این بیانیه در تقارن با چهل و ششمین اجلاس کمیسیون توسعه اجتماعى سازمان ملل، که از ششم تا پانزدهم فوریه ٢۰۰٨ برگزار شد، منتشر شده است.

 

خانم نیلور گفت: "امسال تمرکز کمیسیون بر حمایت از ایجاد اشتغال کامل و شغل مناسب براى همه است. البته اینها عوامل مهمى در ریشه کنى فقر هستند اما ما مى خواستیم برخورد هماهنگ ترى را پیشنهاد کنیم، برخوردى که به مجموعه گسترده مسائلى بپردازد که باید براى از میان بردن فقر در سطح جهان به طور هماهنگ مورد توجه قرار بگیرد."

 

این بیانیه از مؤسسات و افراد در سراسر جهان دعوت مى کند که به ارزش هاى بنیادى اخلاق نظیر اتحاد و عدالت اولویت بدهند و با ارائه تعریفى تازه از مبانى فقر مى گوید "فقر را مى توان به نبود آن بخش از منابع اخلاقى، اجتماعى و مادى تعبیر کرد که براى تکامل ظرفیت هاى معنوى، فکرى و اجتماعى افراد، جوامع و مؤسسات مورد نیاز است."

 

بیانیه آنگاه به زمینه هاى خاصى اشاره مى کند که اگر فعالیت هاى مربوط به کاهش فقر بر آنها متمرکز شود مفیدتر خواهد بود؛ از آن جمله رهبرى و حکومت، حقوق بشر، جنسیت، توسعه قابل دوام، کشاورزى، اشتغال، مسئولیت فردى، آموزش و مذهب.

 

در جلسه ارائه این بیانیه، نیخیل ست، از بخش امور اجتماعى و اقتصادى سازمان ملل و جولیا برگر، نویسنده و پژوهشگر ارشد جامعه بین المللى بهائى، نیز سخنانى ایراد کردند.

 

آقاى ست گفت "پیام اصلى بیانیه این است که آنچه ما نیاز داریم اتحاد عمل است. اگر این روح برانگیخته شود ما در این مبارزه موفق شده ایم."

 

آقاى ست که مدیر دفتر هماهنگى و پشتیبانى (ECOSOC) در بخش امور اجتماعى و اقتصادى سازمان ملل (DESA) است، از تجارب خود در ممالک در حال توسعه، از جمله وطن خودش هند، صحبت کرد و توصیه کرد توجه بیشترى به یافتن راه حل هاى خاص براى هر کشور مبذول شود. وى گفت "راه حل هاى کلى کافى نیستند" و اشاره کرد که مباحث فرهنگى و ملکى در این میان نقش مهمى دارند. "براى غلبه بر فقر به بررسى هاى جامعه-محور نیاز است."

 

آقاى ست مسأله گرسنگى را نیز مورد تأکید قرار داد. وى گفت “مشکل سوء تغذیه نیاز به راه حل ویژه خودش دارد.” و افزود در کشور خود او چهل در صد کودکان زیر پنج سال از کمبود مواد غذائى رنج مى برند.

 

آقاى ست اشاره کرد که گاهى نهادهاى بین المللى توجه شان بیشتر به اندازه گیرى فقر است تا اقدامى در جهت از میان بردن آن.

 

وى گفت: "گروه بندى هاى اقتصاد کلان نمى تواند تحقیر ناشى از فقر را آنچنان که بیانیه شما به زیبائى نشان داده به نمایش بگذارد."

 

خانم برگر در سخنانى که ایراد کرد گفت موضوع فقر از عوامل پیچیده دیگر مانند حقوق بشر، توسعه و شرایط محیط-زیستى تفکیک پذیر نیست. وى افزود این که جامعه ملل متحد شروع به قبول ارتباط تنگاتنگ این عوامل کرده و تمرکزش را بر یافتن راه حلى جامع الاطراف گذاشته، نشانه اى مثبت است.

 

خانم برگر گفت: "نمى خواهم غلو کرده باشم اما رسیدن به این تغییر در نحوه نگرش بى شباهت به انقلاب کوپرنیکى نیست که نشان داد زمین به دور خورشید مى گردد نه برعکس."

 

خانم برگر گفت این بیانیه اصلاً در پاسخ به درخواست شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد فراهم شده بود که به منظور جهت دادن به مذاکرات پیرامون رابطه حقوق بشر و فقر شدید براى تهیه "فهرستى از اصول راه نما" کمک خواسته بود.

 

در همین جهت جامعه بین المللى بهائى با گزیده اى از اعضاى جامعه در اطراف جهان تماس گرفت و از آنها خواست جلساتى با حضور افراد محلى براى بحث در باره فقر و حقوق بشر برگزار کنند.

 

"این گفتگوها در شش کشور…برزیل، گایانا، هائیتى، هند، نامیبیا و ترکیه… انجام شد و حاصل این مشورت ها به جمع آورى تجارب و دریافت هاى بى واسطه کسانى انجامید که بیش از همه در معرض فقر بوده اند."

 

براى خواندن "ریشه کنى فقر، حرکتى متحد به جلو" به زبان انگلیسی، این پیوند را دنبال کنید:

www.bic.org/statements-and-reports/bic-statements/08-0214.htm

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.