بهائیان اتهام فعالیتهاى غیرقانونى در ایران را تکذیب مىکنند
نیویورک
٣ اوت ۲۰۰۸ برابر با ١۳ مرداد۱۳۸۶
سرویس خبرى جامعۀ جهانى بهائى
جامعۀ جهانى بهائى سخنان یک قاضی ایرانى را که گفته است هفت بهائى زندانى به فعالیت در یک سازمان "غیرقانونى" و مرتبط با اسرائیل و کشورهاى دیگر اعتراف کردهاند مطلقاً تکذیب مىکند.
بانى دوگال، نمایندۀ ارشد جامعۀ جهانى بهائى در سازمان ملل گفت: "ما به شدت این اظهارات را که بهائیان ایران در فعالیتهاى براندازى دست داشتهاند رد مى کنیم. جامعۀ بهائى در امور سیاسى دخالتى ندارد و تنها ‘جرم‘ این جمع اعتقادات دینىشان است."
وى افزود: "سنگینى این اتهامها ما را نگران جان این هفت زندانى کرده است."
خانم دوگال این سخنان را در واکنش به گزارش روزنامههاى ایران در بارۀ اظهارات حسن حداد، معاون امنیت دادسراى عمومى و انقلاب تهران، ابراز داشت.
خانم دوگال گفت هفت بهائى دستگیر شده اعضاى هیأتى بودند که به امور اولیۀ جامعۀ سیصدهزار نفرۀ بهائیان ایران رسیدگى مىکرد.
وى گفت: "کار این هیأت پنهانى نبود. حکومت ایران سالها پیش از دستگیرى اعضاى این گروه از وجود آن آگاه بود، همچنان که دولت به خوبى میداند این افراد در هیچ فعالیت مخفیانهاى مشارکت نداشته اند."
خانم دوگال بازداشت این افراد را بخشى از برنامۀ بلند مدت حکومت ایران براى از میان بردن جامعۀ بهائى دانست و گفت اسناد موثق این برنامه در دست است. وى اتهامات اخیر را ادامۀ اتهامات بى پایۀ قبلى دانست.
وى گفت: "اتهام تبانى بهائیان با دولت اسرائیل مطلقا ًدروغ و انحرافى است. مبناى این اتهامات از سوى مقامات ایرانى سوء استفاده از این واقعیت است که مرکز جهانى بهائى در شمال اسرائیل قرار دارد."
"حکومت ایران تعمداً این واقعیت تاریخى را که آئین بهائى تا سال ١٨۵٣ در ایران متمرکز بود نادیده مىگیرد. در آن زمان بود که مؤسس این آئین از ایران تبعید شد و عاقبت در عکا در ساحل مدیترانه که در آن زمان بخشى از حکومت ترکیۀ عثمانى بود زندانى گشت. این محل امروز بخشى از خاک کشور اسرائیل است."
خانم دوگال گفت بسیارى از بهائیان ایران — از جمله اعضاى هیأت رسیدگى به امور اولیۀ جامعۀ پیش از زندانى شدن — به دفعات دستگیر و مورد بازجوئى قرار گرفتهاند. وى افزود بهائیان چیزى براى پنهان کردن ندارند و همواره کوشیدهاند پاسخهاى روشنى به بازجویان بدهند.