امروز پنجشنبه ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۳، درخواست اعاده دادرسی به پرونده پیام ولی، رد شد.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه، طی روزهای اخیر، پیام ولی، شهروند بهایی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان قزلحصار کرج، در پی رد درخواست اعاده دادرسی از قضات شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور، از حق دادرسی عادلانه محروم شده و در پرونده ای دیگر توسط قضات دادگاه تجدیدنظر استان البرز به تحمل ۸ ماه، حبس تعزیری محکوم شد.
یک فرد مطلع از وضعیت حقوقی پرونده پیام ولی در تشریح این خبر گفت:”پس از گذشت چندین ماه بلاتکلیفی و عدم پاسخگویی مسئولان قضایی، قضات شعبه ۳۹دیوان عالی کشور، درخواست اعاده دادرسی به پرونده پیام ولی را رد کردند.”
این فرد مطلع در ادامه افزود:”پیام ولی، در پرونده ای که با شکایت حمزه کولیوند ـ رئیس حفاظت اطلاعات «زندان مرکزی کرج»، بر علیه این شهروند بهایی تشکیل شده به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.”
پیام ولی، در تیر ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی نریمانی، رئیس شعبه ۳ دادگاه انقلاب کرج، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل ۱ سال حبس تعزیری، ۲ سال منع فعالیت در فضای مجازی و ۱ سال منع خروج از کشور، محکوم شده بود.
پیام ولی، از بابت این پرونده برای محاکمه در تاریخ ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۲، به شعبه ۳دادگاه انقلاب کرج احضار و در تاریخ ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی نریمانی ـ رئیس شعبه ۳دادگاه انقلاب کرج، محاکمه شده بود.
همچنین، پیش از این و در تاریخ ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱، پیام ولی، با انتشار یک فایل صوتی و در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ هم در فایل صوتی دیگری، به تشریح وضعیت خود در زندان و چگونگی روند دادرسی به پرونده قضایی وی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب کرج و سپس دادگاه تجدیدنظر استان البرز پرداخته بود.
این شهروند بهایی، با دریافت ابلاغیه ای قرار بود در تاریخ ۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی موسی آصف الحسینی، محاکمه شود اما به دلایل نامعلومی این جلسه دادرسی به روز شنبه ۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، موکول و پس از اعزام به شعبه مذکور دفاعیات خود را به قاضی دادگاه ارائه کرد و در تاریخ ۷ اسفند ماه ۱۴۰۱، در مجموع به تحمل ۱۶ سال حبس تعزیری، ۲ سال تبعید و ۲ سال منع خروج از کشور محکوم شد و این حکم اواخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، توسط شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر استان البرز در مجموع به ۹ سال و ۹ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد.
پیام ولی، در حالی دوران بازجویی و بازپرسی خود را در این پرونده پشت سر گذاشت که علاوه بر محرومیت از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل با انواع تهدیدهای فیزیکی و کلامی از سوی بازجوی پرونده اش در اطلاعات سپاه پاسداران مواجه شد.
وی، در تاریخ ۲ مهر ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه کرج به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی وسائل ارتباطی شخصی و ضرب و شتم پس از بازداشت به بازداشتگاه این ارگان امنیتی در زندان رجایی شهر منتقل شده بود.
این شهروند بهایی، بعنوان یک فرد، با ملیت ایرانی اما فقط به خاطر باور وی به دیانت بهایی با محدودیتهای بسیاری از جمله ممانعت از کسب و کارو اخراج فرزندش از مدرسه به علت اعتقاد به دیانت بهایی مواجه شد.
پیام ولی، در پائیز ۱۳۹۵، در پی مراجعه به شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهر کرج، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۳۹۵، با تودیع وثیقه آزاد شد.
این شهروند بهایی، پیش از این هم در سال ۱۳۸۸، به اتهام «اقدامعلیه امنیت ملی» بازداشت و پس از ۲ ماه بازجویی با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
همچنین، افشین ولی، برادر این شهروند بهایی، در سال ۱۳۶۹، در روستای حسن آباد از توابع نظرآباد به دلیل اعتقاد به دیانت بهایی به قتل رسید و هیچگونه رسیدگی به پرونده قتل وی از سوی قوه قضائیه صورت نگرفت.