امروز دوشنبه ۵ آذر ماه ۱۴۰۳ شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک استان تهران، میلاد آرمون، علیرضا کفایی، امیرمحمد خوشاقبال، نوید نجاران، حسین نعمتی و علیرضا برمرزپورناک، ۶ تن از معترضان بازداشتشده در پرونده معروف به «بچههای اکباتان» را در ارتباط با کشته شدن یک بسیجی به نام آرمان علیوردی، به اعدام محکوم کرده است.
بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه، پرونده در روزهای نخستین سال جاری برای آنچه «رفع نقص و ایرادات» خوانده شده بود، از دادگاه به شعبه چهار بازپرسی دادسرای امور جنایی ناحیه ۲۷ تهران برگردانده شده بود و دوباره به شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک تهران و شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران فرستاده شد.
لازم به ذکر است، پس از دستگیری از حق بهکارگیری وکیل دلخواه خود سلب شدهاند. صدا و سیمای جمهوری اسلامی ویدئویی از اعترافات اجباری میلاد آرمون پخش کرده است. او در این ویدئو دستداشتن در قتل را قبول نمیکند و در مقابل هر سؤالی که از او پرسیده میشود، تأکید میکند که قاتل نیست و مرتکب این اقدام نشده
با توجه به اتهامهای واردشده به این شش نفر، احتمال صدور حکم اعدام یا قصاص وجود دارد.
کیفرخواستی با عناوین اتهامی زیر علیه این ۶ نفر صادر شده است:
«محاربه»
«تبلیغ علیه نظام»
«ضرب و جرح عمدی»
«مشارکت در قتل عمد»
«اخلال در نظم عمومی»
اخیراً، وکیل حسین نعمتی گفت:
در جلسه دادرسی برگزار شده در روز جاری پس از اخذ اظهارات و آخرین دفاع در انتها به صورت ناگهانی مواجه با حضور مأمورین جهت تحتالحفظ قرار گرفتن متهمین شده که قرار وثیقه همگی ایشان فک و مبدل به قرار بازداشت شد که هیچکدام از متهمین و وکلا آمادگی برای این مسئله نداشتهاند زیرا هیچگونه اتهام جدیدی به متهمین وارد نشده بود که بحث افزایش تأمین بتواند براساس دلایل قانونی مطرح باشد.
در خصوص موکل لازم به توضیح است مجموعه تحقیقات تکمیلی انجام پذیرفته همگی گواه صرفاً همان اتهامات ادعایی گذشته است که در این خصوص دفاعیات دقیق و مستدل طرح شده و مجدداً با استناد به تحقیقات تکمیلی که گواه عدم ارتکاب اتهاماتی مانند توقیف غیرقانونی و حبس مرحوم توسط موکل است و همچنین سایر دفاعیات در خصوص اتهامات دیگر درنتیجه این انتظار عقلایی و منطبق با روند رسیدگی و مراتب آیین دادرسی بود که ختم دادرسی اعلام شود و صدور رای در فضایی مناسب و به دور از تنش و ایجاد اضطراب و التهاب انجام بپذیرد و مشخص نیست چرا وقتی اتهام جدید عنوان نشده و هیچگونه وضعیت اتهامی تشدید نشده است اما به صورت ناگهانی با تبدیل تأمین از قرار وثیقه به قرار بازداشت باید مواجه بشویم! در اعتراض به مسئله توسط اینجانب و همکاران محترم به علت اینگونه عملکرد تقاضا شد حداقل هر چه سریع تر در خصوص صدور رای اقدام شود اما بیان شد دو مستشار محترم شعبه که هر دو جدیداً مشغول رسیدگی به این پرونده شدهاند هنوز پرونده را مطالعه ننمودهاند و پس از مطالعه اقدام به پاسخگویی در این خصوص و صدور رای میشود که این انتقاد مطرح است چرا بدون انجام مطالعه و تسلط کامل ولی اقدام به تبدیل قرار وثیقه به قرار بازداشت بدون هیچگونه تفهیم اتهام جدید و افزایش عناوین اتهامی شده است درحالیکه موکل جوان و خانواده پس از مدتها نابسامانی به وجود آمده از حبس مشغول بازگشت به زندگی شده و چرا در حالتی که ضرورت قانونی ندارد باید وضعیتی بلاتوجیه ایجاد شود که خانوادهها به گریستن وادار شوند و موکل جوان که تازه در حال امکان موفقیت شغلی و مهیا نمودن ازدواج پس از مدتهای طولانی حبس بوده اما به صورت ناگهانی و فاقد توجیهات قانونی رهسپار زندان در حالت بلاتکلیف شود در حالیکه روند تحقیقات تکمیلی انجام پذیرفته اثبات نموده که موکل هیچ نقشی در وقوع فوت نداشته و اینکه در زمانی نامناسب در مکانی نامناسب بوده است موجب شده بارها از پدر مرحوم حلالیت طلبیده و ابراز ندامت و پشیمانی نماید اما امروز به صورت ناگهانی و تلخ و بدون موجبات قانونی و با وجود قرار وثیقه ۵ میلیارد تومانی و ممنوعیت خروج از کشور و عدم افزایش یا تشدید عناوین اتهامی متأسفانه در مقابل چشمان گریان پدر و مادر پیرش به زندان فرستاده میشود امیدوار هستیم مواجه با حداقل رویکرد رعایت قانون یعنی صدور رای عادلانه در فرجه قانونی و عدم تحمیل بلاتکلیفی به موکل جوان و خانواده دلنگران ایشان باشیم و همچنین در مورد تشریح وضعیت سایر متهمین طبیعتاً همکاران محترم که دارای مسئولیت و جایگاه لازم میباشند در صورت تشخیص قابلیت ارائه توضیحات لازم را دارا هستند.
همچنین وکیل یکی دیگر از بازداشتشدگان اکباتان اعلام کرد:
چهار نفر از متهمان پرونده موسوم به «اکباتان» را قرار است در دادگاه انقلاب تحت عنوان محاربه قرار است محاکمه کنند. ما آن چهار نفر که آزاد نشدند را طی برگزاری دادگاه دیدیم و میدانیم چه حال بدی دارند که دوستانشان آزاد شدند و آنها هنوز در زندانند. به ویژه آن که این بچهها در زندان قزلحصار هستند و هر هفته، یک نفر را در مقابل چشمانشان به سوئیت برای اجرای حکم اعدام منتقل میکنند.
همچنین روزنامه ی حکومتی طیف اصلاح طلبان شرق می نویسد، ششمین روز آبان سال گذشته، زمانی که اعتراضات سراسری در پی جنبش «زن، زندگی، آزادی» به اوج خود رسیده بود، شهرک اکباتان درگیر اعتراضات شد و طی آن آرمان علیورودی، طلبه بسیجی با ضرب و شتم افراد ناشناس کشته شد. پس از آن نیروهای انتظامی و امنیتی درصدد شناسایی عاملان این قتل برآمدند. آنطور که منابع غیررسمی اعلام کردند، حدود ۵۰ نفر در ارتباط با پرونده معروف به «بچههای اکباتان» دستگیر و آزاد شدند و در نهایت برای هشت نفر کیفرخواست صادر شد.
کیفرخواستی با جرم «محاربه»، «تبلیغ علیه نظام»، «ضرب و جرح عمدی»، «مشارکت در قتل عمد» و «اخلال در نظم عمومی» و در نهایت پای میلاد آرمون، محمدمهدی حسینی، مهدی ایمانی، علیرضا کفایی، حسین نعمتی، امیر محمد خوش اقبال و علیرضا برمز پورناک به این پرونده باز شد. این پرونده قضایی با مشکلات و ایرادات بسیاری روبرو بود.
به همین دلیل این پرونده از شعبه۱۳ دادگاه کیفری به دادسرا برگشت داده شد تا ایرادات آن رفع شود. این برگشتها بسیاری را نسبت به عدل شعبه ۱۳ دادگاه کیفری امیدوار کرد و در نهایت بهترین خبر این بود که بچههای اکباتان از مشارکت در قتل عمد مبرا شدند. اما آنها علاوه بر دادگاه کیفری یک به دادگاه انقلاب نیز احضار شدهاند، دادگاهی که اسمش همه را نگران میکند و قرار است قاضی صلواتی به پرونده آنها رسیدگی کند. به همین مناسبت با پیام درفشان، وکیل حسین نعمتی درباره روند این پرونده با دیده بان ایران گفت و گو کرده است.
پیام درفشان، وکیل حسین نعمتی گفت: «نکته بسیار مهمی که در این پرونده وجود دارد، این است که در جلد یک و… این پرونده ۱۰-۱۱ جلدی افرادی توسط ضابطین دستگیر و به عنوان متهمان به دادگاه معرفی شدند. افراد دستگیر شده نیز اتهامات را قبول کردند. اما یک گروه دیگری از ضابطین که متعلق به نهاد دیگری بودند، افراد دیگری را دستگیر و به عنوان متهم به دادگاه معرفی میکنند. چند بار این موضوع در این پرونده اتفاق افتاده و حتی افرادی در این پرونده معرفی شدند که عکسهای آنها نیز منتشر شد که اعلام کردند نیمه شب دستگیر شدهاند. جامعه پنداشت با گزارشهایی که با این آب و تاب به دادگاه ارائه شده، ردخور ندارد و این افراد متهم هستند. اما در ادامه این افراد به دلیل نبود عدله و دلایل آزاد شدند.»