جامعۀ جهانى بهائى ادعاهاى ایران در مورد بازداشتهاى اخیر را رد مىکند
نیویورک
٢١ می ٢٠٠٨ برابر با ١خرداد ١٣٨٧
سرویس خبرى مرکز جهانى بهائى
امروز جامعۀ جهانى بهائى اعلام کرد ادعاهاى ایران در مورد اینکه بازداشت شش بهائى در هفتۀ گذشته" به دلائل امنیتى و نه اعتقادات مذهبى آنها "بوده، به کلى بىپایه و غیر مستند است.
بانى دوگال، نمایندۀ ارشد جامعۀ جهانى بهائى در سازمان ملل گفت: " تمام ادعاهایى که در بیانیه روز سهشنبۀ دولت ایران آمده به کلى بىپایه است". اشارۀ خانم دوگال به اظهارات روز گذشتۀ غلامحسین الهام، سخنگوى دولت ایران، بود که در آن بازداشت و زندانى شدن شش نفر از رهبران جامعۀ بهائى مورد تأیید قرار گرفت.
خانم دوگال افزود: "این اتهامات تازه نیست و دولت ایران بخوبى واقف است که حقیقتى در آنها نیست. بنا به اسناد به دست آمده حکومت ایران همواره طرح از میان بردن جامعۀ بهائى این کشور را داشته و بازداشتهاى اخیر نشانۀ تشدید این طرح است."
"بهائیانى که هفتۀ گذشته بازداشت شدند، مانند هزاران بهائى دیگرى که از سال ١٩٧٩ تا به حال کشته، زندانى و یا به اشکال دیگر تحت ستم قرار گرفتهاند، فقط به خاطر اعتقادات دینىشان مورد آزار قرار گرفتهاند. بارزترین دلیل این حرف این است که به دفعات به بهائیان دستگیر شده در برابر توبه از اعتقادات بهائى و مسلمان شدن وعدۀ آزادى داده شده است، امکانى که افراد معدودى از آن استفاده کردهاند."
خانم دوگال ادامه داد: " بهائیان ایران نه تنها تهدیدى براى امنیت کشور نیستند بلکه اعضاى این جامعه علاقۀ زیادى به ایران و ترقى آن دارند. از نشانههاى این دلبستگى مىتوان به باقى ماندن اکثر اعضاى این جامعه در کشور علیرغم آزارهاى شدید اشاره کرد، از این گفت که دانشجویانى که در کشور اجازۀ تحصیل نداشته و به ناچار براى تحصیل به خارج از کشور رفتهاند بعد از اتمام تحصیلات براى کمک به اعتلاى کشور به ایران بازگشتهاند و از تلاشهاى اخیر بهائیان شیراز گفت که براى کودکان نیازمند امکان آموزش فراهم مىکردند، تلاشى که در ماه مه سال ٢٠٠۶ از جانب حکومت با دستگیرى ۵۴ بهائى شرکتکننده در این طرح پاسخ داده شد."
خبرگزارى جمهورى اسلامى ایران (ایرنا) در پوشش خبر کنفرانس مطبوعاتى آقاى الهام گزارش داد که این شش بهائى "به دلائل امنیتى و نه اعتقادات مذهبى آنها" بازداشت شدهاند. ایرنا همچنین به نقل از آقاى الهام نوشت که این افراد به نوعى با" بیگانگان و بخصوص صهیونیستها" ارتباط داشتهاند.
خانم دوگال در اشاره به این موضوع گفت: "ادعاى ارتباط بهائیان با صهیونیزم یک جعل تاریخى است. مرکز جهانى جامعۀ بهائى در اسرائیل است چون بهاءالله در نیمۀ قرن هیجدهم میلادى توسط دو کشور اسلامى ایران و ترکیۀ عثمانى به عنوان زندانى به سرزمین مقدس تبعید شد."
"اتهام صهیونیست بودن، که طى سى سال گذشته از جانب ایران به بهائیان وارد شده، چیزى جز تلاش حکومت براى برانگیختن دشمنى مردم ایران با بهائیان نیست. این اتهام تکرار تلاشهاى پرسابقه براى تحریک انزجار مردم از بهائیان به عنوان عوامل نیروهاى خارجى، اعم از روسیه، انگلستان، ایالات متحده – و حالا اسرائیل – است که همواره بىاساس بوده است."
"مسأله اصلى، در ارتباط با بهائیان – که به نداشتن وابستگى حزبى و عدم خشونت متعهد هستند – ایدئولوژى حکومت است که بر اساس مدارک کاملا مستند مصمم است به طور کامل جلوى توسعه جامعه بهائى را، نه فقط از طریق بازداشت، مزاحمت و زندان بلکه با محروم کردن جوانان آنها از تحصیلات و جلوگیرى از اشتغال افراد این جامعه، بگیرد."
خانم دوگال گفت: "ما مىپرسیم تخریب یک گورستان بهائى و خرد کردن استخوانهاى دفنشدگان در آنجا با بولدوزر؛ آزار هزاران دانش آموز بهائى در سراسر ایران توسط مسئولین مدارس براى اینکه اعتقاداتشان را تکذیب کنند؛ یا انتشار دهها مقالۀ توهینآمیز بر ضد بهائیان در کیهان و دیگر رسانههاى وابسته به دولت در ماههاى اخیر، به دلایل امنیتى بوده یا دلایل ایدئولوژیکى."
خانم دوگال در عین حال یادآور شد که در طى این سالها تعدادى از مقامات دولتى، روحانیون و اعضاى قوۀ قضائیۀ ایران به موضع غیر سیاسى جامعۀ بهائى و بىاساس بودن اتهامات حکومت بر علیه آنها به طور خصوصى اذعان کردهاند.
وى افزود ایدئولوژى حکومت فعلى ایران از این اعتقاد بر مىآید که بعد از حضرت محمد پیامبرى نخواهد آمد بنابراین آئین بهائى برایشان چالش اعتقادی است.
"مسأله در اینجا آزادى دین است و ایران یکى از امضاکنندگان پیمانهاى بینالمللى است که حق آزادى عقیده و دین، از جمله حق تغییر دین را به رسمیت مىشناسند. "
خانم دوگال گفت: "آنچه حکومت ایران نمىتواند تحمل کند این است که مردم ایران به تبلیغات دولت کمتر اعتنا مىکنند چون خودشان واقعیات را مىبینند –که بهائیان ایران کشورشان را دوست دارند، که در اشتیاق به مشارکت در بهبود کشور صمیمى هستند، که صلح طلب و مطیع قانوناند– و اینکه همۀ این خصائل ریشه در اعتقادات آنها دارد. به همین خاطر همدردى با جامعۀ بهائى در حال افزایش است. دائما افراد بیشترى در همۀ سطوح جامعه به طور خصوصى یا علنى به دفاع از آنها بر مىخیزند، و علاقه و توجه عمومى به آئین بهائى رو به افزایش است."