امروز جمعه ۹شهریور ماه ۱۴۰۳، افشین بایمانی، زندانی سیاسی در حال تحمل دوران حبس تعزیری خود است.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه، امروز جمعه ۹ شهریور ماه ۱۴۰۳، افشین بایمانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، در حالی مجبور به تحمل دوران محکومیت خود شده که با مشکلات قلب دست و پنجه نرم می کند. افشین بایمانی، از سال ۱۳۷۹، در زندان بسر می برد و در مراحل دادرسی ابتدا به اعدام محکوم شد و پس چند سال حکم وی به حبس ابد تغییر کرد.
به نقل از یک فرد مطلع گفت:”با توجه به اینکه افشین بایمانی از مشکلات قلب و عروق در رنج است روز در ساعات پایانی چهارشنبه ۷ مرداد ماه ۱۴۰۳، بر اثر وخامت وضعیت جسمانی، بصورت اورژانسی به بیمارستان اعزام شد و علات این اعزام هم تشخیص پزشکان بهداری مبنی بر سکته قلبی این زندانی سیاسی بوده است.”
این فرد مطلع در ادامه خاطرنشان کرد:”سکته قلب افشین بایمانی پس از آن صورت گرفته که این زندانی سیاسی در تاریخ ۷ مرداد ماه ۱۴۰۳، بر اثر نوسان فشارخون دچار سرگیجه و بیهوشی شد و به بهداری زندان منتقل شده بود. حتی پس از برخورد به زمین سر وی دچار شکستگی شده بود. پزشک بهداری همان زمان اعلم کرده بود یکی از رگهای اصلی قلب افشین بایمانی مسدود شده و باید برای انجام آنژیوگرافی به بیمارستان منتقل شود.”
لازم به اشاره است، افشین بایمانی، چندی پیش، برای انجام کارهای درمانی خود به مرخصی اعزام و سپس به استان اصفهان سفر کرده بود اما در تاریخ ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۲، با دستور رئیس شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تهران واقع در زندان اوین، توسط ماموران نیروی انتظامی در استان اصفهان، بازداشت و به زندان اسد آباد شهرستان مبارکه، منتقل و چندی بعد به زندان قزلحصار کرج بازگردانده شد.
در تاریخ ۶ مهر ماه ۱۴۰۲، با انتشار گزارشی، نسبت به تداوم محرومیت افشین بایمانی، از حق درمان و بر اثز بیماری سکته قلبی اطلاع رسانی کرده بود.
این زندانی سیاسی، چندی پیش از تعطیلی زندانی رجایی شهر کرج به اندرزگاه ۸ زندان اوین، منتقل شده بود اما در تاریخ ۱۲ شهریور ماه ۱۴۰۲، به همراه ۱۴ زندانی سیاسی دیگر، از زندان اوین خارج و توام با ضرب و شتم به واحد ۳ زندان قزلحصار منتقل شدند و تداوم نگهداری آنها در بدور از شان و مقام انسانی آنها در میان زندانیان غیر سیاسی و متهم به قتل عمد، سرقت مسلحانه و سایر جرائم خش، بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در این زندان، بازتاب رسانه ای گسترده ای پیدا کرده است.
لازم به اشاره است، در بهمن ماه سال ۱۳۹۷، شعبه ۲۲ دادگاه انقلاب تهران حکم مصادره حساب بانکی دختر افشین بایمانی که در زمان بازداشت پدرش ۶ ماه داشت صادر کرده بود و در ادامه نیز در تاریخ ۱۰ خرداد ماه ۱۳۹۹، ماموران (ستاد اجرائی فرمان امام) برای اجرای بخش دیگری از حکم قضایی صادر شده بر علیه افشین بایمانی، زمین متعلق وی را که در شهرستان رامهرمز از توابع استان خوزستان واقع شده بود را توقیف کردند.
افشین بایمانی، در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۷۹، به اتهام کمک به فرار برادرش ـ مهدی بایمانی ـ فعال سیاسی که متهم به عضویت و فعالیت در سازمان مجاهدین خلق بود به همراه همسر و فرزندانش بازداشت و برای تشکیل پرونده قضایی به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین، منتقل و چندین ماه در بلاتکلفی بسر بردند و پس از اتمام بازجوئی ها و آغاز مراحل دادرسی، پرونده افشین بایمانی، توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام (ارتباط با مجاهدین خلق) بررسی و حکم اعدام وی صادر شد و این حکم پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدید نظر استان تهران هم تائید شد اما پس از ۶ سال حکم او با یک درجه تخفیف در مجازات به حبس ابد تقلیل پیدا کرد.
ابن زندانی سیاسی، در تاریخ ۸ مرداد ماه ۱۳۹۰، پس از نوشتن شکایتنامه به احمد شهید ـ گزارشگر وقت ویژه سازمان ملل متحد در امور ایران، تحت فشار مضاعف قرار گرفت و اعتصاب غذا کرده بود.
پیشتر هم اواسط آبان ۱۳۹۳، زمانی که افشین بایمانی زندان رجایی شهر کرج بسر میبرد به صورت غیررسمی مسئولان آن زندان به وی اطلاع داده بودند که پرونده ای جدید با اتهامات (توهین به مقدسات) و (توهین به رهبری) از بابت پرونده ای جدید برای وی تشکیل شده بود.
این زندانی سیاسی در ۲۸ دی ۱۳۹۳ به طور ناگهانی، به بند ۷ سپاه مستقر در زندان رجائی شهر کرج منتقل و پس از تحمل ۴۱ روز سلول انفرادی و شکنجه به بند ۴ سالن ۱۲ این زندان منتقل شده بود.
وی همراه با دیگر زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ با ضرب و شتم به سالن فوق امنیتی ۱۰ این زندان منتقل شدند. او و دیگر همبندها در اعتراض به این انتقال ناگهانی اعتصاب غذا کردندو اعتراض خود را تا ۴۰ روز ادامه دادند که بازتابها و حمایتهای بین المللی و داخلی بسیاری را به همراه داشت.