تائید حکم اعدام پخشان عزیزی در دیوان عالی کشور

امروز چهارشنبه ۱۹دی ماه ۱۴۰۳، حکم اعدام صادره بدوی بر علیه پخشان عزیزی، در دیوان عالی کشور تائید شد.

بنابه گزارش سایت حقوق بشری نگاه، طی روزهای اخیر، حکم اعدام صادره بدوی بر علیه پخشان عزیزی، فعال سیاسی، محبوس در زندان اوین، توسط قضات شعبه ۳۹ شعبه دیوان عالی کشور عینا تائید شد.

امیر رئیسیان، وکیل مدافع پخشان عزیزی، با انتشار این خبر در صفحه شخصی خود اعلام کرد:”حکم اعدام پخشان عزیزی در دیوانعالی کشور تأیید شد پخشان عزیزی نه در گروه‌های نظامی عضو بوده و نه فعالیت نظامی داشته، این حکم در تعارض با دادرسی منصفانه و بی‌توجه به ایرادات پرونده صادر شده ‌و امروز به ما ابلاغ شد بلافاصله تقاضای اعاده دادرسی خواهیم کرد.”

این زندانی سیاسی، در تاریخ ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۳، با انتشار نامه ای سرگشاده، با موضوع «کتمان حقیقیت و آلترناتیو آن»، به محرومیت خود از حقوق اولیه اش در یک فرآیند دادرسی، اشاره کرد و رنج «زن بودن» و «کُرد بودن» در را نشانه ای از محرومیتش از حقوق اولیه خود عنوان کرد.

جلسه دادرسی به اتهامات پخشان عزیزی، در تاریخ ۸ مرداد ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی ایمان افشاری ـ رئیس شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران، برگزار و از بابت اتهامات اتهام «اقدام علیه امنیت ملی ـ بغی» و «عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام» به اعدام محکوم شده بود.

پخشان عزیزی هم در تاریخ ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در تهران، دستگیر و براس انجام تحقیقات به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین، منتقل و در بلاتکلیفی بسر برد و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت و همکاری با احزاب کُرد ـ گروهای معارض و مخالف نظام» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در شعبه ۵ دادسرای ناحیه ۳۳ تهران به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

همچنین، پس از اتمام مراحل بازپرسی، پرونده پخشان عزیزی، به شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران، ارجاع و این متهم سیاسی در پی تداوم بلاتکلیف در بازداشت موقت مدت کوتاهی را بر اثر اعتصاب غذا به سلول انفرادی منتقل و چندی بعد در پی وعده مسئولان قضایی برای پیگیری وضعیت وی به اعتصاب غذای خود پایان داد.

این شهروند اهل شهرستان مهاباد، پیشتر هم در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۳۸۸، در جریان تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران که در مخالفت با صدور و ارجیا احکا اعدام زندانیان سیاسی در استان کردستان، برگزار شده بود توسط ماموران امنیتی، دستگیر و پس از مدتی آزاد شده بود.
گفتنیست، بلاتکلیفی و محرومیت پخشان عزیزی از حقوق اولیه یک متهم در حال است که در تاریخ ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۲، وبسایت (بی تاوان)، از رسانه های داخل کشور با انتشار گزارشی از بازداشت پخشان عزیزی و وریشه مرادی (جوانا سنه) به اتهام (عضویت در یکی از احزاب کرد مخالف نظام) خبر داده بود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *