پارلمان استرالیا: تصویب قطعنامهء مربوط به حقوق بشر بهائیان
کانبرا، ۲۹ مه: مجلس نمایندگان پیشنهادی را مورد تصویب قرار داد که نسبت به وضعیت اسفناک بهائیان ایران شدیداً ابراز نگرانی می کند. پیشنهاد مزبور که توسّط جنی جُرج نماینده مجلس از تراسبی مطرح شد، مورد حمایت هر دو حزب قرار گرفت.
در این پیشنهاد به بیانیه ای در ابراز نگرانی توجّه شده است که قبلاً در سال جاری توسّط گزارشگر ویژه سازمان ملل متّحد در امر آزادی دین مطرح شده و شدیداً ابراز نگرانی نموده که اولیاء حکومت ایران با صدور دستور العمل های محرمانه خواسته اند که کلّیّه بهائیان کشور شناسایی شده تحت نظر قرار گیرند. پیشنهاد مزبور به حکومت استرالیا توصیه می کند که این نگرانی ها را با اولیاء حکومت ایران در میان گذارد.
قبل از آن که وقت اختصاص یافته به این بحث خاتمه یابد، شش تن از اعضاء پارلمان در حمایت از این پیشنهاد صحبت کردند.
آقای کینان عضو مجلس اظهار داشت، " من ادّعاهای آنها را، که واقعاً وحشتناک و غم انگیز بود، مورد تحقیق و بررسی قرار دادم. ادّعاهایی که آنها مطرح ساختند با شواهد عمده از هیأت های مستقل، از جمله نماینده حقوق بشر سازمان ملل متّحد و عفو بین الملل مورد تأیید قرار گرفت. در واقع آنچه که من بعد از تحقیق متوجّه شدم به مراتب از آنچه که برای من تعریف کرده بودند وحشتناک تر بود. اقداماتی که در حال حاضر توسّط حکومت ایران انجام می شود واقعاً خوفناک است … به طور اخصّ، اقداماتی که برای شناسایی اعضاء جامعه بهائی و تحت نظر قرار دادن آنها همراه با افزایش سبُعیت و درّنده خوییِ تبلیغات رسانه ای در هتّاکی و توهین به آنها، سبب نگرانی بسیار شدید است."
آقای ادوارد عضو مجلس در تلخیص آنچه که بهائیان به آن معتقدند چند فقره از آثار بهائی را نقل کرد:
دین باید سبب الفت و اتّحاد گردد؛ سبب ارتباط بین قلوب بشر شود. اگر دین سبب نزاع وجدال گردد، البتّه بی دینی بهتر است، زیرا عدم شیء مضرّ بهتر از وجود آن است؛ دین علاج الهی است، درمان هر درد انسانی است.[۱]
تعصّب دینی، تعصّب جنسی، تعصّب وطنی، تعصّب سیاسی، جمیع این تعصّبها هادم بنیان انسانیّت و جمیع این تعصّبها سبب خونریزی است و ویرانی عالم انسانی. لهذا تا این تعصّبها باقی حرب مهیب مستمرّ.[۲]
اقداماتی که برای شناسایی اعضاء جامعه بهائی و تحت نظر قرار دادن آنها همراه با افزایش سبُعیت و درّنده خوییِ تبلیغات رسانه ای در هتّاکی و توهین به آنها، سبب نگرانی بسیار شدید است.
جمیع از برای اصلاح عالم خلق شده اند …شئونات درّنده های ارض لایق انسان نبوده ونیست. شأن انسان رحمت و محبّت و شفقت و بردباری با جمیع اهل عالم بوده و خواهد بود.[۳]
او در اشاره به بازداشت اخیر جوانان بهائی در شیراز اظهار داشت، " صرفاً امیدوارم که عقاید و اصول امر بهائی، که طالب رحمت، شفقت و محبّت است، نصیب نفوسی شود که اخیراً دستگیر شده اند."
متن کامل بحث مربوط به این پیشنهاد در مجلس نمایندن را می توان در هانسان رکورد، که از صفحه ۲۵ شروع می شود خواند.
بعد از این پیشنهاد، رادیو ملّی ای بی سی در برنامه گزارش دینی با استفن کریتندن وضعیت بهائیان ایران را مورد بحث قرار داد که بخش اصلی آن مصاحبه ای با منشی محفل روحانی ملّی بهائیان استرالیا، آقای جان واکر، بود.
آقای واکر افزایش اخیر تضییقات علیه بهائیان در ایران را مورد بحث قرار داد. او اظهار داشت که، " بهائیان استرالیا از حکومت استرالیا به خاطر تلاش هایی که انجام داده متشکّرند. در قطعنامه اخیری که در مجمع عمومی سازمان ملل متّحد در محکوم کردن تضییقات بهائیان در ایران به تصویب رسید، حکومت استرالیا رأی مثبت داد. بنابراین حکومت استرالیا همراه با برخی از سایر دولتها در معطوف کردن توجّه بین المللی به وضعیت اسفبار بهائیان در ایران در خطّ مقدّم قرار داشت و جامعه بهائی استرالیا از این لحاظ بسیار سپاسگزار است."
متن کامل مصاحبه را می توان در شبکه اینترنتی رادیو ملّی مطالعه کرد.